Woho!

Nu har jag precis bokat en California dreaming tour trip från den 21 maj till 4 juni! :D Yey så glad! Hapyface på det!
Nu ska snart jag och Alex åka iväg och göra lite saker, bland annat sätta in en massa pengar på banken! :) Nu är frågan, vill vi gå ut och klubba inatt eller inte?
//Rebecca

Adjö 2010, må du vila i frid!

Då detta är den absolut sista dagen på 2010, så sitter jag och funderar över hur det här året har varit. 
  En rolig fakta; Jag har ej satt en enda fot i Sverige under hela året! 
  En annan rolig fakta; Jag har nog aldrig spenderat så här mycket pengar och gjort så mycket saker som jag har gjort under det här året under något år förrut! 
Här följder nu ett enormt bildregn, med några bilder från varje månad. Jag har över 12 000 bilder och filmklipp i min USA mapp på datorn, så detta är knappast allt jag har gjort!
   Min tid här i USA är så fantastiskt roligt, och jag kommer att minnas den i hela mitt liv! Jag har mött så otrligt många fina människor som jag har haft så otroligt mycket roligt med! Jag hoppas att alla dom/ni som vill åka iväg verkligen gör det! Det är en otrolig upplevelse, mycket mer än att bara sitta i Sverige och uggla!
Nu har jag fem månader kvar. Fem månader låter som en lång tid, men efter att ha lagt upp alla dessa bilder,  så inser jag hur fruktansvärt fort år 2010 har gått! Jag njuter av varje minut och försöker att ha så roligt som det bara går! 
I vintertider är det rätt tråkigt att vara au pair, men notera bikinibilden från mars månad... Min vinter är snart över ;)  

Januari
Snowtubing


Luray caverns för första gången


Februari
Mängder av snö, hände inte så mycket


Mars
Kylan försvan och hettan kom! I USA solade vi, i Svergie skottade ni väl fortfarande snö?
 

Jag gick minsan i skolan två helger


och festade loss på falsklegg i Philly!


Hängde på en del barer som chauför


April
Mamma och systeryster kom på besök. Vi tog DC med storm


New York med för den delen


Maj
Gamle klasskompisen Denise kom på besök


Bahamas med Nina


och Miami


och bara Florida


Juni
Jag var med i en dansshow


Sprang runder i DC mitt i natten


Fick nya, icke au pair, vänner


Var på en hel del härliga fester!


Spenderade miljoner kvällar utanför Starbucks


Såg teatern "Cats"


Såg en cirkus show


Åkte extrema bergodalbanor


Juli
Fler fester


Firade 4th of july i DC


Jag träffade Marina för första gången


Jag var på American Idol


Jag flög till Kansas City och hälsade på Nina


och gick på zoo i nästan 50 grader celcius


Jag såg musikalen "Mama Mia"


Augusti
Drog ut och festade på hippa klubbar i DC


Gick på en Baseball match


Åkte till South Carolina


där vi åt på Dixie Stampeed


och parasoll seglade


September
Var och röstade på svenska ambassaden


Många utekvällar med knasiga vänner


Många kvällar på vattenpipebarer


Vi splade paintball


October
Jag, Sofia, Marina och Sarah flög till Chicago



Vi var på olika spökande hus


Pappa med fru och systrar kom på besök


Det var Halloween och vi gick bus eller godis


En tur upp i bergen


Och en till New York




November
Hösten kom


Vi fick roliga mexicanska hattar från Mexico


Mycket fester i brist på bekvämt utomhusväder


Jag och Marina följde med Sofia och såg Jeffre Star


Mer fester


Jag och Marina shoppar mitt i natten på Svarta fredagen


December
IKEA för att köpa julmat


Ett försök till att laga lussebullar


Jag och Sofia åkte med min familj till Maryland


Och Bettina kom på besök...


//Rebecca

Väskor

Titta här vad B fyndade igår! 2 väskor! Den mindre väskan var den billigaste B hittade efter en massa letande. Den bestämde hon sig snart för att skänka till mig, då hon i en annan affär hittade en större och mer rymligare väska till sig själv. Så nu har hon en egen väska, min mammas väska och jag har redan en extra väska för hemfärd! Alltså, jag fyller mammas röda väska, som reser världen runt med olika människor, och B fyller sin egen. Nu har jag genast mer rum att fylla upp i garderoben! Mitt nästa mål; Ett par lila skor! vans eller converse! ;)
  Ni som tycker att jag är tokig som köpt 3 dussin skor och ett båtlass kläder, kan ju fundera lite på hur det kommer sig att B har lyckats köpa på sig 5 par skor, 3 jackor och en hel garderob under sina två veckor här? Va, va?! :P

//Rebecca

Skriiiidskooor!

Ikväll så blev det skridskoåkning. Jag och Bettina hade lovat ungarna att åka skridskor, men eftersom det tog en hel evighet (notera dag!) att byta ett par skor och köpa 2 resväskor så kom vi hem lite sent.
   Aja, vi körde till en grill och käkade hamburgare och sedan drog vi och åkte skridskor i några timmar. Mycket roligt! Jag ramlade inte en ända gång! Dessvärre tappade jag rösten någonstanns på isbanan och det verkar som att den trivdes under isen, så jag lever för tillfället på hunungsdränkt the med massa citron... Mycket underlig smak. Jag får väl nöja mig med att förkylningen nästan är borta! Hellre en hes, mystisk, whisky röst, än en sexigt rinnande näsa ;) .... och så lite hosta på det!

Tänker skylla på att Bettina hade fel inställning på min kamera, för bilderna blev lite sådära... ;)



//Rebecca

30 December

Nyårsafton ser rätt fattigt ut här på andra sidan jorden. Det verkar som att alla klubbar har kommit överens om att mobba alla som rä under 21 år i detta landet och använda sig av 21 årsgräns på årets sista dag. Synd för oss, tycker vi. Mina ack så mycket vuxnare kompisar funderar redan på att dumpa oss underåriga under ett träd med en påse roligheter och ta en limo in till storstan.
Men jag gråter inte aldeles för många krokodiltårar över att jag inte kan stå och svettas i högklackat inne på en hipp nattklubb och räkna ner till tolvslaget, för jag kommer att inviga 2011 på mitt egna sätt! New York City den 1 januari! Bättre kan man väl inte inviga ett år? Supa bort halva hjärnan och dansa sönder fötterna kan man göra vilken annan dag som helst under året, men att åka till NYC med en gammal kompis gör man nog inte så många gånger under livet!

Anna panna och jag på Time square i påskas

//Rebecca

Tron

Vi såg filmen TRON idag. Den var rätt bra. Men det var lite som Jamie sa, man borde ha sett 1:an. Men jag gillade grafiken, och det roligaste var nog när de hoppade mellan 2D och 3D. Först var filmen i HD 2D, sen när den rätt good looking killen kom in i datorn(?) så blev allt i 3D. I slutet när han kom ut så blev det vanligt 2D igen, och där blev det lite snurrugt i hjärnan!
Efter filmen så förestlog jag att vi skulle hoppa in och se Narnia, som hade gått i ca 10 minuter, men det var inte Bettina med på! Haha! Så vi drog till Tysons istället.

Lite mongofulisbilder på oss, lite frozen youghurt! Dessutom måste jag beklaga mig på det miniomalt lilla forever 21 i detta USA:s 5:e största mall... Ack, så litet! Fair oaks är minst dubbelt så sotrt och Potomac är trippelt... pfft hahah! :P



//Rebecca

New York again!

Nu har jag precis bokat två tur och returbiljetter till New York på lördag. Vi lyckades inte klura ut nyårs firandet, eftersom alla klubbat har 21-års gräns på fredag, så jag och Bettina bestämde oss för att skita i nyår, låta mina kompisar som är 21 åka och betala dyra inträden till klubben och supa sig fulla, och åka till New york dagen efter istället :) Låter mycket roligare! Jag menar, USA är lite konstigt, så nyår är ändå roligare i europa! Med raketer etc!
Sen ursäktar jag för lite dåligt bloggande, men det blir liksom lite ont om tid ;) Hehe!
Tur att jag fick en ny, varm jacka i julklapp dessutom! Nu när jag ska upp till NYC och frysa en hel lördag ;)

Lite bilder från när jag var i NYC förra december. Det var kaaallt!
Bilden är tagen framför den berömda julgranen! Spana in min konstiga min! Haha!



Brooklynbron i ösregn!


Och den misslyckade vinflaskan som gick åt helvete! Haha!
//Rebecca

Ingen snö längre

Ha! Snön blåste iväg över natten! Hehe yess!
I alla fall så är jag glad att Bettina är här. Nu har jag hunnit plugga en hel del, medan hon tagit hand om Ash och hennes kompisar, när de skulle göra glass i hennes glass maskoin etc. Men det är ju helt ok :)
Nu sitter vi och käkar och kollar på iCarly. Ska snart ut och shoppa lite, tror Ash vill det.
//Rebecca

Typiskt

Förresten, alla ni som undrar om hur TRON filmen var, så har vi inte sett den. Det började snöa, så vi fick köra hem lite tidigare än planerat. Nåja, det var lite dust som flög runt i vinden och la sig på gatorna i kvarteren. De stora vägarna var svarta och körbara, kanske aningen hala, men uppenbarligen överlevde vi och kom helskinnade hem, en biofilm mindre än förväntat.
Ovädret snuddar bara vid DC området, så jag hoppas på bio någon dag snart. Dessutom hoppas jag på att Ashley är villig att åka och göra saker med oss, blir väl lite tråkigt för mig och B att bara sitta hemma hela veckan, trots att mina hp är lediga xD Hm, plugga kanske? :P
Iallafall så blev nog min värdpappa sur på mig idag, för först sa han att det skulle snöa idag, så han skulle hålla mig uppdaterat genom att ringa. Första gången ringer han och säger att det börjar komma litegrann med snö, andra gången ringer han och säger att nu har det börjat att lägga sig, så vi ses snart. En timmer senare ringer han och frågar hur långt vi har kommit? Tja, till Guess affären, svarar jag. Haha! Det va tydligen dax att köra hem! Eller, det var dax redan för en timme sedan! Obsi! Aja, Jag lämnade B och sprang ut till bilen för att hämta en klänning hon ville byta, in på forever 21 och väntade på henne och Marina i 15 minuter. Tillslut kommer Marina och slutligen Bettina. Aslång kö och äntligen är vi ute i bilen på väg hem och kommer hem 3 timmar efter att R ringde och sa att det var dax att köra hem! Men som jag sa, de stora vägarna var svarta, och parkeringen var snöfri, så vi kände ingen press på att åka hem. Däremot när jag svängde ner på min gata förstod jag brådskan... Där låg det vitt med snö på marken redan.


Riktigt så här mycket snö vart det inte. Detta var förra året. Bara så ni vet. Men det kunde lika gärna varit det för en del. I NYC har det tydligen kommit ett kaotiskt snöoväder, så tur man inte bokat en bussbiljett upp dit ;)
//Rebecca

God morgon

En fruktblomma! Den vart goood! Speciellt jordgubbarna med choklad ;)

//Rebecca

Good bye!

Behöver jag säga vad jag och Bettina har gjort ikväll? Nej just det. Jag måste säga adjö till ett ton med kläder. Jag hade tydligen tio par jeans, plus dom jag redan har skickat hem, över 50 par skor, flipflops inräknade (ca 3 st) och ett dussin jackor m.m!
Hm, jag ska ut och köpa en stor resväska, ge Bettina 50 dollar och ta farväl av mina kläder i några månader. Mamma lär väl få ett smått anfall när hon får hem en fullproppad väska, men jag tror knappast att jag borde komma till flygplatsen i sommar med 4 fulla väskor och 2 överpackade handbagage.... ;)




Garderoben börjar se lite glesare ut. Nu skulle ni sett min byrån, tre fullproppade lådor, fullda med linnen och toppar. Nu har jag två halvfulla lådor och en rätt tom, det ligger några bh:ar i den tredje.
Och ni som funderar över vad skorna gör på garderobsdörren, så fick jag ont om plats på golvet i garderoben ;)
//Rebecca

Hej och då

Lite bussy! Men jag ska lägga ut lite bildert senare :)
Nu ska vi iaf åka till Tysons och shoppa lite, och sen kolla på en film. Tron, på iMax, om Marina vill det :) AJa, dax att dra!
Ha en bra dag.
//Rebecca

Morgonen

Lite småsömning såhär på eftermiddagen, efter att ha blivit väckt klockan 7, sitter vi och väntar på att maten och allt ska bli färdigt.
Jag har fått några riktigt coola och roliga presenter, ska fota och visa senare ;) Vi har skypat med B:s föräldrar och min kompis Marina. Det kom till och med liiiiite snö imorse!
Nej, nu ska jag kränga ett kexchoklad, hihi.





//Rebecca

God jul!

God jul på er alla!
Här har det lagats köttbullar och chokladbollar :P Till julbordet som vi ska ha här imorgon. Svenska köttbullar är jätte populära, så jag har stått nu hela eftermiddagen och lagat dem.
Dessutom har jag hunnit skypa med min familj. Vad skulle man gjort utan skype?
Nåja, GOD JUL! :D
//Rebecca

DC igen

Det var en kall dag i DC idag. Men vi klarade oss utmärkt. Vi såg alla monumenten, jag för sjutusende gången, Bettina för första.
Efter monumenten tog vi oss en titt på Vita huset och julgranen. Vi funderade på att gå tillbaka när det vart mörkt, men vi beslöt oss för att vi var för trötta för det.
Vi käkade en god lunch på ett mack cafe, i värmen! :D Sen shoppades det lite, en tur till Hard Rock Café och sen var vi så trötta att vi drog hem.
Hemma så beställde vi kinesmat och skypade lite med min bror. Det var roligt, han vart sur för att vi käkade, han var tydligen hungrig, sådär 2 mitt i natten. Dessutom är de insnöade! Här har vi ingen snö än, nananana!

Avslutade kvällen med att se filmen TRON, så att vi kan se den nya filmen, TRON legency-something,  på bio och fatta vad den handlar om.


The Capitol



Detta var lite kallt om ryggarna och lite ögonfångande


Sträcka benen kanske? ;)


MIN stat!


THe House were Lioncoln died. Borde kanske gå in där någon gång?


//Rebecca

Tidsinställt!

Det är kallt och blåsigt i DC... tror vi. Just nu ser det kallt och blåsigt ut, men vi har inte lämnat än. Detta inlägg skrivs nämligen av ett tidigare jag, inte mitt nutida jag, eftersom mitt nutida (Eller framtida, eftersom jag inte är i DC än) skrev detta förrut.
Ja men vad gillade ni filmen tidigare idag då? Rätt bissart, eller vad tycker ni? Jag tänkte i alla fall skaffa en sådan belysning och störa alla mina grannar :) Sen tänker jag även förvandla min bil till en ren! Med röd mule ;)

//Rebecca

Tidsinställt

Just nu springer jag väl förmodligen runt i DC för sjuhundrade elfte gången. Kan man någonsin bli trött på The capital, Washington Monument, The reflecting pund och Lincoln memorial? Ja, det kan man! Nåja, vad gör man inte för alla sina besökare? Om några månader åker jag härifrån, då förmodas jag ha ett starkt, inpräglat minne av DC i mitt huvud.
Enjoy denna video förrsten, som jag tog igår. En del av er känner igen sig från förra året, andra läste inte min blogg då. Men musiken är bra och det är rätt coolt. Jag ska lätt göra det, bara för att liksom!

//Rebecca

Shopping igen

Idag var sista dagen i skolan innan jullovet. Och Jamie sa att han skulle hämta upp Ashley efter skolan och sen köra henne till sin mamma, så jag och Bettina drog till Malet och shoppade lite.
Vi gick bland annat in på Victorias Secret, eftersom B ville ha en BH därifrån. Först hittar vi trosor, 5 för 25 liksom, och sen börjar hon prova bh:ar.
Jag står och snackar med expediten som hjälper Bettina, och hon frågar om inte jag oxå ska prova? Ja okey, tänkte jag. Ja, det slutar med att jag köper 5 trosor och 1 bh...
Sen ska vi gå mot bilen, men blir stoppade av en tjej som står i ett sådant där stånd mitt i malet. Inte ett snoppstånd, utan ett säljarstånd.
 Hon börjar visa oss en produkt för hur man får finare och starkare naglar. Vi fick ett jättebra erbjudande för produkten (Eller så blev vi totallurade) och köpte den. Det är nämligen en garanti på 5 år, så när det tar slut, så får man en påfyllning. I Sverige med. Myyycket bättre än att gå och göra en manikyr var 3:e vecka, dessutom lär man ju spara på det ;) Pris kommer jag DOCK inte nämna ;) Men billigt blev det i slutändan!


//Rebecca

Ungar!

Usch vilken jobbig morgon det blev då! En unge som totalt freakade ut, skrieker och tjuter och slår och håller på. Ringer och säger att jag slagit henne, då jag tagit tag hårt i hennes arm och sagt åt henne att lugna ner sig och att aldrig slå mig igen. Lämnar henne ifred en stund, hon sitter innanför dörren och tjuter och gråter. En stund senare frågar jag igen om hon klätt på sig, fan vad förbannad hon vart. Slår igen och skriker. Jag tar tag i hennes armar och frågar vad som är fel och hon sliter och drar. Ringer och säger att jag slår henne etc, jag tar luren och säger att hon är helt ur kontroll och de kommer hem igen. Suck, jäkla unge! Aja, vi får väl se hur hon är när hon kommer hem efter skolan igen... x( Nu ska jag duscha och sen göra frukost, kom hem rent sent från flygplatsen igår, så är lite trött idag!

//Rebecca

Dessa jäkla flyg

Klockan tre inatt (9 på morgonen er tid) ringer min kompis och berättar för mig att hennes nya flyg är inställt. Den här gågnen skule hon flyga till Frankfurt. Det sitter tydligen 16.000 människor där och kommer ingenstanns, så Köpenhamn tänkte inte skicka dit fler. De stod nu i en jätte lång kö för att boka om flyget igen.
Klockan 7 ringer hon igen och säger att de fortfarande står i kö, det är tydligen bara två personer som tar emot åt gången, och att alla flyg är fullbokade tills på torsdag och fredag, 23 och 24.
Suuuuck! Jävla oväders snö helvete tänker jag.
Klockan nio ringer hon och säger att hon nu har en reservplats på ett flyg till Chicago, alltså; Om någon missar planet och inte dyker upp, så får hon åka med.
Klockan tio ringer hon och säger att hon sitter i första klass och att de är på väg. Att hon kommer att vara i DC vid midnatt, jag han säga "Ring mig när du är i Chicago", sen var hon tvungen att lägga på.
Puh! Hon är iaf på väg!
Så, nu är mina chips, mina choklad och min kompis på väg hit! :D Happyface!

//Rebecca

Juletider!

Jag är klar med mina julklappar och är riktigt nöjd! Nu ska jag bara slå in dem!
Jag förklarade för min kompis att hon för jätte gärna hata sin julklapp, för jag tar mer än gärna emot den ;) Hon skrattade. Dessvärre tror jag att hon kommer älska den och behålla den! :( Nåja, jag kan kanske ge mig själv en liten julklapp?
Nej, dax att packetera lite paket.

Här ska det fyllas med paket!


Jag köpte en Body mist och en handkräm from Bath and Body work. Twilight woods, den lycktar så grymt gott! Sarah tog tag i flaskan, utbrast att denna lucktar jätte gott och sprutade ner mig! Jag höll med, och med erbjudandet köp 3, få 3 gratis, så köpta vi på oss lite saker. Hon tog 4, jag 2. Jag har liksom en drös bodylotions redan, höhö ;)
//Rebecca

Dumma flyg

Min kompis Bettina skulle komma och hälsa på mig idag. Men eftersom hon skulle mellanlanda i Paris, där de tydligen har något slags snökaos, så var hennes flyg inställt. Nu ska hon flyga via Frankfurt imorogn istället. Vi hoppas allihopa att Tyskland är lite mera vana vid snö så att hon kommer iväg!
Här i Virginia kommer det ingen snö förrens på juldagen och annandagen, lördag och söndag, sen skulle det vara strålande sol till på onsdag. Jag hoppas verkligen att det kommer att hålla i sig, så att vi slipper sitta i huset hela tiden!
Funderar på att kanske ta en dag ledigt och ta en buss till NYC? Jag menar, jag har ett överskott på semesterdagar av någon anledning... Men vi får se, jag måste jobba på min budget nu. Har en hel del saker som ska betalas snart, typ 10.000 till en California tur i maj/juni. Hm, kanske kan jag boka den idag eller imorgon, så är det gjort :) Sen är det ju bara fickpengar till allt!

//Rebecca

Lördag

Sitter hemma hos Natalina, med Sarah och Sarah, och kollar på Shrek 2. Det var fest igar, sa det har vart lite sömnlöst inatt, först fick jag sova pa ett golv med en massa andra, sen åkte Cristina för att ta bussen till NYC, sa äntligen fick man sova lite i en säng ;)
//Rebecca

I promise

Det blev inte så mycket pluggande idag inte. Nej, istället så höll jag på med en massa annat skoj, som att se klart en movie jag började se aldeles för sent igår, var ute och vandrade med en hund i snöslasket, torkade en blöt hund efter en promenad i snöslasket, satt vid facebook, satt vid skype, fixade lunch och so on. Jepp, plugga ska jag kanske börja på nu.
Eller, snart ska jag till Natalina. Hej och hå, dax att göra sig i ordning och gå.
Pluggar imorogn då! Lovar mig själv det.

//Rebecca

Snödag

När det är en snödag och barnen inte behöver gå till skolan, ja då får de stanna uppe hur länge de vill och störa au pairen, som vill lägga sig och kolla på en film.
Okey så farligt är det inte ;)
I alla fall så skrattade Natalina när vi alla som har skolbarn klagade lite över denna snödag. Hon jobbar 45 timmar i veckan, jag jobbar 20. Nu vart det min tur att känna på hur hon har det.
  Jag skrattade bara tillbaka och sa att det inte gör mig någonting, so far så har Ash varit ute och lekt hela dagen. Jag sitter och pluggar som vanligt. Jag fixar lite lunch, ser till så att hon tar på sig snöbyxorna och thats it! Att jag sen "jobbar" under dagen är ju en annan sak ;) Jag har ju, till skillnad från henne, en 11 åring och ingen bebis och 2 åring.
 Vi får alla betalt lika mycket, så jag tjänar ju egentligen mer i timmen än var Natalina gör. Fuskigt? Ja, det kan man tycka. Om man har småbarn ;)

//Rebecca

2 cm och skolan stängs...

Det var något knas med blogg.se hela dagen igår, så jag kunde inte logga in. Aja, nu fungerar det.
Så vad hände igår då? Inte så mycket. Det började snöa runt nio, då jag körde mot gymmet. Ni vet, lite små sandkornsflingor som flöt runt bara. En och en halv timme senare var det rätt vitt ute, så jag bestämde mig för att köra hem. Förvånande nog hade de inte ringt från skolan!
På vägen hem fick jag två sladdar på bilen, en på den lite väg och den andra när jag svängde väster. Jag erkänner, jag kanske kom för fort... Eller så är det sommardäcken på bilen som ställde till det.
Mitt i korsningen oxå, jag låg i vänsterfilen, hade en bil på min högra sida och bara förlorade kontrollen. Tur som det var så släpte jag bilen och lyckades styra sladden så att jag inte krashade rakt in i den andra bilen. Jag körde väl i ca 30 km/h oxå, så den var inte så farlig. Men det var läskigt! Ett tag där trodde jag nämligen att jag skulle krasha! Och det har jag inte råd eller lust med! Jag menar, det hade väl varit mitt fel?
Aja, det kom så sjukt mycket snö, att de stängde skolorna idag! Just nu så håller de 2 cm på att smälta bort, så förhoppningsvis är skolan öppen nästa vecka.
//Rebecca

Översättnig

Jag och Ashley kollade på en tecknad tv-serie, som heter Fish Hooks. Den handlar om tre små fiskar.
Tjejfisken har en tjejkväll, och så säger tjejerna något i stil med:

- Did you bring the nailpolish so we can paint our nails?
- We are fish, we dont have nails. (
Alla skrattar. En stor fisk drar då upp spikar ur bakfickan)
- Oh cool! You brought nails!

Fattar ni? Nails som nails, samma ord. Detta skrattade jag och Ashley åt, lite roligare om man ser det.
I alla fall; På svenska hade det varit lite mera förvirrande.

- Kom du ihåg att ta med dig nagellacket, så vi kan måla naglarna?
- Vi är fiskar, vi har inga naglar. (
Alla skrattar, spikar kommer upp)
- Oh coolt! Du tog med dig spikar!
...? Öh, hade nog alla tänkt :P


Detta är varför jag gillar odubbade filmer och tycker att tyskar är konstiga som alltid dubbar allting.

//Rebecca

Men seriöst...

Okey. Jag tänker bara säga några saker. Hur många tonåringar har aldrig provat att röka på? Hur många ungdommar gör inte idiotiska saker ibland?
Okey att Miley är en föredetta Disney skådespelare, som efter att hennes kontrakt gått ut, börjat flippa ur lite. Under många år har hon varit på stenhård koll genom Disney, annars hade hon nog fått sparken. Nu har hon avslutat sin Hannah Montana karriär, och vips så förvandlas hon till en rebellisk tonåring. Men so what? Det är säkert en fas som kommer att gå över. Varför blir det en sån hysteri av att hon sitter och röker på en drog som är laglig att inneha i California? Och att hon sitter och dricker en öl på en klubb i Spanien och festar i New Orleans?
ALLA dricker alkohol innan dom är 18 (21) en del provar droger. Nu råkar det vara en person som många barn älskar. Låt inte barnen se bilderna och håll käften! Jag drack innan jag var 18, men eftersom jag inte är någon stor barn-stjärna blev det ingen kalabalik.
Oj, förlåt... Jag glömde... Det här är amerika. Här dricker INGEEEEEEN alkohol innan dom är 21 och absolut ingen provar att röka på x(

Vem vet, kanske är Miley den nya Linsay Lohan, men vi får hålla tummarna att det bara är en fyllesak!
//Rebecca

We ain´t normal, cause we are SuperAwsome

Igår kväll så bjöd Jamie ut oss på middag. Det var nice, förrutom att jag missade gymmet. Gymmet stänger nämligen klockan 10, och vi kom tillbaka 8.40, så jag tyckte att det inte kändes lönt att åka dit då.
Sarah frågade om jag ville köra till affären så att hon kunde köpa en stabuckscaffe och ciggaretter. Jag hade absolut ingen lust att köra till affären, och eftersom hennes bil är på lagning så skrev hon att hon tänkte gå.
Det tog mig ca 3 minuter att bestämma mig för att gå ut jag med, så jag klädde på mig, klädde på hunden och gick ut och mötte henne. Den galningen kom på en sparkcykel! Och jag såg hur hon körde in till ena sidan av trotoaren, så jag börjad hoppa framför henne. Hon undrade vad det var för en galning som hoppade runt framför henne, men när hon såg att det var jag så började hon skratta. Hon blev glad att jag hade kommit ut ur mitt lilla bo jag oxå :)
Utanför affären mötte vi en av mina grannar. Hon kände igen Daisy och undrade om vi hade gått hit. Sen undrade hon om vi ville ha skjuts hem, eftersom det var så kallt. Hon trodde säkert inte sina öron när vi sa att vi tänkte gå de 10 minterna hem igen. Lite UFO varning där med kanske? Precis som när jag och Carro förra vintern bestämde oss för att gå 2 km i en meter hög snö, under en liten snöstorm, klockan 8 på kvällen. Folk trodde vi var dumma på riktigt. Men vi gick och 45 minuter senare satt vi hemma i hennes varma säng och kollade på tv.
Amerikanerna på min gata undrar nog hur vi lever i Europa. Vi tar cykeln och går till affären som ligger 3 minuter bort med bilen, när vi väljer att GÅ runt kvarteret med hunden istället för att bara släppa ut den på gräsmattan etc. Ja, vi är nog riktiga UFO:n i Europa. Men både jag och Sarah höll med om att det var skönt att gå, även om det tog ett tag innan jag fick tillbaka kännseln i benen. 


 

//Rebecca

Wooow! HUR mycket?!

DEN HÄR sidan, Candy from Sweden, hittade jag svensk godis! 0,8 Euro för en scopa. Totalt hamnade jag på 7.2 euro, billigt och bra ju! Ha ha ha... Kolla in priset på frakten! Så. Om det är någon/några svenskar i DC området, helst nära, typ Sofia och Carin? Så hör gärna av er. Om vi är fler som beställer, så blir ju frakten förmodligen billigare. Eller inte... I alla fall, ska jag behöva betala 16 euro för lite godis? Ha ha ha.


//Rebecca

Någt helt onödigt

Märkte att de senste 3 inläggen handlade om filmer, höhö.
Aja, jag tänkte beklaga mig lite över amerikanska förkortningar, som brb, rofl, BS, fyi etc. För när jag sms:ar, chattar och pratar med mina kompiar, speciellt de amerikanska, så känns det ibland som att jag skulle behöva en ordlista i bakfickan. De kan tex säga "F.Y.I, jag såg dig igår", jag bara, "Ööh? F.Y.I?"
Hur ska man veta alla desa förkortningar? De som jag skrev ovan är bara några stycken, och jag vet nu vad de betyder. Men det känns så fånigt att hela tiden fråga vad sjutton de snackar om!
Brb: Be right back (alla kan väl den) rofl: rolling on (the) floor laughing, BS: Bullshit, FYI: For your information. Jag ska kanske börja skriva ner alla när jag äntligen får förklarat för mig vad de betyder? :)

//Rebecca

En vampyrs bekännelse

Alltså jag blev så tagen att jag måste skriva ner lite om vad jag tyckte om filmen!
För det första, Tom Cruise och Brad Pitt ser för jäkla snygga ut i denna 90-tals film. De passade verkligen bra till vampyrrollerna.
För det andra så var det riktiga vampyrer! Inga glittrande fjantar som lever på djur, inga romantiska hetingar med magiska ringar, som lever på blodsbanker, utan riktiga vampyrer. Åt de blod, så dog människan, punk.

Själva storryn var ju rätt bissar den med. Brad Pitt är en självmordsbenägen man, som blir biten av Tom Cruise (att jag aldrig kan komma ihåg karaktärernas namn) och får sedan välja, att dö eller bli en vampyr. Pitt väljer då att dricka Cruise blod och bli en vampyr.
Efter några år börjar Pitt tröttna på sin partner, och för att han ska stanna så biter Cruise en liten flicka, och gör henne till en vampyr. Den lilla flickan blir sedan deras dotter i många år.
Sen händer det en massa andra saker. Se filmen, för jag tänker inte berätta alltihopa i bloggen.

Den var väldigt välgjord och vampyrerna var verklighetstrogna, de hade inga fula ansikten som de har i Buffy, men det är bara bra. Dessa två killar ska inte vara fula!
//Rebecca

Filmmarathon

Det har blåst rätt kraftigt i flera dagar. Svinkallt är det ute oxå, minus några grader skulle jag tro! Det är snövarning varje morgon, men inte har jag skymtat någon snö än inte. Tur det!
Nu skulle det här inlägget inte handla om vädret, så jag tänker skriva om någonting annat istället. Något betydligt roligare. Jag ska nämligen följa Sofias råd och se En vampyrs bekännelse idag. Efter det ska jag kolla på Brokeback mountains. Sen kanske jag ska ta och kolla på PS I love you.
Dessa tre filmer verkar det nämligen som att alla har sett. När jag sedan påstår att jag aldrig sett dem, tappar folk hakan i golvet och får stora ögon och frågar ifall jag är från en annan planet.
Så nu är det äntligen dax att bli av med UFO varningen en gång för alla och spendera några timmar framför filmskärmen! :D
//Rebecca

En fyra

Alla Pirets of the Cariobean älskare! Här är den nya officiella trailern till 4:de filmen!
Själv vet jag inte om den kommer att vara lika bra som de andra, med tanke på att många av huvudkaraktärerna inte kommer att vara med. Men det är ju en Johnny Depp film, så jag ska självklart se den.
20 maj kommer den ut i USA i alla fall. Dagen efter börjar min California tur, så jag kommer förmodligen att befinna mig på västkusten vid denna tidpunkt. Kanske kan jag renutsagt se den i LA? Det hade ju varit något ;)
//Rebecca

Jag önskar mig...

Snälla tomten. Jag önskar mig en systemkamera i julklapp. Jag vet om ett den är stor och "jobbig" att ta med sig när man reser runt, men det skiter jag i! Jag ska nämligen till Las Vegas, Grand Canyon, Hoover dam och The painted desert snart! Dessutom vill jag ta en massa fräcka bilder i New Orleans!
Och vi ska inte snacka om när jag kommer att resa runt i Californien med mina kompisar om 6 månader!
Dessutom tänker jag planera in en "Hejdå" tur till New York city en helg i vår, och då tänkte jag sitta i Central Park och käka glass, vem vill då inte ta en massa söta bilder på alla miljoner ekorrar som springer runt där?


//Rebecca

Brr... COLD!

Jag sitter och fryser i mitt rum. Det är rätt kallt ute och det verkar inte som att kylan håller sig ute heller! Jag funderar på att sätta på någon film och krypa ner i sängen under värmefilten nu.
Randy och Sandi frågade om jag ville med ut och äta middag med dem ikväll, jag vart ju hungrig så det var ju klart att jag ville det. Vi käkade på en fiskrestaurang och jag åt en jättegod fisk! Tyvärr så vet jag varken vad den heter på engelska eller svenska. Jag kan nog bara vad lax heter på engelska, och flundra, de andra fisksorterna på menyn fick jag gissa på. Och inte lyckades Sandi förklara det för mig heller ;) Men jag tog en god fisk tillslut i alla fall.
Jag tänkte klaga lite innan jag säger god natt oxå! Min hals har börjat göra ont igen och de vita prickarna är tillbaka. De röda "klumparna" i halsen har varit där i snart två veckor!! Men jag tänkte fortsätta med att vägra gå till doktorn! Funderar på att prova att gurgla saltvatten en gång till, den här gången med mindre salt och mer vatten!
//Rebecca

Nordisk choklad! :D

Pilvi var jätte förtjust över att alla svenska saker på IKEA även hade finska på sig. Ja, jag har sagt det förut... Är man hemmifrån för länge så börjar man tillslut att avguda alla saker som påminner om hemma.
Det är nästan som att jag kommer att käka upp de där misslyckade lussebullarna som vi gjorde igår ;) Tror att för lite saffran och för amerikanskt mjöl var boven! 
//Rebecca

Glad Lucia!

Säger man så? Glad Lucia? Aja, en av många traditioner som de inte har i USA :)
I natt så har det tydligen snöat. Det märker jag för att det är minimallt lite snö på grannens tak, och nyheterna på tv goes crazy! Många skolor öppnar 2 timmar senare och det finns risk för mer snö i eftermiddag. Då stänger dom säkert skolorna.
Shit, att dom ens är öppna idag är ju helt fantastiskt!
Den här bilden ska visa hur mycket snö som det inte har kommit! Och tro mig, hade denna snö, som uppenbarligen bara fastnat lite på ett tak, kommit nu, så hade skolorna stängts! Håll nu tummarna för att det inte ska snöa på minst en vecka!
//Rebecca

Glad Lucia!

Säger man så? Glad Lucia? Aja, en av många traditioner som de inte har i USA :)
I natt så har det tydligen snöat. Det märker jag för att det är minimallt lite snö på grannens tak, och nyheterna på tv goes crazy! Många skolor öppnar 2 timmar senare och det finns risk för mer snö i eftermiddag. Då stänger dom säkert skolorna.
Shit, att dom ens är öppna idag är ju helt fantastiskt!
Den här bilden ska visa hur mycket snö som det inte har kommit! Och tro mig, hade denna snö, som uppenbarligen bara fastnat lite på ett tak, kommit nu, så hade skolorna stängts! Håll nu tummarna för att det inte ska snöa på minst en vecka!
//Rebecca

Jobb, biolördag

I lördags så fick jag stanna hemma och jobba på kvällen, eftersom de skulle iväg på ett julparty.
Ja, jobba för mig en lördagkväll ingebar att ta Ashley och hennes kompis för att käka på Subway och sen åka och se den nya Narniafilmen på bio, som var jätte bra! :D Sen satt jag hemma en timme innan S och R kom hem och kollade på tv. Ash spelade dataspel.
De sa först att de skulle komma hem runt nio, så jag och Sofia bestämde att vi skulle se "The Tourist" med Johnny Depp och Angelina Jolie i, men de kom hem tjugo över tio, då filmen skulle börja, så jag fick mer eller mindre köra som en dåre till biografen! Hehe nej okey, jag körde fem minuter innan, och vi alla vet att det brukar vara 15 min reklam innan, så jag missade bara 5 oviktiga minuter som Sofia snabbt drog igenom när jag pustande kom in i salongen.
Filmen var ju helt ok. Som Sofia sa, lite töntrolig och så. Jag trodde ju att det skulle vara en mera actionfilm, men den var mera som en romantik/drama/komedi/actionfilm.
Slutet var däremot väldigt bra! Då klarnade allting upp och man började fatta. Haha varken jag eller Sofia var beredda på hur det slutade ;)
Så det blev en dubbel bio kväll för mig i lördags ;)
//Rebecca

Au Pair meeting

I fredag så hade vi ett LCC Christmas meeting. Vi var tre au pair grupper som träffades på en restaurang. Vi fick sitta i party rummet längst bak! Och det var en massa tjejer och en kille. Varje au pair skulle ha med sig en present, och sen fick man ett nr och så fick man gå och ta en present, eller sno en present av någon annan om man kände för det.
Jag fick nr 1 och tog ett paket med en snygg klocka i, med utbart armand! Så armbandet är i Svart, vitt och rött. Jätte fin tänkte jag! Sen satt jag resten av utlottningen och var rädd att någon skulle sno min klocka som jag redan älskade! Men jag hade tur ;)
Efter det lååånga mötet så drog vi hem till Sarah och kollade på en film och slöade.
//Rebecca

Söndagen

Lite av dagen då. Jag, Carin och Pilvi åkte till IKEA för att se ifall de hade saffran. Vi käkade lite köttbullar, såklart, och körde därifrån utan någon Saffran.
Sedan gick vi in på malet och handlade lite saker på Victorias Secret. Body lotions etc. eftersom de hade 8 för 35 och man sparade sådär 40 dollar på denna deal. Eller ja. Pilvi skulle köpa julklapp till hennes hostkid och jag behövde en ny lotion. Så vi övertalade Carin att shoppa lite hon med.
Sen kom Natalina och Marina hem till mig och vi bakade stenhårda knäck och konstiga lussebullar. Jag och Carin tänker skylla på mjölet!
Nämde jag att jag råkade klippa luggen lite för mkt och lite för konstigt, så nu försöker jag att ha den på olika sätt tills den växer ut ;)
//Rebecca

Lussebak!

Det är såhär Carina gör sina bullar. Slutet var roligast!
//Rebecca

Bara så ni vet ;)

Just nu så är vi fem tjejer hemma hos mig och gör lite saker ;) Vi har roligt! Och det är kaos! Och vi vet inte om det kommer att bli bra! Men vi har ju roligt ;) Så ni vet!
//Rebecca

Amerikaner...

Starta aldrig en diskussion med en amerikanare om olikheten mellan lagar i Sverige och USA. Vi diskuterade lagen om när man är "byxmyndig", ja, vi kom in på ämnet av någon anledning.
  Här, USA, kan man åka i fängelse om man har sex med en som är under 18 år. I Sverige är åldersgränsen 15. Okey, jag tycker väl kanske inte att 15 åringar ska springa runt och ha en massa sex, men vill dom det och känner sig mogna, fine!
Nej, här måste man vara 18! Annars är man för ung!
   Och när jag sen tog upp ämnet "I Sverige får man gratis P-piller tills man är 23" (vet inte exakt ålder) och sa att det är väldigt smart, eftersom många tonårsfäräldrar här kanske inte har pengarna till att köpa pillrena. Då kom det genast igen, att vill man ge en 15 åring såna piller och säga att det är ok att ha sex?
 Det var kanske inte riktigt det jag menade? Jag försökte förklara att genom att ha gratis p.piller så minskar man ju chansen att bli ofrivilligt gravid, eller hur? Så då behöver inte 16-åringen bli gravid och det behöver inte bli synd om hennes föräldrar, som kommer att sluta med ungen.
... Nej, nej nej! Man ska INTE ha sex innan man är 18 och man ska INTE bli gravid innan man avslutat colleget och man SKA börja på college DIREKT efter gymnasiet! Punk.

Och det går inte att övertyga dem om att Sverige är bättre! Om två personer vill ha sex och den ena råkar vara 17, så åker 18-åringen i fängelse om föräldrarna får reda på det och inte gillar det x( Pfft!


//Rebecca

Amerikaner...

Bahahaha! Titta vad jag äntligen hittade stillastående och fotobart! RUDOLF! Deb rödnosade bilen! :D
Jag vet inte hur många såna här "ren"bildar jag har sett köra runt, men roligt är det! En del bilar har tilloch med julkransar i fronten ;)




//Rebecca

Skolrafiken

Det var svinkallt imorse! Så jag körde Ashley och hennes kompis till skolan. Tror inte det dröjer länge nu innan snön kommer!
I alla fall så slapp vi stå i bilkö in till skolan, det står nämligen tre personer och dirigerar trafiken, och vi som skulle svänga höger in till skolan fick köra på. Ja, jag släpper av dem och precis när jag ska köra så stannar en scholbuss framför mig. I usa får man inte passera en stillastående skolbuss som lastar barn, den blinkar rött och en STOP-skylt kommer ut på vänstra sidan. Man får alltså inte köra i en korsning, även om man ska rakt fram och bussen är på väsnter sida.
Tillslut så kommer det fler bussar och ställer sig bredvid mig, och det är bilar bakom. Jag tänker att fan, unganrna ska väl ändå IN till skolan, och går väl inte runt bussen till parkeringen? Så jag kryper förbi bussjävlen och kör runt parkeringen. STOP-skylt igen. Och givetvis börjar bussarna köra, så de står rakt framför mig. Tar några minuter och sen blir det bussarnas tur att köra. Jag tror att jag räknade upp till 21 bussar innan det kom en lucka och körde in mellan bussarna. Och då har inte alla bussar kommit, eller kört förbi framför mig!

//Rebecca

Flumdum

Ikväll så körde jag, Marina och Natalina till Manassas malet, så att Marina kunde hitta en present för au pair mötet imorgon. Hon hittade en present och när hon var klar så gick vi till Clairs. Där hittade vi varsin rolig mössa som vi köpte och söta små cup cake ringar.
  Sen stänge malet, och Marina var hungrig. Så vi satte oss utanför McDonalds i en timme och snackade skit och flummade :)

Natalina: I love Absolute vodka and Fanta manog! It´s so good!
Jag: You know what I don´t like? Saltwater!
Och sen började vi askgarva...

 Nämde jag att jag gurglade saltvatten idag, med tokmycket salt i? För min hals? Ja, ehm, jag drak in det i munnen, och vände bak huvudet för att gurgla, lika snabbt som jag fick in vattnet i munnen och ner i svaljet, lika fort slängde jag mig mot vasken och spydde! Haha uuuuuuusch!





//Rebecca

Mac Store

Kolla vad jag köpta igår! En till Julklapp till migsjälv :) Men helt ärligt, lyckas man inte hitta till andra så kan man väl unna sig själv något, eller? Fast... Jag unnar mig nog waaay to  much sometimes.
Nåja, detta läpstift och läppenna är köpt i the Macstore, i Fairoaks malen. Jag köpte änven an julklapp för morgondagens au pairmöte, då vi ska ha julklappsbyte. Tyvärr så läser mina kompisar min blogg, så jag tänker inte lägga upp någon bild på vad jag har köpt tills imorgon, hehe ;)

Provade mig på en ny sorts photoshop bilden i ära, men nu när det är klart funderar jag på om det bara hade varit enklast att bara måla bakgrunden vit från början ;) Nåja, guiden jag följde var för ett foto på en människa, och ni hittar guiden här, från en rolig blogg jag läser :) Jag ska ta en bild på en kompis och försöka göra om bilden ;)
Dessutom är kanske pocketkamera inte det bästaste som man kan använda, hehe. Nåja, den duuuuger finfint för lilla mig!
//Rebecca

Antarktisresan, del 2

Okey, här har ni andra delen och slutet av min novell. Jag hade en alternativt slut och början, men efter att ha frågat lite kompisr, så kom vi överens om att detta slutet och början var lite "vackrare". Det andra alternativet kan jag kasnke lägga upp lite senare? :) 
Okey, ni som orkar läsa, snälla kom ihåg och kritisera! På facebook eller vart ni nu vill skriva det, men det är kul med lite annan kritik än den jag kommer att få från min lärare ;) 



Deras Antarktis resa var en idé som Dot fick en kväll i slutet av mars förra året, då de suttit ett gäng kompisar och kollade på filmen Happy Feet, en film om dansande och sjungande kejsarpingviner. Helt plötsligt hade hon studsat upp ur soffan och med stora ögon frågat vem som ville åka till Antarktis med henne, en resa som inte många kommer att ha gjort när de dör, precis så hade hon sagt, en resa inte många gör innan de dör. Deras vänner suckade. De var vana vid annorlunda och äventyrliga resor, men Antarktis hade de verkligen ingen aning om varför de skulle resa till. Där fanns väl bara is?
    Dot hade sett vädjande på sin bästa vän Cecilia, som efter en stunds funderande hade ryckt på axlarna och sagt ”Varför inte?” Det var alltid de två som varit med på alla resor. 
   Sagt och gjort, de hade redan nästa dag börjat söka runt på Internet för att se hur möjligheten var för att se Kejsarpingvinerna, och när de häckade, för det var framförallt det som Dot ville åka och uppleva. På facebook hade hon, på sin status, skrivit att hon sökte efter Antarktisresor, och det var då Erik ringde upp henne. Erik hade förklarat att han hade fått ett lärlingsjobb hos en forskare, som skulle ta honom till sydpolen för ett projekt, inom en månad. Han lovade att han skulle prata med henne, om de skulle kunna komma och bo och jobba gratis på deras station, i utbyte att bli tagna till kejsarpingvinernas häckningsplats.
    En vecka senare hade de fått beskedet att de var varmt välkomna ner till Antarktis, men att kejsarpingvinernas häckning redan pågick. Det bestämdes då att de skulle jobba ihop tillräckligt med pengar till året därefter. Dot tog olika jobb som dramalärare på olika skolor, jobbade på olika mindre teateruppställningar och Cecilia, som var utbildad sjuksköterska, jobbade fulltid på sjukhuset.
    Nu äntligen, efter ett års övertidsarbete, var de nere på den kallaste kontinenten i världen. De skulle hjälpa till på stationen med diverse saker och sedan skulle teamet ta dem i hundslädarna till Kejsarpingvinernas häckningsställe.
     Efter två veckor hade de lärt sig att köra en hundsläde, de hade fått köra snöscooter och de hade även fått se ett antal späckhuggare ute i ishavet.
  Cecilia satt i lunchrummet med Josh, som försökte att lära henne origami, men hennes pappers svala såg mera ut som en snöboll. Dot syntes inte till än, och frukosten var snart klar. Cecilia undrade vart hon hade tagit vägen, fast hon var inte så säker på om hon ville veta det. Hennes kompis hade smugit ut ur rummet under natten, i tron om att Cecilia sov. Den hårda vinden som ven över glaciären hade dock hållit Cecilia vaken större delen av natten, och hon hade tydligt hört hur kompisen smög ut och hon hade även hört någon slags viskande när hon stängde dörren.
-  Vart har du fått ditt ärr ifrån? Frågade hon Josh. Han såg upp på henne.
-  Oh, det här? undrade han och smekte sig på kinden. Märket gick från under näsvingen i en båge upp mot tinningen.
- Detta fick jag när jag jobbade på en fiskebåt utanför Alaska, du vet, ett av världens farligaste jobb, sa han och blinkade med ögat. Det var vår fjärde vecka ute och vi skulle dra upp sista lasten med kungskrabbor, vinden var hård den dagen och när vi fick upp nätet fullt med krabbor, så kom det en jättevåg, jag halkade samtidigt som nätkorgen svängde till och gav mig detta snygga märke.
- Oj, sa Cecilia och kunde inte låta bli att le. Var det mycket blod? Josh skrattade.
-  Japp, nog var där blod alltid! Hörde att du är en sjuksköterska, hade du önskat att du varit där, ni gillar väl sånt? Han log mot henne. Hon skrattade.
-  Jag antar att om jag varit där skulle jag nog ha stått vid relingen och spytt, inte på grund av ditt blod, utan sjösjuka, sa hon och log. Sen drog hon upp sin tröja och visade honom sin mage, där hon på vänstra sidan hade ett rivmärks liknande ärr.
-  Från ett lejon, förklarade hon, från när jag volontärarbetade i Afrika.
-  Wow, sa Josh och stirrade med intressant blick. Sen var diskussionen igång om olika äventyr som de båda hade upplevt, och Cecilia undrade över varför hon inte hade pratat så mycket med Josh förut, han hade, liksom hon, varit med om en del äventyr runt om i världen.
  En till vecka gick, och Dot gick ibland inte ens och la sig i sin egen säng när det var dags att sova. Cecilia var däremot helt slut efter ett par hårt arbetande dagar. De hade hjälpt Randy att sätta ihop ett antal nya maskiner, och det hade inte varit några lätta grejer. Nu skulle de få vila i två dagar, för efter helgen skulle de äntligen bli tagna i hundslädarna till pingvinerna. Cecilia kunde knappt vänta. Dock hade hon gärna velat ligga och prata med Dot just nu. Självklart var hon glad för sin kompis, som verkade helt besatt av den där Erik, men någon gång kunde hon väl ligga och snacka hela natten, precis som de brukade göra när de backpackade genom Asien året efter dem tagit studenten.

  Måndagen kom äntligen och de två tjejerna hjälpte Josh och Randy att packa hundslädarna. Det var tidigt på morgonen, eftersom det skulle ta dem några timmar att komma fram och de behövde stanna några gånger för att låta hundarna vila.
   Jamie kom uthasandes med två stora paket med mat och hundmat, som han släpade på en pulka. Han pustade och stönade onödigt högt när han la över paketen i två av slädarna och sedan gick han tyst in igen. Dot såg undrande på Randy.
-  Vad är det med honom? Undrade hon.
-  Åh, det är en lång historia, svarade Randy och slöt ena släden. Det var för några år sedan, Jamie var med om en svår motorcykelolycka. Hela hans vänstra ben blev totalkvaddat och han gick igenom 16 olika operationer. Som du ser haltar han fortfarande. Jamie brukar skryta om hur han jobbade i en känd restaurang, men tyvärr kunde han inte fortsätta på grund av sitt ben. Han fick ut ca en miljon på försäkringen, tog en advokatutbildning när han var 35, men klarade inte av det. Han såg att vi sökte en ny kock och tog jobbet, här behöver han inte använda sitt ben hela dagen. Kan ju inte vara så svårt att laga mat till 7 pers, eller vad tror ni? Skrattade han.
   Jamie verkade gladare när det var dags för avfärd och Sandra dubbelcheckade all utrustning en sista gång. Cecilia och Dot skulle köra en släde tillsammans och turas om att köra. Randy tog en släde, Erik och Sandra åkte i en, den där de hade packat ner lite forskarutrustning som de skulle kunna behöva, och så Josh och Jamie delade på en. Jamie skulle slippa köra, då han inte klarar av att föra hundsläden med sitt dåliga ben.
   Resan gick bra och de stannade några gånger som planerat för att vila. Solen lös från en klar himmel och vinden var inte så kraftig denna dag.
     Plötsligt så kom en stor isbjörn från ingenstans och hoppade på Randy, som hade släden fylld med hundmat, och Jamie mer eller mindre flög ur sin släde med ett stort gevär och sköt isbjörnen. Den brölade högt och hoppade på Jamie, och slet av hans huvud. Cecilia och Dot såg händelsen, blev livrädda och jagade på sina hundar att ta dem hem. De tog första bästa båt bort från Antarktis och lämnade de andra åt sin död! Nej jag skojade bara! Isbjörnar finns ju inte på Antarktis… detta ska inte vara med.

   Plötsligt så hörde de Randy vråla till. Dot, som körde släden för tillfället, stannade och de vände sig om. En bit bakom dem så låg hundar, släde och man huller om buller. Ledarhunden hade på något vis hamnat under själva släden, och såg väldigt stilla ut.
Sandra rusade fram till Randy, som låg och höll sig om benet och ojade sig. Erik och Josh gick fram och började hjälpa hundarna, som var hoptrasslade med selarna.
-  Vad hände? Frågade Sandra Randy.
-  Jag vet inte, flämtade han, plötsligt så föll bara hunden ihop och resten av oss flög över honom.
-  Låt mig se ditt ben, sa Cecilia och lyfte undan Randys arm. Släden hade stannat upp tvärt när den träffade hunden och Randy hade flyget av och landat med benet i en konstig vinkel. Han stönade kraftigt när hon kände utmed benet under hans snöbyxor.
-  Jag tror inte att det är brutet, skulle kunna vara en extrem stukning. Jag kan linda det åt dig, men jag är ingen doktor, så jag kan inte göra så mycket mer, sa hon.
-  Det är ingen fara, gumman, sa Randy. Jag klarar mig. Hur är det med hunden?
-  Han är död, svarade Josh, som satt och höll den svartvita hunden i famnen.
-  Kanske en hjärtattack, han var gammal förstår du, men jag trodde inte att han var så gammal. 
-  Åh, stackare, sa Dot med tårfyllda ögon. Kan vi begrava honom?
-  Inte nu, svarade Josh, vi får ta med honom på släden och begrava honom när vi kommer tillbaka.
   Det tog dem en halvtimme att lasta om i slädarna. Erik tog över Randys släde, där även Randy fick sitta, den döda hunden tog över Eriks plats, eftersom utrustningen inte tog så mycket utrymme. Tur att de hade ätit lunch, för annars hade slädarna blivit för fulla och tunga för de stackars hundarna.

   Efter tre timmar över den snötäckta glaciären, kom de fram till en brant. Nedanför branten var det en stor dal, en stor slätt, och där var dem, kejsarpingvinerna. Dot och Cecilia kunde inte slita sina ögon från skådespelet de hade framför sig. Den snötäckta dalen nedanför, som löpte ut mot den stora, blåa oceanen, isbergen som flöt på den vågiga ytan och solen som lös upp isen, snön och vattnet i ett hav av glitter och ljus. Och mitt i allt det vita, fanns det hundratals av svarta, stora pingviner. De fraktklädda djuren vaggade runt och ropade och skrek med höga läten, i hopp om att hitta den rätta partnern. Här och var såg de stora, feta hanar som utmanade varandra, honom som sökte efter den rätta, och en del pingviner som redan hade parat ihop sig.
   Synen framför dem var något av det vackraste och häftigaste som de hade sett. De var på Antarktis, jordens sydligaste kontinent, och bevittnade på kejsarpingvinernas häckning i deras naturliga miljö. Det var det nog inte många som hade gjort.
   Dot vände sig mot Cecilia och log.
-   Sa jag inte det? Ett äventyr värt att vänta på?
-   Jo, skrattade Cecilia. Nog sa du det alltid. En resa in många kommer att göra i sina liv.

   Cecilia öppnade sina ögon och stänge ihop fotoalbumet. Försiktigt la hon tillbaka det i kistan med resten av albumen och gick och stängde fönstret. Sedan tog hon upp en tändare och tände de tre ljusen, som stod framför bröllopsfotot från hennes vän Dot och Erik, och framför hennes egna, där hon leende stod bredvid sin man, som hon hade mött under ett annat äventyr.     

Slut! :)

//Rebecca

Eeevil Au Pair!

Hehe. Imorse så blev det bråk igen. Hon vägrade att gå upp. När hon väl kom upp, så gick hon såklart in i Randys rum för att se på tv, medan hon klädde på sig. Grejen var bara att hon inte hade kläderna med sig in dit. Och jag och Randy hade gömt fjärkontrollen (Hehe) Så hon började leta efter den. Jag går in och säger åt henne att gå och klä på sig, eftersom hon måste gå snart. Då svarar hon att hon letar efter kontrollen. Jag säger åt henne igen och hon bara jag letar efter kontrollen! Tillslut skäller jag på henne att hon måste gå och klä på sig och att hon inte har tid för tv! Jag låter jätte arg och hon blir ltie halv rädd och går surande in på sitt rum och smäller igen dörren.
Jag lovade henne dock när hon gick att om hon går upp i tid imorgon så kan hon kanske få se på tv! Men att jag tänker fortsätta ta kontrollerna så länge som hon inte går upp i tid eller gör som hon blir tillsagd! Hihi! Its goood to be in charge ;)
//Rebecca

Julen är här

När ashley kom hem igår så dekorerade vi julgranen! Den blev så fin. Och så hade vi på julsånger och sjöng. Usch. Julen är nog ändå den jobbigaste tiden att vara borta på. Jag menar, detta är andra julen som jag inte är i Sverige. Jag får ingen sill, ingen jansons, ingen hemmagjord julkorv, ingen sillsallas ingen... ja list blir lång. Julmust tänkte jag i alla fall köpa på IKEA! Så det så! Och kanske en senapssillburk om de har, och så glögg och pepparkakor. Sen får jag köra hem till sjuka Carin och baka lussebullar :D Liiiite svenskt får det ändå lov att vara, tycker ni inte? ;)



Under misteln  måste man pussa någon. Dessvärre råkade Daisy vara mitt offer när Ashley kom springande med misteln.



//Rebecca

Yes ÄNTLIGEN!

Hej. Jag är så glad. Skickade in ett uppdrag. Öh, en massa kvar så måste fortfarande ligga i. Men det var inte det roligaste! JAG OCH SARAH HAR BOKAT FLYG+HOTEL BILJETTER TILL NEW ORLEANS! :D Äntligen! Jag kommer att åka till New Orleans, Mardi gras och fira min födelsedag!
Vi kommer en tisdag, dagen innan min födelsedag, Blir väl festivalen, kolla runt osv. Sen ska det ut och festas, för kl 12 kommer jag nämligen att fylla 21! :D OCh hela onsdagen så ska vi springa runt i wodoobutiker, köpa coola masker, kolla in mansions och massa annat roligt, och såklart bargatan Burbon st på kvällen!
På torsdagen, (bakis?) Kommer vi väl mest att slöa runt lite och äta någon god lunch på ett ställe som Sandi tipsade om och sen åka hem :)
Efter att vi hade bokat så käkade vi på älskade Taco Bell! Jag tog Taco suprim som vanligt, mums mums! Såklart med massa Salsa sås på.

Sarahs oversiziga hund :)


Muuuuums!


New Orleans body! :D


Taco kräääääng! :D
//Rebecca

Antarktisresan

Jag hade tänkt att lägga upp min novell här i bloggen :) Det är en del av kursen, förstår ni. Jag hoppas att ni gillar den, och jag hoppas att ni ger mig kritik! Det hjälper en ju att bli en bättre skrivbent, eller vad det heter.
Om ni inte gillar den, så sorry, då är det bara ni som inte gillar denna typ av berättelser. Alltså, om den är tråkig ;)  
Och ja, jag var lite fantasifull då jag använde lite kända namn
;)
Så här är första delen, den var för lång för att läggas upp i ett inlägg.

Snön yrde i vinden utanför Cecilias fönster. Hon satt i sin gamla gungstol och vaggade fram och tillbaka. Sakta reste hon sig upp och hasade fram till sin stora kista, den kista där hon ansåg att hela hennes liv innehöll. Cecilia tog fram ett vitt album från en av högarna och öppnade det. Där, på första sidan var en bild av två unga tjejer som log stort åt kameran med rödrosiga kinder, Cecilia och Dot, 28 år gamla, med världen för sina fötter, som de hade sagt ända sedan de var 18 år.
   Cecilia blundade och mindes tillbaka, det var nästan som att hon kunde känna den isande Antarktisvinden blåsa över hennes ansikte, ännu en gång.

Det var en tidig morgon i april och de båda unga tjejerna stod vid bryggan i Ushuaias hamn. För dem hade ett långt år passerat, då de båda hade jobbat som djur för att spara ihop pengar till denna resa.
    Det hade tagit dem mer än två dygn att ta sig från flygplatsen i Köpenhamn till världens sydligaste stad, men nu var de äntligen på plats, redo för ännu ett av deras äventyr. De gamla ryggsäckarna var packade med nödvändiga kläder och tillbehör, och som de vana backpackers som de var, så hade de pengarna i en pengapung innanför tröjorna.
   Båten som de skulle med tillhörde ett forskarteam från USA, som de hade lyckats få kontakt med. Faktiskt så var det Dots stora intresse för teater som hade lett henne till Erik, en 30 årig förre detta Disney stjärna, som tröttnade på livet i Hollywood och bestämde sig för att börja forska om miljöhoten istället.
   Under halvåret då de båda tjejerna hade bott i London, hade Dot get sig ut på diverse teater additions, i hopp om att antingen få en roll på en större teater eller komma in på den stora teaterakademin i London. På teaterakademin hade hon stött på Erik, som var där och besökte sin farbror, som var en av lärarna. Det hade klickat direkt mellan dem och de hade blivit goda vänner efter det.
    Erik var lärling för forskarteamets ledare Sandra. Sandra var en 60 årig, mörkhårig kvinna, som efter att ha varit gift med en odräglig man i 13 år, äntligen lyckats ta mod till sig att skilja sig. Hon hade påbörjat en forskarutbildning när hon mötte sin före detta make, som efter halva utbildningen hade fått henne att hoppa av för att ta hand om barnen. När hennes barn blivit gamla nog för skolan, hade hon i smyg gått tillbaka för att avsluta sin utbildning. Pengarna för utbildningen hade hon på hennes eget sparkonto, så maken märkte aldrig någonting, då han jobbade fulltid på ett större datorföretag.
    Efter utbildningen hade hon deltidsjobbat på diverse universitet för att lära sig mera, och slutligen, efter skilsmässan, hade hon börjat jobba på heltid. Detta var ett av hennes större jobb och de skulle ner till Antarktis för att forska angående hur det Södra havet påverkar det globala klimatet och övervaka ozonskiktet.
   De gick på båten och en vecka senare var de slutligen framme på forskarstationen.På forskarstationen bodde det, utöver Erik och Sandra, tre andra personer; Jamie, som var stationens kock, Randy som arbetade med forskarutrustningen och så slutligen Josh, som såg till att allting fungerade som det skulle på stationen och skötte om slädhundarna.
   Cecilia och Dot klev in genom dörren till stationen, klädda i varsin stor vinterjacka. En stor, kraftig, lite äldre man, som precis hade burit in en stor låda från båtens last, kom fram med ett stort leende.
–  Välkomna till sydpolen! sa han och räckte fram handen. Det är jag som är Randy.
–  Trevligt att träffas, svarade Dot och Cecilia och sträckte fram sina händer och presenterade sig.
–  Hey, Josh, Jamie! ropade Randy, med en södern amerikansk dialekt, kom hit och hälsa på de två, nya, svenska tjejerna som ska bo här i några veckor!
  En ung kille med blont hår, såg ut att vara runt 26, kom ut från ett av rummen. Hans hår var tovigt och han hade ett stort ärr på ena kinden. De hälsade på varandra. Han presenterade sig som Josh, slädhundsskötaren. Sen såg de en liten kort, småfet man komma haltandes längst korridoren. Han hade en vit kockmössa över sitt mörkbruna hår. Han sträckte fram sin hand och presenterade sig som Jamie, kocken.
– Trevligt att träffas, sa han. Jag hoppas att ni tycker om valspäck, för det är det ändå vi äter här.
–  Va? Utbrast Cecilia. Valspäck? Hon såg undrande på först Jamie och sedan Dot, sen tillbaka till Jamie.
– Nej jag skojade bara, skrattade han. Vi har mat så att det räcker i år och dar, var inte orolig, sötnos.
   Sandra och Erik kom in i rummet. Cecilia kunde inte undgå att se hur Erik log mot Dot, som genast fick lite extra rosiga kinder, som Cecilia visste inte var från kylan de just kommit in från.
   Sandra stampade av sig snön från kängorna och tog av sig sin mössa. Hennes tjocka, svarta hår hade lossnat från hårsnodden hon brukade sätta upp håret med. Medan hon åter satte upp håret såg hon mot de två svenska tjejerna.
–  Jaha, jag ser att ni har träffat resten av gänget. Jag antar att de inte har visat er runt än? Sa hon och gav de tre männen en menande blick.
–  Kom, jag kan visa er vart ni ska sova, sa Erik och började vandra neråt korridoren. Cecilia och Dot följde efter och de leddes in i ett litet rum med två enkelsängar placerade på varsin sida av rummet.
–  Jaha, sa Cecilia, så det här är vårat rum de nästa 5 veckorna? Dot log.
–  Upp med humöret! Snart kommer vi att få se kejsarpingvinerna i deras naturliga miljö, jag hoppas att du inte glömde kameran, sa hon och puffade Cecilia på armen. Hon skrattade.

Fortsättning kommer snart.

//Rebecca

Idioti

Varför kan inte vi i Sverige fira våran nationaldag lite mer som USA och andra länder? Här i USA så firar man det i hela landet, folk samlas på olika platser, har picknick, parader, fyrverkerier och liknande. Vag gör vi i Sverige? Det firas väl mest i Stockholm? Resten av landet hissar den svenska flaggan och sjunger nationalsången i skolorna... Haha! Nej, inte ens DET gör vi! För då är vi rasistiska! Hm, jag ska nog bli rasistisk mot rasismen! Jag ska sjunga nationalsången och hissa Svensk flagga! Jag menar, jag har ingenting som helst emot någon folkgrupp eller religion här i världen, bara dom i Sverige som får oss att sluta sjunga och hissa flaggan. Bara för att en minimal bråkdel råkar använda dessa symboler rasistiskt.

Min 4 Juli detta året firade jag bakis (efter en grym 4th of July fest dagen innan) i DC:s park. :) Sverige, apa efter vetja :P




//Rebecca

Trevlig barn, not!

Ska hoppa in i duschen och sen ska jag sticka över till Sarah, time to book some ticket somewere ;) Berättar mer sen.
Imorse gick det ju sådär med Ashley, vägrade gå upp, tog evigheter på sig för att klä sig, missade kompisarna så det slutade med att jag fick köra henne. Sur var hon oxå. Är det meningen att jag ska vara snäll och trevlig när hon bara surar och vägrar lyssna och göra som jag säger? Inte jag, jag har sagt till henne många gånger att jag tänker bitcha tillbaka om hon bitchar mot mig! Nu är ju jag den vuxne i situationen, så jag menar bara att jag är mindre trevlig mot henne och hotar med att ta mobilen, att hon inte får gå ut osv. Fast, tillslut så drog jag ur henne ur sängen, när det var 15 minuter innan hon skulle gå. Då låg hon på golvet och höll på! Suck.

En bild på min bästa kompis här i huset :) Sa jag att jag fick en kudde där det står "Sleepig with dogs" på?

//Rebecca

Movienight

Idag lämnade jag huset och drog över till Fabians mansion! På vägen hämtade jag upp två tysktalande tjejer, men jag vart lite sen, eftersom jag frös halft ihjäl när jag klev utanför dörren! Satan vad kallt det blivit nu helt plötsligt då! MINUSGRADER!? Pfft, ja nu dröjer det väl inte länge tills snön kommer?
Aja, jag, Marina och Fabian snackade oss igenom Top Gun, medan Natalina låg i en mindre soffa bredvid och tyckte vi vart hur dryga som helst. Men tråkigare film får man leta efter? Jag menar, visst den var b´väl bra emellanåt, men som många andra 80-tals filmer så är det så mycket extra tjafs, som långsamma, låååånga kärleksscener, då de står framför varandra och klär av sig och man riktigt ser hur de njuter av att ha sex, hur de drar ut extremt mycket på det sorgliga och hur de anhöriga ska ta det osv osv. Nej, ge mig långfilmer á la Avatar och Pirates of the Caribean style ;)
//Rebecca

Lyckligt eller inte?

Jag skrev en novell. Japp, en tvättäkta novell! Den handlar om två tjejer som reser till Antarktis, av alla ställen, och jobbar i några veckor för att sedan få åka och se på Kejsarpingvinerna när de häckar :) Först trodde jag inte att den skulle bli så bra, men efter bra kritik från min kompis så är jag riktrigt stålt! Kommer lägga upp den här snart, den är nämligen en del av min svenska kurs. Eller ja, jag kommer nog att länka den på bloggen, eftersom den är lite lång ;)
Nu är bara frågan... Jag har två alternativa början och slut. Det första alternativet är sorgligt, det andra alternativet är lyckligare. Vad ska jag välja? Måste skicka in den imorgon.

Lyckligt, kompisringar! :D
//Rebecca

December 7

Igår kväll satt jag uppe lite för sent och skrev på min novell till svenskan. Idag är jag trött och orkar ingenting... Men jag lovade mig själv att göra klart allt i svenskan idag så det blir inskickat! Puh... Och imorgon ska jag göra klart naturkunskapen och sen psykologin. Jippie! Pluggpluggplugg! Men är man en seg kratta som mig, så får man ta konsekvenserna av det ;)
Dax för frukost och tee! Önskar jag hade haft svenskt bröd och pålägg! Nu är det bara 6 månader tills jag kommer hem! En Californiatur till i början av juni, sen tror jag inte att jag kommer att ha pengar eller någonstanns jag vill åka, så jag kommer att åka hem och vara hemma till min plstsyrras student :)
//Rebecca

Farliga gatan!

Idag ringde Ashley klockan tre, då hon skulle kommit hem. Hon sa att hon och hennes kompisar hade gått på gatan och så hade det kommit en bil som stannat några meter framför dem och mannen i bilen hade suttit och kollat på dem i backspegeln. Så de hade blivit rädda och genat bakom husen, och när de kommit ut på våran gata så hade bilen kommit långsamt och saktat ner precis utanför Ashleys kompis hus, så Ash hade gått med kompisen in och ringde mig. Så jag gick och mötte henne.
Jag såg då ingen bil, och när vi kom tillbaka in i huset så ringde Ashleys pappa till polisen, som kom efter 10 minuter och knackade på dörren. En snygg jäkel oxå, och vem tror ni öppnar dörren, looking like a doof? Japp, jag!
Han skulle köra runt i kvarteret och kolla efter den misstänkta bilen. Det hände ju i sommras att en man hade stannat och försökt ta med en lite pojke på våran gata. Brodern hade dock skrikigt och slagit mot honom och han hade tillslut get upp och dragit, eftersom folk började komma ut. Det var på tv och allt! Min bil var på tv ;)
I alla fall. Jag vet inte om det var en man som kom hem från jobbet och stannade för att han fick ett mail på mobilen och sen körde långsamt för att det var barn som kom hem från skolan, eller om det var lite av deras fantasi som skenade iväg, eller om det nu var en galen barnkidnappare. Jag låste i alla fall dörren och följde med Ashley när hon skulle över till kompisen lite senare. Och morfar, lugn! Det är ingen fara, så du behöver inte ringa mamma mitt i natten ;) Allt är under kontroll och polisen är informerad :)

När dessa au pairer är på skift så är det ingen som kidnappar någon! :P 
//Rebecca

Ta mig tillbaka...

Ta mig tillbaka till sommaren. Då det var överdrivet varmt och skönt, då man kunde sitta ute hela nätterna utan att fyrsa, då man kunde bada i poolen, springa barfota och bo i glassbaren!
Nu är det bara kallt, blåsigt och kallt!! Nåja, varmt blir det i mars igen, hoppas jag, så det är bara att hålla ut i tre månader :)

//Rebecca

Julklappsproblem

Det är snart jul! Jag får panik! Vad ska man köpa för julklappar och till vem? Jag får väl köpa något litet till mina värdföräldrar, men jag har ingen aning om vad!
Jag frågade Jamie, han sa att han hade köpt ett bord förra året, eftersom de funderade på att köpa ett. Border var tydligen inte tillräkligt bra, så det står i källaren, oöppnat och allt, och de köpte ett annat bord. Låter ju trevligt. Nej, jag får fundera lite. Vi ska nog åka och julshoppa imorgon! :D Så hoppas på att hitta någonting då!
Det var ju alltid enklare att köpa till pappa, ville han inte ha någonting, så kunde man alltid köpa strumpor och kalsonger, höhö. Men jag tänker inte köpa underkläder till min Randy xP.
Och mamma fungerade parfymer och lite sådana saker, jag vet ju vad hon gillar, Sandi har jag ingen aning om... Eller jo lite gran, men hon vill nog oxå hellst köpa parfymer och smycken till sig själv... Och så har vi ju lilla Bettina som kommer och hälsar på över jul. Hm... Ett presentkort på Victoria Secret? Nää... Jag hittar på någonting i malen imorgon ;)

Den här ungen får allt som hon pekar på och lite till... Hon ville ha en stenslipar maskin, sån som gör stenarna släta och fina, gissa hur många gånger hon använde den?

//Rebecca

Scrambled eggs

Frukosten i USA ser väldigt annorlunda ut jämfört med i Sverige. I alla fall den frukost jag brukade äta hemma hos mamma. Det var flingor, fil och mackor, goda mackor med massa gott pålägg, som de tyvär inte har här i staterna.
Scrambled eggs är en av mina favoriter och är jätte enkelt att göra. Allt man behöver är lite ägg, mjölj, ost, lite peppar och salt och blanda ihop och så har man en frukost! Sen kan man ha antingen rostat bröd, pankakor eller rökt skinka till. Skinka låter ju som det nyttigaste alternativet, så det körde jag på. Annars kan man lätt ösa på för mycket sirap på pankakorna ;)


Ingredienser


Rör runt i steckpannan


Ät och bli mätt! :D Jag dricker gott te till, mmm ;)

//Rebecca

December 6

Ni vet den där fantastiska känslan, när man ligger och vilar i sängen och kollar på en film, för att man är döförkyld? Och så plötsligt så kommer man på att man andas med näsan igen, efter fyra dagars total täppning!! Man blir så glad att man genast rusar ner i köket och värmer en kopp glögg och käkar några körsbärstomater bara för att man äntligen kan smaka igen! :D 
Och glöggen var god! Och alla amerikanare har en massa fin och konstig julbelysning uppe. Julen är snart här!

Bilder från förra året


//Rebecca

Lite shopping

Detta var var jag handlade igår :)

Paris Hilton CanCan parfym + body lotion + duschtvål = 30 dollar, jätte billigt! Rea och allt! Julklapp till mig själv, check!
Levis jeans för 20 dollar!
Och en klockbrosh, men jag funderar på att göra om det till ett halsband istället, jag är inte så mycket för brosher... Eller, jag har inga ;) Kanske sklle ta och börja använda? Ser rätt snyggt ut i olika scarfer osv.
Och så en iCarly parfym till Ashley i julklapp! :D Jag menar, hon börjar ju bli lite äldre nu, så kanske dax att börja använda parfym? Leksaker använder hon ju knappt längre.
Roligt att min nästa inte fungerade, så Sofia fick bli den som fick bestämma om den lucktade gott eller inte! Men jag litar på henne.


//Rebecca

Medicin

Detta är var jag har levt på nu i några dagar! Blåa och gröna piller... De gröna tar jag för natten, man ska tydligen sova bättre då.
Min hals ser inte så vacker ut heller, så jag tänkte ta en sväng förbi doktorn snart... Jag gissar på halsfluss!

//Rebecca

Love and other drugs

I fredags så såg vi filmen Love and other drugs, med Jake Gyllenhall och Anne Hathaway. En kärleks, drama film. Inte riktigt min favorit genre, men den var ändå helt ok. Jake Gyllenhall har ett visst charmigt utseende!
Det var även väääääldigt mycket sex i filmen! Haha. Men den handlade om Jake, som försöker sälja mediciner till ett sjukhus, och så träffar han Anne, som har parkinson, och så blir de kär...

//Rebecca

Lördagen

Jag tror att jag kom på ett nytt sätt att logga in på bloggen ;)
I alla fall så åkte jag ju med min värdfamilj till Maryland igår, för att se på dessa ljusen som de tände för varje enstaka soldat som dog under inbördeskriget. Sofia följde oxå med :)
Först så åkte vi och shoppade i en outletmal, men jag och Sofia tyckte att det mera var för äldre kvinnor, då det inte fanns så många affärer för oss! Aja, vi hittade ett billigt sett med Paris Hilton parfym och så köpte jag ett par Levis jeans för 20 dollar. Jag hittade även en julklapp åt Ashley! Så nu är hon klar.
Sen körde vi, när det blivit mörkt, ut mot battlefieldet. Ja alltså... Vi såg aldrig några ljus. Vi kom på högersida, och man ska svänga in åt vänster, och vi vart tvugna att köra till slutet av kön och ställa sig där. Så vi kör, och vi kör... och vi kör... och 5 miles (8 km) senare så tar kön äntligen slut! Vi ställer oss i slutet och tänker att vi ser hur snabbt den rör sig, men efter 5 minuter så räknar Randy ut att vi lär få stå där i minst två timmar, så vi kör hem.








GAAALEN HÄST :P
//Rebecca

3 December och Fredag

Wiho! Nu är det äntligen fredag igen! :D Jag är lite avundsjuk på Natalina, som åker till Las Vegas i Helgen. Jag vill med åka någonstanns, men just nu sparar jag pengar, så ligger lite lågt med det. Men vi planerar att åka ner mot Richmond och coloniområdena någon dag, se hur det såg ut när de första ny byggarna kom till amreika! Lite Pocahontas kanske? Men imorogn så ska jag i alla fall till Maryland, förhoppningsvis, om inte mina världföräldrar ångrar sig. Där ligger nämligen ett av de största slagfälten sen inbördeskriget, och imorogn kommer de att tände att ljus för varje enstaka soldat som dog i kriget! Så det kan bli intressat och roligt! Sofia kommer att hänge med oxå! Då kommer jag äntligen att få tillbaka mitt smink som jag glömde förra helgen, har varit sjuk så har inte orkat att köra och hämta det ;)

//Rebecca

Tangled

Igår åkte jag och min familj och såg på Disney filmen Tangled. Den var jätte gullig! Precis som en klassisk disneyfilm, med komedi, knasiga djur, lite drama, action och sorgliheter. Handlar ju såklart om Rapunzel, som blir kidnappad som bebis för att hon har ett magiskt hår, som läker och kan hålla en ung. Kvinnan som kidnappar henne brukade ha en magisk blomma, men blomman stals för att rädda drottningen som var sjuk... Så Rapunzel fick typ blommans kraft i sit hår...
Min favorit var helt klart hästen! Han var så cool! Tänker inte berätta ifall ni ska se den, men det rekomenderar jag er att göra ;)

//Rebecca

Sjukling

Jag har en halsduk runt halsen och ska koka lite te med honung i. Ashley kommer snart hem, och jag hoppas att det inte blir något bråk, jag känner mig helt död och orkar itne tjafsa. Men hon mognar så mkt hela tiden! Så roligt :D Jag minns fortfarande den "lilla skitungen" som jag hade i början, som skrek att hon hatade mig och inte brydde sig om ifall jag dog och smälde igen dörren när hon gick till skolan, bara för att jag stängde av tv:n och sa att det var dax att borsta tänderna. Nu känns hon som en lillasyster, en som man småbråkar med ibland, men inget större. :) Och så är hon så glad, för hon ska få en liten gullig hamster om två veckor! Så hon har skrivet en lista på ALLT som hon kommer att göra om hon får den! Nåja, vi får väl se hur det går med det ;) Jag klagar väl inte om jag får mata den ibland!

//Rebecca

Firends 4-ever

Vill ni veta en rolig sak med att få kompisr runt om från överallt? Att man har utterligare anledning till att resa runt i världen! Vi pratar tex om att resa efter nästa nyår till Cancun, Mexico, och träffas igen! Hälsa på våra två mexanska kompisar, festa och bli solbrända! Dessutom har jag ju en del länder i Europa att hälsa på :) Natalina bor 20 minuter från en skidanläggning i alperna, så på med skidorna, fritt boende och så dra! :D hehe


//Rebecca

Tråk dag!

Jag vaknade upp tidigt idag, tänkte att jag skulle plugga lite. Min hals gör ont och jag kollar ut på ovädret utanför fönstret. "I helvete heller", tänkte jag och somnade om!
Nu är jag hungirg och funderar på att dra till Subway för att käka lite. Är det illa om de som jobbar där redan har en sub förberedd när man kommer? Med allt som man alltid brukar ta på den?
Vad äter ni på era sub? Jag har salami, ost, och massa sallad :P Mums!

//Rebecca

The karatekid

Nagonting är seriöst fel pa min dator... Jag kan inte logga in pa min blogg. Bara sa ni vet. Jag ska försöka att fixa det.
Annars sa kollade jag pa the Karate Kid idag. Den var faktiskt bra. Jag tyckte att han killen som spelade var jätte gullig!
Sen har jag pluggat, men jag vart sa sjukt trött idag sa det har inte gatt sa bra.
Just nu sitter vi hemma hos Natalina, hon är lite nervös, hehe ;) Gamenatt iaf :)
//Rebecca
RSS 2.0