Hot choklate at Starbucks!

Hallå alla hemma i Sverige! :D Jag har det jätte bra här, fortfarande!
Igår var en liten upp och ner dag en stund, men allt gick bra och efter jobbet drig jag och träffade Carro och Kathi på Starbucks. Där satt vi och snackade i en timme, innan de körde ut oss för att de stängde. Så vi drog till Supertarget, stor affär med mat, kläder och allt man behöver i! Ja jag köpte inget, ska klippa och färga håret idag så ville spara pengarna! Men Carro och Kathi köpte lite saker och Kathi ville ha något med kanel på, vet inte riktigt vad hon menade, men Carro trodde det var riskakor... Ja vi hittade inget iaf men Kathi ryckte på axlarna och köpte så hon kan ladda sin mobil... Så äntligen kan man nå henne på mobilen!

Ja alltså jag kickboxades igår ju, och jag vet inte jag har typ träningsvärk, fast mer´i högra sidan än i vänstra... antar att det är för att jag är "högerhänt/högersidig" så jag är starkare i högra sidan och tar i mer där. Jaja jag har lagom träningsvärk i hela kroppen haha! Nej nu har Ash skolbuss kommit, ser jag genom fönstret, så jag ska upp och sova en timme innan jag ska till frissan.
Ha det bra alla! :D
By the way, tror ni jag skulle passa att klä ut mig till något hemskt på Halloween, typ demonängel, eller något gulligt? Jag vill nog vara läskig! Maha!
//Rebecca

Kickboxning

Idag sov jag två timmar efter att Ash åkt till skolan. Sen mötte jag upp Lou och Eveline och så drog vi till gymmet för att kickboxas idag igen. Var inte lika jobbigt som förra gången, men var ändå jobbigt! Sen satt jag och Lou och snackade i solen utanför. Det börjar bli kallare och löven ändrar färg, nu börjar hösten komma här oxå. Och igårkväll när jag var ute med Carro och Kathi så var det kallt... Får kanske börja leta efter en jacka innan det blir för kallt?

Nej nu ska jag glo på Andra Avenyn innan Ash kommer hem. Ikväll blir det Starbucks iaf.

//Rebecca

King´s Dominian

Idag åkte jag och familjen till King´s Dominian, som är ett stort nöjesfält med massor av karuseller, berg&dalbanor och massa andra coola saker! Lisseberg kommer aldrig mer att duga åt mig! Sorgligt nog! Randy och Sandi tog Ashley och Jamies frus barn och gick medan jag och Jamie gick och åkte Berg&Dalbanorna... Haha shit alltså! Min favorit var Vulkanen, där man typ börjar åka långsamt och så tror man att man ska åka uppför en backe, som man alltid gör, men så plötsligt skjuts man iväg och snurrar runt hit och dit och sen skjuts man rakt upp ur själva vulkanen (man är då lavan som åker runt och ut som i ett utbrott!) Sjukt häftigt! Sen så åkte vi Extreme Skyflyer, som är en stor jag vet inte... Man har något på sig sen hissas man upp HÖGT upp i lugten och sen räknar de ner från tre och så ska en dra i ett snöre så att man flyger ner! Det var galet läskigt och roligt! Man hissas jätte högt upp och tillslut vågade jag inte titta ner! Haha men sen tittade jag ändå och när Jamie, Ashleys pappa som jag åkte med, drog i snöret kunde jag inte sluta skrika! Snacka om att jag skakade i benen när jag klev av! Haha!

KOLLA IN FILMKLIPPET LÄNGST NER AV DETTA INLÄGGET! HAHA DET VAR SUPER HÄFTIGT!!!





//Rebecca

Fredagen

Satt och väntade på att en man skulle komma och göra något i huset så vi inte får insekter här... Tror jag. I alla fall skulle han komma mellan 12 och 4 pm, och jag måste vara hemma när han kom... När kommer han då? Kvart över fyra! Bah, satt jag inne och väntade på honom hela dagen helt i onödan! Jaja. Sen åkte vi till Fair Oaks och jag köpte skorna :S Vet inte om jag ska ångra mig och köpa mer vardagliga skor eller inte! Finns ju så sjukt mkt! Men jag har ju likosm pengar varje vecka så jag kan ju köpa allt nästan!
Sen åt vi mat på någon Italiensk restaurang och när vi kom hem körde Kathi och jag till bion för att se FAME som började 10.15. Haha jag hade ju aldrig varit där, men Randy förklarade vägen bra så det var inga problem att hitta! :D
Haha shit alltså! När de visade trailern till Twiligt  så skrek och jublade alla i hela biosalongen! Och aploderade! Ja, skillnad från Sverige är det! Alla väsnas, men på ett bra sätt, de respekterer ändå på ett konstigt vis... Det var roligt iaf! Och så skulle vi ha popcorn, så vi bestälde en menu med stor popcorn och 2 Medium läsk, så vi skulle dela. Hehe ja medium läsk på bion här är samma som en XXL läsk i Sverige!! Och den stora popcornen var enormt stor! Så vi orkade ju knappt äta halva tillsammans! Haha och så när vi krängt popcorn en stund så säger Kathi att de är salta! Jag bara ja? Vadå? Så säger hon att i Tyskland så har de socker på popcornen istället för salt. Jag bara skrattar! Det har jag ju faktiskt hört att de har! Hehe men hon tyckte de var goda, men de med socker vad bättre! Kul hade vi och filmen var bra, med bra dans och musiknummer!



OBS! Vi provar dom bara i en affär! Ej köpt

//Rebecca

Köper dom!

Jag ska nog seriöst köpa de första skorna! Och ett par enkla svarta :) Här går många i högklackat, så tänkte att det kan ju vara kul att variera sig lite. Vet att det inte är min stil, men skit samma! Jag skaffar en ny stil, eller chickar till min gamla ska jag kanske säga? :P

Fick många kommentarer, på facebook, bdb och här på de första skorna! Så ska köpa dom ;) Hehe.
Jag är ju underårig här, men sen kommer jag ju hem till Sverige igen ;) Så då går jag ju ut lite mer kanske :)
Nej, dax för lunch! :D

//Rebecca

Skoångest!

Har precis kollat på säsongspremiären av Grey´s Anatomy! Minns ni hur det slutade? Lissie och George? Ja, en överlevde och en dog (såklart). Det hände en hel del (mamma, om du kollar på det, vad hände med flickan som kom in med ambulans? Jag hörde inte vad hon råkat ut för! Något med en båt tror jag iaf!)
Jag ska nog välja att inte följa tv serier! Det går inte att TITTA på tv här!!! Reklam... och reklam... och REKLAM OCH REKLAM OCH REKLAM!!! Hela jkl tiden! GaaH! Tokig ju! Saknar Sveriges "två reklampauser med 15, 20 minuter emellan!" Inte reklam, 5 minuter serie, reklam, 5 minuter serie! USA har god mat, bra shopping, härliga människor, men TV:n suger! Även Disney Channel har reklampaus TVÅ GÅNGER under ett 20 minuter avsnitt! De HAR inte reklam i Sverige på Disney Channel!! (Disney channel kollar jag på eftersom det är lättare engelska ;)

Jag var på Fair Oaks Mal idag med Carro idag och jag hittade ett par skitsnygga skor! Vet dock inte om jag ska köpa dem, mera festskor! Har kollat runt lite på internet, beslutsångest! Hjälp mig, jag lägger upp bilder så kommentera gärna vilken ni tycker är snyggast! Mera vardagsskor är ju kanske bättre, eller? Men dessa är ju så sjuuukt snygga! :D

Pssst... En månad i USA idag!!!!

Sko nr 1 (vad säger ni, ingen vardagssko direkt?)




Sko nr 2

Sko nr 3

Sko nr 4



//Rebecca

God natt

Hejsan!
Trotts träningsvärken idag så körde jag till gymmet för att prova på yoga! Jag och Carro kom inspringandes med andan i halsen och var lite sena, så vi fick smyga in i salen, eftersom de låg och slappnade av på mattor... Men det handlade väl om två minuter ;)
Sen körde vi yoga en timme, och mina muskler skrev "NEJ! SLUTA! GÅ HEM OCH LÄGG DIG OCH RÖR DIG INTE MER!! AAAAH!!!!" Eftersom man strechar ut musklerna och det gjorde så fruktansvärt ont i hela kroppen! men...
Det var jätte härligt och jätte skönt! Sträckte ut musklerna, balanserade och massa övningar. Balans och styrka ett måste! Men träningsvärken kändes bättre efteråt, så jag gick en lång promenad med Daisy i värmen, (fick bli korta shorts och linne!) samtidigt som jag provade kameran som jag fick igår!
Det var lite skumt, i Sverige får man köra till ett postkontor och hämta ut sitt paket... här sätter de bara paketet utanför dörren och kör!!! Den kameran kostade mig 350 dollar!!! Tänk om någon snor den!!!??? Tur jag kom hem från gymmet då och hittade paketet där! Jaja, jag har kameran, den funkar bra och jag älskar den! Måste bara lära mig alla roliga funktioner!
Ikväll efter våran jätte goda Barbeyque middag så körde jag och mötte Kathi, sen drog vi till Starbucks och drack kaffe och varmchoklad. Dumma jag tänker inte utanför boxen, utan jag klär mig efter AC:n i huset och vandrar ut i kvällshettan i jeans, t-shirt och tjocktröja! Haha det var lite föör varmt kanske? Men men det var skönt att sitta utanför starbucks ikväll och snacka en massa på konstig halvdan "ja jag förstår vad du försöker säga" - engelska :P
Klockan är kvart i tolv, blir malen imorgon med Carro! God natt



Mr Frog som bor i våran trädgård och så dagens outfit! Skäms för mina vita ben! xD



Och så Daisy som jag har lekt med idag och fotat en del med nya kameran! :D
//Rebecca

TRÄNINGSVÄRK!

Igår åkte jag, Lou och Eveline till gymmet. Vi skulle göra en pilatesclass halv elva, men vi kom tio minuter försent, så de hade redan börjat, och vi ville inte klampa in eftersom de hade en massa bollar och hantlar framplockade! Vi bara, jaha nu då? Men så kollade vi på schemat och såg att det var kickboxning halv tolv, i 45 minuter. Okey, vi kör det, sa vi! Och under tiden vi väntade på att det skulle börja så gjorde vi lite tyngder på maskinerna, dumma som vi är! För kickboxningen vad sjuukt jobbigt! Men oj vad man brännde kallorier! Idag har jag sån träningsvärk alltså! Tränade i måndags, och igår! Och nu snart ska jag på yoga med Carro, fast jag tror att det är lite lugnare träning... Har aldrig provat, så ska bli spännande att se vad det är! :D
Dessutom kom min lilla kamera igår! Lycka på det! Den var lite mindre än vad jag trodde, men shit vilka bra bilder den tar! Måste läsa mannualen så jag lär mig alla finesser ;) Hehe.
Nej, lägger in bilder senare, dax att dra till mitt andra hem gymmet för lite yoga övningar...


Den här lilla krabaten bor under våran terass... Han är så söt! :D

//Rebecca

Måndag

Ja idag har väl inte hänt så mycket (hittils) Jag åkte till gymmet och tränade i två timmar. Jag körde själv och tänkte, nejmen jag hitttar! Inngen faara! Jag har ju åkte här med Carro några ggr! Meen nej då! Jag kom rätt i några korsningar, sen svängde jag väl fel i en och blev totalvilse! Trodde jag hade kolla på var jag var, men jag körde hela tiden fel och tillslut visste jag inte var jag var! Kom till en 55 mph väg och bara nej shiit! Var fan är jag, men så såg jag en skylt där namnet stod och jag bara YES! Och så kom jag fram :P Sen ringde jag till Carro för att få vägbeskrivning hem igen, hehe! Sen så har jag tvättat och pratade med Pappa, Kattis och Yasmin på Skype.

Tänkte svara lite på kommentarer.

Självklart så drack jag läsk innan jag kom till USA, inte lika mycket bara! I Sverige är det hysteri på hur onyttigt det är! Okey det är väl lite det här med, jag vet inte. De dricker mer läsk bara. Billigare kanske?
Metron är tunnelbanan. Ett tåg som går från ett ställe till ett annat.

Tjocktröja tar jag med bara för att de alltid har det så kallt inne på restaurangerna.
Fairfax är en annan ort, närmare DC, som det tar ca 20 minuter att köra till.

På dagarna så går jag upp sju, är upp med Ashley, tills hon går till skolan. Ser till så hon duschar, borstar håret, klär sig, äter frukost, borstar tänderna etc. När hon går till bussen är jag ledig att göra vad jag vill. Typ träna, göra något med kompisar och lite sånt. Sen tre behöver jag vara hemma, helst, för tio i fyra kommer hon med bussen igen. Då är jag hemma med henne och ser till så läxor görs, hon äter något och har koll på vilken kompis hon leker med (var hon är alltså). Sen kommer Randy och Sandi hem och jag är ledig igen. På måndagar tvättar jag, så då brukar jag vara hemma och tvätta på eftermiddagen.







Såhär såg det för övrigt ut när jag pratade med pappa, Kattis och Yass på Skype today! xD
//Rebecca

Helgen

Okey, fredagen var helt okey. Vi åkte iväg långt bort för att äta på en restaurang med sjukt god mat! Först förrätt, som var rätt mycket, sen huvudrätten, som oxå var en del, och tillslut efterätten som var gigantisk! Men det var sjukt gott! Och jag åt såklart inte allt, belv en Doggybag! Sen orkade jag knappt gå, så de rullade ut mig från restaurangen.
Sen i lördags var det Au Pair möte med min LCC. Vi grillade i en park, alla aupairer och deras familjer. Fast alla au pairer kom inte. Träffade bland annat Kathi, som kom en vecka efter mig.
Efter mötet drog jag, Jenny, Katta, Kathi och Eveline till Alexandria (älskade stadsdel!). Blev Metron dig och sen drog vi dirket för att käka våran älskade pizza! Ironiskt nog hamnade vi vid samma bord, med samma servitrice! Haha, och jag hade lyckats slänga med mig samma tjockträja (eftersom jag av erfarenhet numera ALLTID tar med en extra tröja till restauranger). Efter det vandrade vi runt och kollade i mysiga små affärer, bland annat en Julaffär med massor av glitter! Kathi jag och Eveline sprang runt helt saliga bland alla änglar, tomtar, nötknäppare och gud vet vad som glittrade och hängde överallt! Efter Alexandria åkte vi tillbaka med Metron och satte oss på en fotbollspub i Manassas, där servitricerna sprang runt i nästan ingenting och alla glodde på fotboll/restling... Väldigt trevligt! Kom hem halv två, trött som en ko och gick och la mig. Sen var det upp tidigt, för jag och Kathi skulle till Fairfax och träffa Elena. Sen åkte jag och mina två tyska kompisar till Tyson´s corner, jätte stort shoppingmal, där jag handlade en massa nya kläder! Det var härligt! :D Och TACK MAMMA! För packetet du skickade! Var uppskattat! Nu har jag ÄNTLIGEN lite andra kläder att sätta på mig ;) (okey jag har små shoppat lite, men inte så mycket!)
Så ja, det var en rolig helg med massa skoj! Nu har jag ätit frukost och ska köra till gymmet (eftersom jag numera FÅR köra ;)
Bilder kommer senare idag! Undrar ni något så skriv en liten kommentar så svarar jag senare ;)

HA DET BÄST!
//Rebecca

Fredaglös

Sitter och funderar på vad jag kan hitta på med ikväll. Alla verkar ju vara någon annastanns eller som Elena som bor i Fairfax. Lite långt och jag kan inte köra själv till Fairfax riktigt än! Kanske kan köra dig imorogn och sova över, eller få skjuts dit!? Nåja, imorogn kväll har Daniella frågat om vi vill med på en sak, så det hoppas jag vi kan göra! :D

Sen jag kom hit har jag plötsligt börjat få en massa finnar!! Jätte mysko! Carro säger att man får finnar om man dricker coca cola, och jag kan ju erkänna att mitt läskintag har ökat drastiskt sen jag kom till staterna... Så jag ska sluta dricka läsk! Eller i alla fall minska till mitt normala, typ lite grann på helgen ;)
Förövrigt är jag helt uppslukad av New Moon! Lilla syster, varför tvingade du mig inte att läsa böckerna hemma!? :D Lääängtar tills filmen kommer ut! Jag kommer att se den på premiären!



Detta är förövrigt mina nya högtalare till mp3:n, så jag har lite musik på rummet. De är rosa! :D hihi
Vet att bakgrunden ser lite sådär ut, men jag flyttar ju fortfarande in! :D

Städerskan är här idag, så jag städade mitt rum så hon kommer åt... Blev genast lite bättre, hehe. Vet inte hur jag ska ha alla mina saker riktigt än! :D

Kram på er, och ha det BÄST! Min helg löser sig nog på ett bra sätt ;)
//Rebecca

Körkort, javisst!

Gjorde Kördelen idag. Kommer till DMV och får sitta och vänta jätte länge som vanligt. Sen ska de ta alla visumpapper och allting ännu en gång och ta tid på sig att skriva in dem i datorn. Sen, ska de ta en bild! De har fotat mig varje gång jag varit där nu! Jag trodde bilden de tog igår räckte! Men nejdå! Såklart ska de ha en till bild, på mig sunkig, sjuk, osminkad och trött. Jaja sen väntade jag en stund till och så kom en tjej som skulle kolla om jag kunde köra. Hon var trevlig, kollade ljusen på bilen (som denna gången funkade) och sen sa hon att jag skulle backa och köra ut till vägen. Sen körde vi väl i knappt tio minuter och så körde vi tillbaka. Jag klarade det (såklart) och hon tyckte jag parkerade bra ^^) Så nu kan jag köra bil i Virginia! Hehe.
Tråkig dag annars... Det regnar och jag är sjuk, så jag sitter bara inne idag. Men men...
Ha det bäst!

//Rebecca

Uppdatering

Det har väl inte hänt så fruktansvärt jätte mycket. Jag fick en ny telefon av Randy! Som jag genast blev kär i! Sen har jag blivit förkyld med! Och skaffat gymkort på Freedomcenter, så jag har både gymmat och simmat. Inget idag, eftersom jag var sjuk!

Idag så körde Emelie mig till DMS och var tolk till upskrivningen på körkortet. Det var rätt lätt egentligen, men samtidigt vissa ord kunde jag inte. Vi fick sitta med ryggen mot varandra och det enda jag fick säga var Repeat och Next, sa jag någonting annat så avbröts provet, så vi inte fuskade. Men jag klarade det! Sen så skulle jag ut och köra upp. Jag fick sätta mig i bilen och lägga i backen... ena lyset var trasigt, så då fick jag inte köra!! Jaja, jag kuggade iaf inte, så ska åka dit igen (!!!) och göra det med någon bil med fungerande lysen! Sen har jag körkort! :D

Detta är min nya mobil! Fast det röda skalet är blått, det fanns inte i Rosa sa Randy när jag fick den! Men jag älskar den redan, och att sms:a är så mycket enklare! :D Tacktacktack tack!

//Rebecca

Måndag

Idag jobbar jag då igen, och dumma jag vänder på dygnet... Lägger mig sent, typ halv ett igår, masar mig upp sju och är med Ashley så hon kommer till skolan och så, sen går jag och lägger mig igen! Nej, ikväll ska jag lägga mig i tid, så jag är pigg imorogn bitti och inte behöver sova igen. Men är ju skönt hehe.
Idag är det varmt igen, ska lägga mig i solen och plugga på körkortsteorin och när jag pluggat på det lite så ska jag fortsätta läsa New Moon som jag överraskande nog har köpt, på engelska! Alla läser böckerna, alla tycker dom är bra och jag vill läsa innan filmen kommer. Så, här har jag nu varit i tre veckor och engelskan flyter på och blir bara bättre och bättre hela tiden att jag bestämmer mig för att ge läsandet en chans! Sen ikväll ska Carro och jag till gymmet som äntligen har öppnat!
Nu väntar lunch och sol! Ha det bäst i Sverige!

//Rebecca

D.C - Freedom is not free

Ja Lisbet, jag funderar på att plugga lite! Eller ta Silverbays, som är två helger i NY där man gör någonting. Jag vet inte än.  

I alla fall! Idag var en helt underbart rolig dag i Huvudstaden! Jag och mina kompisar, Elena och Amanda, bestämde oss i veckan för att äntligen besöka D.C, så vi bestämde oss för idag, söndag! Sen fick jag ett mail från Simon, att han gjorde en tripp till D.C över helgen och undrade om vi kunde träffas! Ja, vi ska dit på söndag! Så vi träffades där alla fyra. Sen gick vi till Washington Monument, Worl War 2 memorial, the Reflecting Pool, Lincoln monument och Vietnam Momorial! Varmt var det oxå! Efter de senaste mulna dagarna har jag börjat använda jeans(!) så jag tog på mig det även idag. Dock varnade Randy mig för att det skulle bli varmt, så innan han körde mig till Metron så slängde jag ner ett par shorts i väskan och mina flippflopp. Tur var väl det!! För 30 grader senare, svettig som fan och trött i benen fick jag springa in på en toalett och byta om! Och då böt jag inte conversen förrens två timmar senare xD.
Efter alla monumenten åt vi, sen gick vi mot Vita huset, med några stopp vid "I <3 DC" säljar tröjor stånd. Köpte ingen, hade inga lösa pengar. Sen såg jag även en jätte gullig bebisdräck som jag tänker köpa till Filippsas bebis, men kan vänta lite tills det närmar sig :)
Sen Vita huset, sen skulle vi till Hard Rock Café och gick lite fel... fick en karta av en man som frågade folk om de hittade rätt, sen så gick Simon till sin buss till NY och vi tre tjejer gick och käkade tortillas med ris(!) i. Sen gick vi till Hard Rock café, där jag köpte en väldigt snygg tröja, ett snappsglas (eftersom det var unikt) och en nyckelring (tror jag!) Sen gick vi till Madam Tussauds och flummade runder bland alla kändisar och presidenter och gud vet vad! Kul hade vi iaf! När det var dax att ta Metron hem var jag så slut i benen så ni anar inte! Washington är ju inte som lilla Malmö eller ens i närhete av lilla YSTAD!
Så nu har jag lagt in en massa bilder på Facebook, för er som har det!
Och alla, håll tummarna för Amanda och Simon! Jag vill inte att de åker hem :(




Jaaa... Jag vet inte ^^)


Elena är inte så kort, det är bara Simon och Amanda som är så långa ;)

Jag som passar så otroligt dåligt i hatt!

Ni vet, Obama såg mitt söta leende, så han kom ut och sa goddag!

Sen reste vi tillbaka i tiden, den där teatern var ändå inte så bra! Sen blev JAG misstänkt för mordet!?


Och Amanda fick skriva under självständighetsförklaringen och hamnade på 100 dollarn, medan jag och Elena tog en flygtur med John F Kennedy och hans vackra fru. Väldigt trevliga människor! :D


Obama tyckte jag hade så mycket vett i skallen, så jag fick hålla ett tal inför amerikanska folket! Medan Elena träffade Bill Clinton med fru. 


Sen Blev Elena och jag bjudna på middag, hon av Will Smith och jag av Denzel Washington and Morgan Freeman.


Jag vet, en massa egobilder! Men!!! Min blogg, mitt ego! Iallafall, ni med Facebook kan gärna kolla in bilder där! Nu ska här framkallas! För jag har bilderna! Och jag har Micheals! Så nu ska jag börja göra scrapsbooks! (eller vad man säger!)
Ha det bäst! Imorgon är det en ny vecka! Med mycket nytt kul! I form av plugga-körkort-igen...



P.S. Lägger in denna bild för att visa bl.a. pappa hur lång Will Smith är ;D Yasmin, sorry! Du kan glömma de amerikanska killarna... D.S.
//Rebecca

lördag...

Jag har äntligen städat och fixat i mitt rum! Nu är allting på sin rätta plats och alla tomma plastpåsar som har legat och skräpat är slängda... Alla kompisar jobbar idag (!) och Carro är i DC. Hade jag haft mitt körkort hade jag kunnat köra till Metron kanske och åkt till Amanda eller någon av de andra som bor en bit bort. Suger att vara beroende av andra när man ska någonstanns!
Imorgon så ska jag iaf med Elena och Amanda till DC. ÄNTLIGEN ska vi utforska huvudstaden! Har skrivit ut kartor och metrokarta... Blir säkert hur kul som helst! :D

Ha det bra i Sverige! Kan ju trösta er i ert höst väder med att här är lite mulet idag.
//Rebecca

11 september

Världens mest kända datum!
Idag är det åtta år sedan det hände, Terrorattacken mot Worldtrade Center! Jag minns exakt vad jag gjorde den dagen, även fast jag bara var elva år, inte förstod så bra och att det hände på andra sidan Atlanten! Men det var en sån skrämmande händelse och det pratades om det överallt.
Jag minns att pappa körde mig till Borrby Ridskola för jag skulle rida halv fem. Vi lyssnade på radion och pratar, och pappa säger plötsligt till mig att vara tyst och höjer volymen! Jag hörde nyhetsmedelandet, men jag visste inte vad Worldtradecenter var för någonting. När vi kom hem satte vi oss framför tv:n, som om och om på nyheterna visade filmer från vittnen till hela händelsen. Skrämmande! Och jag har sett New York, jag har hört berättleserna från platsen... Om hur folk kom från hela landet för att hjälpa till, jag har sett platser som för alltid kommer vara avstängde p.g.a. det som hände... Hur Sandi berättade att de blev tillsagda att inte gå ut, eftersom Pentagon oxå blev terroriserat... Kaoset som var överallt, både i Washington DC och NY



Platsen som för åtta år sedan förstördes totalt... 



//Rebecca

Moget beslut?

Igår fick jag fatta ett beslut... Antingen att jag pluggar hela dagen idag med på körkortsteorin och kanske klarar det... Eller så pluggar jag ca tio sidor varje dag, som jag sedan går igenom med Randy på kvällarna och förmodligen lär mig allt bättre och har större chans att klara provet. Eftersom man bara får göra provet tre gånger, sen måste man ta teorilektioner på ett visst antal timmar, vänta i ett halvår innan man tar det och betala en massa panger. Så gr jag provet imorgon och kuggar, har jag stor press på mig på sista försöket, blir jätte nervös och stressad och kuggar p.g.a det, får inget körkort, vilket innebär att jag inte kan sköta jobbet, vilket leder till att de måste byta Au pair och jag får antinen byta familj eller åka hem! Vilket jag inte vill, eller dom! Så jag bestämde mig för att plugga... Kan betyda att jag inte kan åka till NYC nästa helg, men förhoppningsvis lär jag inte behöva någon tolk, vilket betyder att jag kanske kan göra provet på fredagmorgonen istället! Ska prata med dom ikv. Men det känns som det bästa att göra,, och Sandi och Randy tyckte med det var en bra idé. Ni som känner mig vet hur det är att få en massa papper som man ska lära sig utantill på några dagar, speciellt om allt står på engelska! Det är ju språket som är problemet! Nåja, det här klarar jag! :D Sen får jag mitt efterlängtade körkort (igen)

//Rebecca

Ny Kamera

Okey idag var det så skönt! Jag gick upp sju, fick upp Ashley och fick henne redor till skolan (hon gör det mesta själv) Sen när hon gått gick jag och la mig igen! Ah, sov till halv elva! Bestämde igår att bara vara hemma idag! Sova länge, jogga en runda (EFTERSOM GYMMET ÄR STÄNGT!!!) och sedan plugga till körkortet! Randy har snackat med en som skulle kunna vara tolk för mig, men jag vet inte... Han ska förhöra mig idag, tror vi jag klarar det ändå, så provar vi!
Igår åkte jag med Carolin. Vi körde och köpte lunch på Subway, körde till Best Buy för att se ifall kameran jag tänkte köpa var innkommen, men tydligen var lastbilen sen(!) så vi körde och satte oss i en liten park och plugade på körkörtet... Eller ja, vi snackade mest ^^. "Det är inte meningen att du ska ha den kameran" skolade Carro och jag om. På kvällen, så berättar Randy att Sony har kommit ut med en ny kamera, som kommer den 16 september! En nyare variant av den jag kollat på! Jag kollar såklart upp den, och blir förälskad! Mycket nya häftiga saker! 100 dollar dyrare, men vafan det verkar vara en skitbra kamera! Så jag ska sätta in pengarna från vänner till kamera på mitt konto idag och beställa den!
Sen vet jag inte hur, men vi pratade om pengar och saker... tror jag ville se hur mkt kameran kostade i svenska kronor. Sen visade jag hur mkt jag fick betala till CulturalCare för Au Pair grejen, och sen berättade han vad det kostade dom! Ska jag komma och gnälla över 12 000 kr när de betalar så sjukt mkt mer!? Kommer inte ihåg, men det var en del! Trorr det var öveer huundratusen belopppet en bra bit iaf!





Snygg va? Du hittar kameran Här. Men jag tror att den bara finns i USA än ;D
//Rebecca

Regninga dag

Det är lite tråkigt att jag inte har photoshop här! Kanske är billigt att köpa? Annars... Mamma, du har min adress! SKICKA hit en kopia! ;D

Hehe, Femte arbetsdagen i amerika och jag gick och letade efter hundbajs... Daisy belv sjuk i lördags, diarré och sånt, så vi tog henne till veterinären ikväll. Skulle dock ha ett rätt färskt bajsexempel, så jag som varit ute med henne sist fick leta upp var hon bajsade. Haha usch! Men vad gör man inte för lilla favorit mums hunden?
Annars har det inte hänt så mycket. Gymmet är fortfarande stängt!! (såklart till på måndag) Men jag var och fikade på Starbucks med tjejerna. Skulle prova ifall kaffelatte var gott, men örk! Mjölk och kaffe... Nej tack! Jag kommer hålla mig till mitt te och varma choklad! Sen satte jag in pengar jag hade i plånboken på banken, alla dessa mynt gör mig totallost! cent, 25 penny, 50 cent... jag har ingen aning! 10 av dom är en av den... jaha men hur många av vad blir en dollar? Kunde ju ha sparat alla mynt... tillslut hade det varit en del i dollar! Hade 3 dollar idag, och det var växel för inte alls många köp egentligen!
Sa jag att jag köpte högtalare igår? Sånna som man kopplar till mp3? Underbart iaf! De är inte särsklit jätte bra, men duger till att lyssna på musik när jag byter om på rummet eller likande, solar tex... Fast det har regnat idag, så jag hoppas solen kommer tillbaka!
Ha en bra kväll. Nu ska vi käka micrad mat (alla vet vad jag tycker om micron!) och sen kommer Carro, så ska vi lära oss spela biljard! Hihihi

//Rebecca

God morogn

Skulle köpa en kamera igår, så jag och Carro åkte till Best Buy för att kolla efter en. Bestämde mig för en digitalkamera iallafall, eftersom jag sparar en massa pengar och den är lättare att ta med sig! Blir dock en jäkligt bra digitalkamera! Tar bra bilder etc. Jag vill ju kunna ta bra bilder, men samtidigt ska det ju vara kul att kunna ta med kameran överallt och inte tänka på vilken väska man ska ta, om den skulle gå sönder eller om den blir förstört etc. Åker ju inte på fest och annt med en system. Nej, så det väntar jag med tills jag kommer hem igen! 
Nu ringde Jennifer, ska ringa Carro och höra ifall vi ska till Starbucks! Lämnade av Ashley vid skolbussen idag. Första skoldagen! Hoppas det blir kul! Gymmet var ju stängt igår när jag och Carro kom, och det ska vara stängt till på måndag! Så vi bara vad fan ska vi göra nu då?!

Ha det bäst! Och ett stort välkommnande till Alexandra, som kommer till staterna idag! :D  
//Rebecca

Bolldag i D.C

Hejsan.
Igår hade jag en rolig söndag! Jag blev hämtad av tre tjejer, Katta, (tyskland) Jennifer (Colombia) Och Lo, (Argentina) och så körde vi med den stora bilen till Metron (tunnelbanan) i Vienna. Där åkte vi till D.C och bör några gånger innan vi kom fram till målet, Baseballmatchen! Mycket folk och när vi kommer in genom grindarna så är det bara matstånd överallt och folk och musik! Våra platser var såklart högst upp längst bort, men han som jobbade där som vi frågade sa att han kunde fixa andra platser åt oss, så vi satt nära planen och behövde inte klättra uppåt! Det var sjukt varmt, mitt i solen satt vi! Tur jag tog mina korta jeansshorts och linne!
Jag fattade inte så mycket av själva spelet, jag tittade inte så mycket heller, jag var helt uppslukad av hela stämningen och allt annat som hände! Alla som gick runt me låda på magen och sålde korvar, glass, popcorn och jag vet inte vad! Den stora skärmen som visade typ allt och musiken som spelades högt och hela stämmningen! Värsta familjesaken, förstår varför det var så många barnfamiljer där, en mysig söndag med god mat, underhållning och festligheter. För det var som en slags stor fest! Hur kul som helst! Laget vi hejade på van efter två homeruons (efter tre timmar då!) Sen begav vi oss tillbaka till Metron och åkte buss och tåg för att komma ut till Alexandria. En jätte mysig liten stad, eller ja det tillhörde ju Washintong! Men det var "gamla stan" kan man säga. Och så en liten småbåtshamn, eftersom vi var på andra sidan den stora floden. Vi gick och åt pizza, vi tog en Large pizza där man kunde välja själv vad man ville ha på, och vi var fyra stycken! Haha, det blev Italiensk korv, Canadensiskt bacon, svarta oliver, svamp, lök. feta ost, någon annan ost, skina och jag vet inte! Jätte god iaf, haha och alla petade bort iaf en sak vars! Sen gick vi runt i den mysiga staden och gick i hamnen och hittade en volleyboll pland och frågade killarna som spelade där om vi fick vara med. lag på 4 pers, vi sög så det blev två killar och två tjejer i varje lag. Men vi sög fortfarande. Sen efter mycket kul spel så gick dom och deras familjer hem och vi fortsatte spela, gick inte så bra så vi började spela fotboll. Tillslut började det regna så vi sprang till den lilla mysiga gratisbussen som kör till Metron. Halv tolv var jag hemma igen, sandig, solbränd, svettig, trött och jätte glad!

Jag och Lou på väg till Basbollen. ...... Sen inne på området, vi fick rätt bra platser! Kunde varit bättre!




På pizzerian. Jag och Katta sen Lou och Jenny


Våran Pizza.


På promenad, genom stan....


En snäll man fotade oss :) Sen våran gulliga buss!





På väg hem, med Kattas volleyboll.

Haha måste ha låtit helkasigt! Fyra tjejer som snackar engelska! En med tysk dialekt, två med spansk och en med svensk dialekt! Haha! Men kul hade vi i alla fall!
//Rebecca

Förföljd....!!!

Svar på kommentar angående körkortet: Jag bor i Virginia. Här har de olika försäkringsbolag, och inget täcker ett internationellt körkort. Vissa täcker ett internationellt körkort i ca tre månader, andra inte alls. Den försäkring som min familj har täcker inte alls internationellt körkort, så därför behöver jag skaffa ett så att försäkringen gäller för mig och för bilen ifall något skulle hända eller om jag blir stoppad av polisen.

Igår (lördag) så körde Randy mig till Amanda. Men hon skulle inte vara hemma förrens efter två, så han körde in till DC för att jag skulle får se Vita huset och the monument eller vad det heter. Sen så tog det längre tid för Amanda, så vi körde till ett shoppingcenter och gick runt där. Sen sa jag att det var ok att han körde hem igen, eftersom han hade saker att göra och de skulle snart komma. Sen gick jag in i en skivaffär och kollade på musik och en liten man kommer fram till mig och säger: Hey! How are you? Som alla som jobbar i affärer gör och så... Jag bara det är bra, själv? Och han Jo det är bra. Vad är ditt namn? Och jag bara, Em, jobbar du här? Nej säger han?! Jag bara jaha men ha en bra dag hejdå, lite snällt och går vidare. Sen följer han typ efter mig. Först står han i affären och ler stort mot mig och diggar med huvudet till musiken och så. Sen efter ett tag är han borta, så jag bara bra! Men när jag går ut ur affären så står han utanför och ler när jag kommer ut. Jag går förbi och tar rulltrappan ner och han står och glor på mig! Jag går till andra sidan av centrat och läser på kartan, där han inte ser mig! Efter ett tag kommer han ner för en trappa där, tittar rutn sig, får syn på mig och bara Jaha men hej! Som att jag inte fattar han han följer efter mig! Jag står kvar och han går iväg, så jag går in i en affär där, och gissa vem som sitter på en bänk utanför när jag kikar ut!? Skum typ! Jag stannar i den stora affären med mycket folk tills Amanda och hennes familj hämtar upp mig. Sen berättade jag För Randy när han hämtade mig och han sa att jag skulle sagt till i affären så de kallade på vakterna. Nu vet jag det :)

Sen med Amanda. Vi åkte och shoppade (Ett annat större ställe) Och jag shoppade på Victorias secret, lite saker och sen kläder på ett annat ställe. Sen köpte vi mat på ett tacosnabbmatställe, och haha ja där hände en lite rolig flöörtig sak ;)
Sen när vi skulle hem, funkade inte GPS:n, Amanda fick totalpanik! Vi stannade för att fråga vägen och hon bara NEJ! Ge inte dom min adress! Jag ska inte ha någon hjälp! och så backade hon nästan i något och jag bara fick hålla mig för skratt. Visst, inte lätt! Men det var ändå komiskt! Tillslut fick vi rätt på GPS jäkeln och hittade hem, sen låg vi och skrattade en lång stund åt hela händelsen! Sen kom då Randy och hämtade mig. Rolig, läskig dag, men var kul att träffa Amanda!


Washinton Monument (tror jag) och någon byggnad. Tror det var någon slaggs bank, kom inte ihåg. Vi körde bara runt lite snabbt med bilen!


Någon staty och säkerhetsbilar och anläggning i förbifarten. Gissa var det är utanför?



JUST DET!! VISTA HUSET I EGEN HÖG PERSON!! :D (kommer åka in en dag och gå runt lite)
//Rebecca

No driverslicens to you!

Mamma, självklart så hade de annan mat! Jag åt grillade revben, bakad potatis, grillad kykling och ris! Och sallad och bröd. Jag åt såklart inte upp allt, jag tog hem till lunch idag. Känns väldigt skumt att ta med maten hem... men de gör ju så här! Sen vänjer jag mig vid det och det känns okey för mig att göra det, kommer hem till Sverige och begär en Doggubag xD Haha blir nog inte så uppskattat..:P

Angående körkortet: KUGGAD!! Haha alltså, jag kommer dit halv åtta med Randy, de öppnar åtta men oj vilken kö det redan var utanför. Kommer in, fyller i en massa papper bla bla bla... Sen så gör jag det dumma provet. Börjar med 10 frågor om skyltar. Gör sex, sen kommer det en skylt som jag VET vad den betyder, men jag fattade inte svaren på engelska! Så trodde jag att man (som i Sverige) Kunde ha något fel svar, men ICKE! Det bara FEL! Du får inte fortsätta! Bah! Tur man slapp betala för det iaf. Klarar det nästa gång, gör jag itne det är det lite kris, eftersom om jag failar en tredje gång så måste jag vänta i ett halvår, och det tänker jag INTE göra!
Nej, klockan är halv tio nu, ska se ifall jag kan få skjuts till gymmet, träna och sen dra till Amanda i Arlington. Kanske köpa kamera idag?

//Rebecca

Engelska vs. Svenska

Hallå! Först när jag började skriva detta inlägg så blev det på engelska! Haha jag pratar ju bara engelska, hör bara engelska och läser bara engelska! Enda gången det blir svenska är när jag är inne på datorn (vilket inte är så ofta som vissa, mamma, tror) eller när jag träffar Caroline eller pratar med Amanda.
I alla fall, dagen idag:
Städerskan kom idag och städade hela huset. Hon var trevlig och snäll och vi pratade lite. Ash lekte med kompisar sen åkte hon till sin mamma. Jag åkte med Sandi och Ash till hennes skola och träffade lärarna och lite annat folk som jag kommer att träfffa under året.
Sen åkte vi till Best By, en affär typ som Elgiganten, och kollade på kamera åt mig. Systemkamera har jag inte råd med förrens nästa vecka, köper jag en då har jag inga pengar kvar... Men så tänkte jag lite... Jag älskar att fota, och jag tycker om att ta bra och roliga bilder... men! Jag tycker om roliga bilder, flumbilder, bilder på var jag råkar vara, med vem jag är med etc etc... Så är systemkamera någonting för mig? Jag menar, jag kan ta bra bilder ändå! Med en mindre kamera... Finns en som är typ en liten systemkamera/digitalkamera. Man kollar igenom ett hål, men man kan inte byta linsen! Tjänar ju på att köpa en sån...

Sen åkte vi till en restaurang för att äta. Det var jätte häftigt! Mamma, de hade en stor hink med jordnötter i på bordet, så tog man en nöt, knäckte den (sånna som Piff och Puff äter) och så slängde man skalen på golvet!!! :D Haha jag bara "åh, wowo vad roligt!" och så åt jag en massa nötter bara för att skräpa ner lite ^^
Sen ikv har jag pluggat på körkortstesten som jag ska göra imorogn. Halv åtta ska vi vara utanför, de öppnar åtta... Bara för att här kommer man bara sen får man se när det blir ens tur, kommer man sent, mkt folk så kanske man inte hinner göra innan de stäger! Önska mig lycka till!
//Rebecca

Jag lär mig!

Haha jag vet att området som jag bor i liknar desperate housewives, men det är lite mysigt. En välklippt gräsmatta framför huset, alla hus i perfekt linje bredvid varandra... Var ute med hunden igår när det var mörkt. Det finns inga gatlampor... Framför varje hus, vid trappan då alltså, finns det en liten lampa så lite ljus finns det.
Idag var det varmt igen, eller de tyckte inte det var så varm, men för mig var det det! Så jag satt ute i solen och pluggade på körkortet som jag ska göra på lördag, tror jag.
Hade lite bråk med Ash idag. Hon ville ha lite mat för hon var hungrig, så hade hon ramlat med lådbilen som hon och hennes kompis lekte med och skrapat sig på benet och axeln... Så hon tog en yoghurt och satte sig i soffan, men där får hon inte sitta och äta så jag sa till henne att sätta sig vid bordet i köket... Nej, det ville hon inte och gnällde över att hon inte kunde sitta för att det gjorde ont i benet. Men jag gav mig inte, visst gör det ont, men hon kan ha de rakt i köket med! Hon blev sur, gick upp för trappan. Fem minuter senare kom hon ner med den oöppnade yoghurten och satte sig i köket. Hon hade gråtit och grät lite fortfarande så jag frågade om hon var okey och hon sa åt mig att inte prata med henne! Så jag satte mig och fortsatte plugga, hon hade ju gjort som jag sa... Efter en stund frågade hon om jag kunde göra en omelett åt henne, och sa snälla Rebecca, kan du göra en omelett oxå? Ha! Jag kommer in i detta nu! Och ju mer "fel" jag gör, desto mer lär jag mig. Som idag cyklade hon till någon park, och tydligen skulle jag ha cyklat med, men det visste ju inte jag! Men nästa gång vet jag. Allt känns hela tiden bättre.


Dessa sovshortsen fick jag av Randy igår. Jätte härliga att sova i! :D Och så våran gata. Ingen bra bild dock... På husen och så ;)

 
Min bil (som jag inte får köra själv med än) Och resten av gatan. Hur klarade jag mig utan körkort egentligen?! Det är ju frukansvärt att hela tiden vara beroende av andra!!


Datorerna. Den vänstra "ingen chatt eller spel", den högra "spel, chatt och skype". Så jag skriver helst blogg på vänstra, för kan ändra så tanenterna blir svenska :D
//Rebecca

Blåa killar!

Här är allt lugnt och skönt. Ash leker ute med sina kompisar och jag sitter här inne och har inte så mkt att göra. Igår åkte jag med Sandi och Ash till Doktorn och sedan åkte vi hem till Sandis mamma en stund. Hon bodde i ett lägenhetshus för äldre och det var jätte finnt!
Sen efter middagen kom Caroline och hämtade mig och så körde vi till Freedom Center, ett stort träningscenter. Kan inte kalla det för gym, för det var så mycket mer! Två Basketbollplaner, en stor simmhall, ett stort rum med konditionsmaskiner och ett stort rum för gym saker, två tennisplaner och en löparbana och en masa rum för Aerobik och såna saker :) Så vi började med att träna 20 minuter på konditionen, jag började med löpband sen böt jag till en sån trampgrej som man typ "springer uppåt" på. Härligt. Sen in i Gymsalen och där var det en massa snygga blå killar! En jätte söt blå kille kom fram och frågade om vi kunde träna tillsammans på den jag hade. Jag fattade ingenting så jag bara klev av... Han menade att jag körde, sen skulle han köra så att vi turades om... Haha!
Sen gick vi några varv på löparbanan som går runt basketplanerna ovanför dem typ. Där en massa blå killar spelade baskeboll.

Mina nya löpar skot som jag har köpt! Kostade 54 dollar, men när jag skulle betala kostade de bara 41! Lycklig jag blev! Sen så min I love NY Tröja! :P

Mitt rum


Gatan åt ena hållet från mitt fönster och Bilden på mig och Ashley med den gamla kameran


Min nya mobil. Vi skulle byta den när vi förlängde abonomanget, men det var et 2 års abonemang så vi fick ingen ny mobil. Men eftersom den gamla var trasig och sliten så fick jag en ny, fast i samma modell!
//Rebecca

Au Pair livet

Lite svar på kommentarer! :D
Ja jag kommer att fota hus, bil och rummet. Fotade rummet idag, men sen tog batteriet slut. Hoppas jag får mitt bankkort idag så att jag kan köpa en kamera. Och ja jag har det underbart! Och jag är rädd om mig ;)

Så igår efter att jag hade jobbat klart och vi ätit middag så kom Caroline och hämtade mig ( En tjej som jag har mailat lite med i sommar som bor 5 minuter bort) Hon var jätte trevlig och vi åkte och köpte skor till mig, joggingskor så att jag kan träna. Sen satt vi på Mcdonkan och drack läsk och bara snackade. Sen såg vi en jätte stor insekt... Typ en DM lång med stora ögon, käkar och "armar"? Den var väldigt fin och den bara satt på marken och rörde sig inte när vi petade med sugrör på den...
Fick även en ny mobil igår. Den som Emelie har haft under året var sliten och trasig, så jag skulle få en ny... men de hade tydligen något med abonemanget som gjorde att jag inte fick en ny telefon, men jag fick en ny mobil, fast samma modell som den gamla... det gör inget, gillar den lite ändå! (Bild kommer)
Jag tvättar idag! Wow, jag har lärt mig deras tvättmaskin! Sen ska jag se till så Ashley duschar, så att vi kommer till doktorn rena och sen ska jag och Caroline åka och träna på det enorma gymmet... Jag har inte varit där, men det ska vara sjukt stort! Och har jag fått mitt kort, så kanske jag köper en ny kamera i dagarna!
Ha det bäst!
OBS! Fler bilder på väg, batteriet i kameran tog slut så kan inte lägga in dem i datorn :(
//Rebecca
RSS 2.0