Amerikaner...

Starta aldrig en diskussion med en amerikanare om olikheten mellan lagar i Sverige och USA. Vi diskuterade lagen om när man är "byxmyndig", ja, vi kom in på ämnet av någon anledning.
  Här, USA, kan man åka i fängelse om man har sex med en som är under 18 år. I Sverige är åldersgränsen 15. Okey, jag tycker väl kanske inte att 15 åringar ska springa runt och ha en massa sex, men vill dom det och känner sig mogna, fine!
Nej, här måste man vara 18! Annars är man för ung!
   Och när jag sen tog upp ämnet "I Sverige får man gratis P-piller tills man är 23" (vet inte exakt ålder) och sa att det är väldigt smart, eftersom många tonårsfäräldrar här kanske inte har pengarna till att köpa pillrena. Då kom det genast igen, att vill man ge en 15 åring såna piller och säga att det är ok att ha sex?
 Det var kanske inte riktigt det jag menade? Jag försökte förklara att genom att ha gratis p.piller så minskar man ju chansen att bli ofrivilligt gravid, eller hur? Så då behöver inte 16-åringen bli gravid och det behöver inte bli synd om hennes föräldrar, som kommer att sluta med ungen.
... Nej, nej nej! Man ska INTE ha sex innan man är 18 och man ska INTE bli gravid innan man avslutat colleget och man SKA börja på college DIREKT efter gymnasiet! Punk.

Och det går inte att övertyga dem om att Sverige är bättre! Om två personer vill ha sex och den ena råkar vara 17, så åker 18-åringen i fängelse om föräldrarna får reda på det och inte gillar det x( Pfft!


//Rebecca

Kommentarer
Postat av: Sofia

Svar: Vi ska till Madame tussauds, kolla in Vita Huset, köpa vykort och säkert massa mera. :) Om du vill kan du säkert följa med. Vi ska ses vid metron klockan 11.

2010-12-12 @ 01:42:31
URL: http://sofiaaupair.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0