I´m going to Miami

Jag säger härmed hej då och ha en trevlig vecka! Jag och Marina sticker nämligen till Miami imorgon och tänker spendera nagra varma dagar nere i värmen!
Var kompis Cristina kom tillbaka idag och sa att det är jätte härligt,men att de stängde stränderna ibland för hajarna. Brr, hajar! Hoppas att vi inte stöter pa nagra! Men vi simmar nog inte sa langt ut! Dessutom, stänger dom i sa fall hela stranden sa att man itne kanga ner överhuvud taget, eller att man bara inte kan bada? Fast, folk är ju dumma ibland.
Som sagt! Ha en trevlig vecka sa hörs vi pa tisdag! Eller innan, om det finns datorer. Men jag är pa semester, hehe. Förrsten, A:et med ett o över finns inte pa Marinas dator. Vi ska ta en taxi kl 4 imorogn, sa jag sover hos henne!
So long!

//Rebecca

Dessa barn!

Rätt eller fel?

Ashley satte hundvalpen i en slags barnvagn som är helt stängd, nät tyg! Verkar vara för hundar och det sa hon oxå. Hon tänkte nämligen gå en promenad med Daisy, sin kompis och kompisens hund och valpen i barnvagnen. Detta tyckte jag verkade helt idiotiskt, så jag sa nej, tog valpen och sa att dom kan gå med de två andra hundarna och sen leka med valpen, för han är ju ingen leksak!
Ashley blev skit sur och jag stod innanför dörren och lyssnade när hon berättade för sin kompis att hon hatar mig, att hon inte tänker gråta som hon gjort när de andra au pairerna har åkt hem utan hon kommer att vara glad och en massa andra saker. Hur elak jag är etc etc.
Ja, visst är jag elak! När hon jämt är elak till mig!? Helt seriöst, vem sätter en valp i en barnvagn? Jag försökte förklara för henne att dom kan ta valpen senare. Men eftersom hon har haft 12 hundar och vet såååå mycker mer om hundar än vad jag gör, så var det jag som hade fel.
Tur att jag har Pilvi som textar mig och påminner mig om hur man när man var liten blev arg på föräldrar, syskon etc och sa till andra kompisra hur mycket man hatade dem! För jag vet att Ashley egentligen inte hatar mig. Visst, ibland gör hon saker som jag tycker är helt fel och inte låter henne göra, då hatar hon mig. Men annars kommer hon hem och är glad och pratar etc. Så jag hoppas att det bara är någonting som hon säger ;) Sen när hon skriker att hon hatar mig och vill att jag ska åka hem, så säger jag bara att ja, det är många som hatar mig! Men du gör fel just nu och jag är tyvär den som måste se till att du int ehamnar i trubbel!
Men i alla fall, gjorde jag rätt eller skulle jag låtit henne leka med valpen i en barnvagn? Enligt henne hade de andra au pairerna låtit henne göra det! Vad ska jag tror om den? Att hon antingen blivit äldre och gör andra dumma saker, eller bara blivit dummare? Eller att de andra au pairerna bara har suttit och blivit runtbossade? Jag tänker fan inte vara en slav till en liten unge, och det är väl kanske därför det ibland blir bråk mellan oss! Två lika egoistiska och enivsa personer...

//Rebecca

Lång igen

Detta är sista långa i mitt huvud just nu inlägg, jag lovar!

Mamma har gnällt lite på mig angående inlägget som jag skrev igår kväll när jag var väldrigt ledsen och upprörd! Jag skrev något i stil med att jag var den som åkte och att en del har sagt att de inte vill höra mig prata om USA. Okey, de menar inte "Säg ingenting, för vi är så avundsjuka på dig!" Som det kanske låter. De här personerna menar mera att de inte vill att jag ska gå på om USA hela tiden, ni vet, prata om det dag ut och dag in varje gång vi ses. Och jag förstår dem, jag orkar inte heller lyssna på folk som har gjort någonting varenda gång vi ses. Maler på om hur kul dom hade det på sin semester etc.
Vi gör alla det, berättar om våra semestrar och upplevelser, och vi alla som inte varit där lyssnar. Och vi alla tycker att en lagom mängd är okey. Men igår, när jag var ledsen över att åka hem, så fick jag för mig att de inte vill att jag ska prata om det alls. För som jag skrev, jag har ingen att dela mina upplevelser med i Sverige, för alla dom jag upplevt saker med, ja dom bor långt borta.
I alla fall så hoppas jag att ingen tog illa upp. Dessutom, när jag skrev att jag var den som åkte och var modig! Ja, klart att inte alla villa åka som au pairer eller inte kan etc etc. Jag vet inte vad jag menarde riktigt, kanske att just jag var den som åkte till USA, medan många av mina kompisar gjorde andra saker, och fortsatte att vara tillsammans, ni vet. Så när jag kommer hem till dem så har de gjort saker i två år och jag andra, för mig själv. Och ja, jag tycker att jag var modig som åkte! Jag var jävligt modig till att ta steget att åka, helt ensam, till ett främmande land och till en främmande familj för ett/två år! Och nej, det betyder inte att jag är bbättre än någon annan, jag är bara så jäkla stolt över mig själv att jag åkte :) Och vem hade inte varit det?
Sen kan jag oxå erkänna att jag ibland får avundjukstankar när jag sitter hemma en tråkig tisdag och kollar på party bilder från mina kompisar eller om någon varit på en resa etc. Men det är för att jag saknar dem! Jag saknar alla kompisar och familj hemmifrån så sjukt mycket! Samtidigt som jag kommer att sakna allt här så sjukt mycket!

Usch, just nu käner jag mig helt splittrad! Men jag hoppas att ingen tog illa upp, jag tänkte inte riktigt på hur jag skrev det, men jag menar såklart inte att mina kompisar inte vill att jag ska prata om USA, de menar att jag inte ska mala på om det dag ut och dag in. Men, just då kommer jag inte att ha så mycket annat att prata om, och de kommer att sitta och prata om saker de gjort och det kommer vara jobbigt och tråkigt för mig med!
//Rebecca

Boston, part 2

Efter att ha käkat pizzalunch på Harvard och spanat på snygga college killar så bagav vi oss tillbaka mot Downtown och drog till ett museeum där de på 1930-talet hade byggt en jordglob, en glob som man går in i, av endast glas. Det var väldigt intresant. Det roligaste var i slutet när guiden berättade om akustiken. Stod man i mitten och pratade så hörde man sig själv väldigt klart, ljudet studsade nämligen runt i hela globen och kom tillbaka mycket starkare och högre. Sedan stälde sig jag och Natalina i ena dörröppningen och Marina och Pilvi i den anda, alltså på varsin sida. Då jag viskade saker till Natalina, hörde Marina och Pilvi exakt vad jag sa, och vi hörde dem lika bra som att de stod bredvid oss. Det var kanske 10 meter rakt över! Jag har hört att The Capitol fungerar likadant, de har nämligen ett runt rum och viskar man i ena änden så hörs det jätte klart i den andra.
Efter globen vandrade vi vidare mot en av parkerna och tog lite bilder, med Marinas kamera.
Sedan släpade vi oss ner mot Hamnen och Hard Rock café. Där satte vi oss i baren och kände oss rätt klara med Boston med hela 5 timmar kvar till afärd.
Efter lite drinkar, inkluderat att vi fick behålla ett ölglas, vandrade vi mot ett McDonals och lärde oss ett nytt engliskt ord: Loitering, som betyder att man inte får sitta och hänga runder om man inte käkar.
Efter att ha loitat aldeles för länge på McDonalds så slogs vi med egoistiska Bostonbor för att få tag i en taxi, tillslut blev jag så trött på alla "hoppa in framför dig och ta din taxi" personer så nästa gång jag fick en taxi till att stanna så knuffade jag bokstavligt talat undan den som försökte sno den från oss! Tio minuter ute i kylan var enough, och sedan satt vi i två timmar och väntade på bussen.
Lite drama på bussen sen då, som jag nämnde hade jag och Natalina de dubbelvända sätena på vägen upp, så att vi kunde ligga ner. Denna gången tog Natalina och Marina dessa säten, medan jag och Pilvi tog varsit vanligt säte. Denna gången var bussen lite mer full, så det slutade med att en tjej satte sig mittemot Natalina, vilket såklart ledde till lite mindre benutrymme för henne.
När vi stannade utanför New York efter 4 timmar frågade hon om jag ville byta plats. Jag var halvt sovandes och min nacke, rygg och svanskota gjorde så satans ont, så när jag såg på hennes brist på plats kände jag bara att Näe, fan heller och sa även det till henne. Och fy fan vad arg hon blev! Okey, det var kanske lite synd om henne, men det var väl inte mitt fel? Borde jag ha sagt "Ja, jag byter gärna plats och sätter mig i ett skruvstäd?" Nej, eller hur? Hon kunde väl satt sig bredvig mig eller Pilvi? Det hade varit mer benutrymme.
Aja, hoppas att hon slutade bry sig efter lite sömn igår. Jag är rätt säker att om jag hade frågat henne, så hade hon sagt likadant ;)





//Rebecca

I dono...

Idag hade jag mitt första psykiska meltdown... Jag var bara sur och irriterad större delen av kvällen! Blev pissed på Marina för att hon inte smsade mig om när de skulle till target och varför hon inte sa att hon kunde hämta mig etc. Jag var sur på Natalina för att hon var sur på mig för att jag var sur på bussen hem och inte ville byta säte med henne och jag klarade inte av att hålla det inne så jag skickade en massa dumma sms till dem. Sedan tog jag en lång runda med Daisy och funderade över va fan jag var sur på dem för, de har väl aldrig gjort mig någonting!? Sen slog det mig plötsligt!!! Mitt MVG i psykologi flög upp och bankade vett i skallen och lika klart som månen en molnfri natt insåg jag plötsligt att jag drabbats av separationsångest! Den ångest man får i slutet av nian, i slutet av gymnasiet, i slutet av vad som helst i samband med relationer och som gör att man börjar bråka med folk för att det ska bli lättare att ta farväl! För är man ovänner skiter man i vilket! Men jag vill inte bråka med mina underbara vänner! Jag vill inte skiljas från dem heller! Jag vill inte åka hem!
Jag vet inte hur jag ska skriva detta på ett sätt så att folk förstår, men detta är skitjobbigt! Jag har varit borta i två år! I två år! Mycket har hänt hemma och jag har missat det! Men inte en chans i världen att jag ångrar mina år här! Men vem fan har jag hemma?! Jag har ingen att prata med! Ingen!
De senaste två årens upplevelser delas med mitt liv här, i amerika! Hemma kommer jag att berätta om allt jag har varit med om! Men vem orkar lyssa på allt och mer än i några minuter den första dagen? Och vem kommer att förstå? Inte många har sett New Yorks skyskrapor, käkat twinkies och åkt skräckinjagande bergochdalbanor. Inte många har kommit in i samhället som vi har gjort och inte många har fått chansen att ta kol på dessa stereotypes av amerika. 
 Jag har till och med en kompis som inte vill att jag ska prata om USA när jag kommer hem och en annan som undrar om jag kommer att skryta om att jag varit i USA!? Va fan!? Skryta? Bara för att jag var den som åkte? Jag skiter i alla fester och shoppingturer och resor och festivaler och Kiviksmarknader som jag har missat! Jag sktier fullständigt i dem! För ja, jag var den som var modigast! Jag var den som ville och det var jag som tog steget! Steget ut i världen och det är jag jäääävligt stolt över! Okey, alla vill inte iväg, men ändå?  
  Men jag har ett liv här nu. Jag har underbara kompisar och jag har en ny familj och jag älskar dem allihopa!
Jag insåg allt detta när jag var ute och gick med Daisy och jag bara satte mig pladask ner mitt på trotoaren och bara tjöt och tårarna sprutade!
Tillslut gick jag hem och fick en kram av Randy och ringde till Marina och bad om ursäkt. Hon förstod, hon sa att dom anat att det var något! Vilka fina vänner jag har :)


//Rebecca

Helloooo Cooper!

Säg hej till den nyaste familjemedlemmen; COOPER! :D I lördags, då jag sprang runder och frös half ihjäl i Boston, så åkte mina värdföräldrar och köpte en ny liten hund. Jag visste såklart om detta, eftersom jag är den som just nu sitter hemma och tar hand om den lille skiten ;)
Så igår morse när jag kom hem från Boston kom där en liten fis springandes efter Daisy och blygt sniffade på mina ben. Han är en kaxig liten en, när han väl lärt känna oss, och hela morgonen har han sovit gott i mitt knä och busat med Daisy.
Bara ännu ett ansikte att lära känna och säga adjö till om ett par månader...

Daisy ger mig blicker varje gång jag busar, leker och gosar med honom... Daisy kommer alltid att vara min favorit, men just nu måste lille Cooper tas om hand. Det var btw jag som kom på namnet ;)  



//Rebecca

Boston, part 1

Eftersom jag var helt utslagen igår morse när jag kom hem, och i stort sett resten av dagen, så orkade jag inte uppdatera om Boston.
Men jag tänkte att jag kan ta det från början.
Det började i fredags, då vi tog bussen från DC till Boston. Här nere i södern så har det börja tina upp och våren står i full blomm, så jag skrattade lite smått hysteriskt när folk sa så åt mig att ta på vinterjackan, vantar och mössa.
Jag skrattade inte lika mycket när jag på lördagmorgonen steg av bussen (notera halv sex på morgonen!) och trode att jag förvandlats till en levande snögubbe! Vi i stor sett rusade genom stadens gator i morgonmörkret i jakt på ett öppen "vad-som-helst" och snubblade tillslut in på ett Donke´n Dounats. Där spenderade vi en timme med att käka frukost och betrackta solen som gick upp.
Efteråt gick vi två kvarter tills vi gick in i ett öppet mal och satt i ytterligare en timme för att tina. Klockan åtta så började staden att vakna och öppna, så då drog vi ut och hittade en Ducktour tur. Man sitter i en bilbåt, och guiden körde oss genom stadens gator och kvarter och sedan ner i kanalen och guidade oss runder och berättade om en massa intressanta historiska grejer. Jag som älskar historia tyckte att detta var mycket intressant och spännande!  
Efter den turen så tog vi oss ut mot Harvard University, eller ut och ut, vi tog tunnelbanan. Väl där så köpte vi en gratis karta och hoppade på en gratis guidad tour, som i slutändan var rätt värdellös, då tjejen spenderade mesta delen av timmen av att berätta om korridorsrummen och hur fantasktiskt kul det vart fösta årtet att bo i en korridor och hur mycket roligare det var att flytta in i ett av husen etc etc. Så vi adjö och gick vidare på egen hand. Japp, Harvard var stort och väldigt fint, nämde jag att det var minusgrader?
 Jag tror att om Boston hade haft vår, precis som vi i DC, så hade staden varit mycket vackrare.
Och för att inte göra ett mega långt inlägg så säger jag; Fortsättning följer.







Bilden ovan till höger är ett svensk kontor, EF. Har för mig att Cultural Care jobbar med dem ;) Hade ingen aning om att det var svenskt!




Kolla på högra foten på statyn, ser ni att den är lite guldig? Om man tar på den så ska man få tur och bli smart eller något :) Jag känner mig inte så mycket smartare, hehe. Eller?



Jag och Marina på båten med våra snygga ryggsäckar ;)

//Rebecca

Take a guess...

Gissa vad...

//Rebecca

At Harvard University

Haha fattar inte att jag har släpat med mig datorn, men rätt skönt faktiskt att vi bara kan ta små pauser och logga in på våra datorer. Just nu så sitter vi på Harvard University och käkar pizza. Funderade på att köpa en sådan munktröja som det står Harvard på, men då den kostar 40 dollar och jag försöker att hålla i pengarna för Miami på onsdag, så köpte jag ett av dessa samlarglas istället för 5 dollar. Ni som har missat det så samlar jag på höga snappsglas från varje stad jag besöker, oftast Hard Rock Cafe glasen, men har de inte Hard Rock så får det gå ändå :)
Vad jag ska göra med dessa glas vet jag inte, men jag har ett skåp, det är fyrkantigt och har glasdörrar och har två glasplattor där man ställer sakerna på. Inte så stort, men jag tänkte att jag kan ju sätta in glasen där :) Lite minnan sådär liksom. Och så under en snygg bokhylla, en sådan som man har flera olika fack i så att man kan ha mer än bara böcker :)
Aja, fundera på inredning i något rum eller lägenhet kan jag väl göra en annan dag! Nu ska vi förmodligen vidare.
Harvard är fint btw, gamla byggnader och rätt stort. Vad var det? 1600 elever som tar examen varje år. Tyvär får vi inte gå in i byggnaderna och det är liiite varmare än imorse nu när solen är framme. Men svinkallt är det ändå! Och för tillfället så känner jag inte av den sömnlösa natten så mycket, men det kommer väl. Klockan är ju bara halv två, och förmodligen håller kylan mig vaken! 

//Rebecca

In Boston...

Bussjäveln var tidig, så halv sex anlände vi i Boston! Skulle ha kommit klockan sju! Svin kallt är här oxå, så just nu sitter vi på Starbucks och väntar på att solen ska gå upp och tina upp staden lite. Just nu känner jag mig inte så trött heller, men i eftermiddag kommer jag nog att vara helt död. Aldrig mer att jag åker buss över natten! Haha!
Men i alla fall så verkar staden fin :) Och jag ska itne gråta allt för mycket över att jag glömde min mössa i all hast igår när vi lämnade Virginia.
En possitiv sak med bussresan var väl att jag och Natalina lyckades haffa de  två bästa sätena i hela bussen, det var nämligen två säten som var bakåtvända, så att man sitte mitt emot varandra. Så där satt jag och Natalina och hade all världens benutrymme och kunde halvligga ner, medan Marina och Pilvi satt i sätena bredvid oss och suckade. Men helt ärligt, jag och Natalina har långa ben, så jag tycker att vi har första tjing på benutrymmet!
Och ja, nämde jag att jag lämnade min mobil hemma? Japp. I bilen halvvägs till tunnelbanan klagar jag över att jag säkert glömt någonting, och mycket riktigt så går min telefon inte att hitta! Bra Rebecca!
Nej, nu är klockan snart åtta och affärer ska väl öppna! Nu gör vi denna dagen till en bra dag :)

//Rebecca

Ready for Boston?

 Ska jag sminka mig eller inte? Tror att jag tar med mig sminket och sminkar mig imorgon bitti! Vad ska jag ta på mig? Bör jag ta med mig en extra t-shirt? Nej det blir bara mer att bära, använder ju Absolut Torr, så svettas ändå inte!
  Vilken väska ska jag ta? Den största som jag har. Vilka skor? Det ska som sagt bli kallt. Hur ska jag klä mig? Snyggt eller mera bekvämt? Vi ska vara ute hela dagen och sova på en buss två nätter, så bekvämt och varmt.   Vilken jacka? Ska vara kallt i Boston, så Den varmaste? Tar ju den större väskan, så kan ju alltid ta av mig tjocktröjan om jag skulle bli för varm.
   Räcker det med fingervantar? Ska jag ta med en halsduk? En liten i så fall.
Tandborste? Nä, jag har sådanna små, engångstanborstar som redan har tandkräm på sig, dom och tuggumi får duga!
  Min snuggie? Tar för mycket plats i väskan, jackan får duga som filt. Fast Pilvi har kanske plats i sin ryggsäck?
Kudde? Pfft!! Vem tar med sig en kudde till Boston!? Orka släpa på den! Vore visserligen bekvämt på bussen?  
Okey så ett par jeans, linne, t-shirt, tjocktröja, jacka, sneakers, vantar, smink och en scarf. Plus pengar och kamera. Japp, detta kommer att bli bra
:)

//Rebecca

Tonight I´m going to Boston

Det kommer att bli en jobbig helg, för jag ska nämligen på en jobbig resa.
Ikväll, kvart i tio för att vara exakt, kommer jag, Marina, Natalina och Pilvi sitta på en buss som går mot Boston. Klocan 7 imorgon bitti kommer vi att anlända, förhoppningsvis inte tidigare!
Sen ska vi strosa omkring i Boston hela dagen, till klockan tio, då vi tar bussen hem igen. Så klockan sju på söndag morgon anländer vi i DC igen. Jag kommer att vara sååå trött och halvt död, men det är det billigaste sättet att se Boston på, och det var antingen en buss hem igen över natten eller en buss klockan 8 på morgonen, så det kändes inte riktigt lönt det där med att boka ett hostel och sova i en riktig säng.
Men det kommer nog att bli kul! Om vi inte är så trötta att vi sliter sönder varandra! Haha! Nej det kommer nog att gå bra :P Sen tycker jag nog att jag har klarat av de flesta städer på Östkusten. Är en del som jag forfarande vill se, men tiden rinner ut och jag känner mig ändå helt nöjd :) And I will be back!

//Rebecca

Scandinavia and the world

Haha! Jag fick en länk av Pilvi till en sida där någon dansk person lägger upp roliga serier om Scandinavier, sterotyper osv! Sjukt roligt! Borde verkligen spanas in! I alla fall så går det ut på att alla hatar Sverige, men Finland verkar älska oss i smyg. Danmark och Sverige hatar varandra, Danmark älskar Norge, Norge verkar inte bry sig utan gillar ändå alla, och Island är bara någon konstig typ som råkar vara med i Scandinavien... Haha! Och karaktärerna som varje land har fått sen! Danmark är en alkoliserad, sexfikserad kille, Sverige är någon slags moralisk nördkille och Norge är en slapp fiskätande snubbe. Finland är bara en tyst, surskallig man med en kniv och Island är en discodiva eller något! Sen att alla är ritade som killar och är bögar är ju bara helt fantastiskt! :D

KLICKA HÄR för hemsidan! Jag lovar, ni kommer att skratta!
//Rebecca

I draw Marina!

Det tog mig X antal timmar att rita denna teckning. Men jag blev faktiskt riktigt nöjd! Lite kritik är ju alltid kul, Natalina tyckte att ögonen stirrar, men samtidigt så skickade jag ett foto på bilden via sms, så kvaliten suger väl kanske lite mer där. Men jag vet att ögonen är lite stora, munnen är lite mindre etc etc.
I alla fall, jämför med orginalbilden och säg vad ni tycker :) Och kolla inte på kroppen, för den blev inte bra och jag orkade inte xD Haha!


//Rebecca

Work in progress




Jag har suttit i tre timmar och ritat. Nu ger jag upp. Tänker avsluta imorgon. Detta är då inte resultated efter 3 timmar, nej nej... Men jag tänkte att jag inte lägger upp bilder tagna efter denna skiss, då ni kan få gissa vem jag försöker att rita av! Hm, försöker? Hah! Jag är jävligt stolt över reslutatet! Ni ska få se imorgon ;) Som sagt, tre timmar och jag är inte helt klar än! Huvudet är färdigt, kanske lite mer skuggningar och ifyllningar, men annars helt klart. Nu ska jag bara rita dit hals och axlar och sen ska det väl vara klart :)
God natt!
//Rebecca

Lite shopping

Det åskar ute igen. Roligt, roligt...
Jag köpte två bikinis idag! Jätte glad! Var lite på impuls, eller ja.. jag behövde visserligen en ny bikini, och imorse fick jag sådan lust att bara dra till malet och köpa en. Satt liksom och klickade igenom Victoria´s Secrets hemsida, men där är ju grejen att jag inte kan prova dem...
Så jag åkte till Aeri och hittade två snygga bikinitoppar, sen körde jag hem och beställde två underdelar från VS:s hemsida, hehe. För underdelarna bör ju passa. Aeri hade bara sådanna som man knyter i sidan, och jag tycker sånna underdelar är för mera slimmade människor ;)
Nu hoppas jag bara att topparna sitter bra i vattnet med. Aja, det märker jag väl om en vecka...

//Rebecca

Brev brev, det kom ett brev

Ringde precis en ivrig mamma. Jag hade nämligen fått ett brev från skolan jag sökt. Lite tidigt för intagningsbesked kanske, men hon har fått stränga order på att inte öppna några viktiga brev utan mig sittandes framför datorn på andra sidan Atlanten. Viktiga brev så som antagningsbesked, jobb besked och andra kul saker. Deklarationer och räkningar får hon mer än gärna öppna!
 I alla fall så var det en kallelse på intagningsinverju. Det var tre olika datum, ett i Mars, ett i April och ett i Maj. Då jag kommer hem i Juni, så fungerade inget av dessa datum. Men, om jag absolut inte kunde komma till skolan, så var telefon ett alternativ. Så ett mail är iväg skickat och jag hoppas på ett possitivt svar angående en skypedate, sen ska jag bara hålla tummarna på att jag kommer in! Förmodligen får jag väl beskedet i sommar, eftersom sista intervjudatumet är i Maj.

Lägger upp en bild där jag matar Julias björn mitt i natten efter en vild partynatt! Inte för att det har att göra med texten, utan mer för att jag saknar Julias björn, Julia och sommaren som vi alla hade :P
 
//Rebecca

Skype date

Idag så skypade jag med min kompis Bettina :) Det var trevligt! Vi snackade i ungefär två och en halv timme. Shit, vi hade inte snackat sen hon åkte hem efter sitt besök. I alla fall inte på telefon.
Snart kommer jag hem, konstaterade vi, och hon tyckte att jag skulle flytta upp till hennes lägenhet i Växjö under sommaren och ta hand om hennes hund, medan hon själv jobbade. Hah! Jag har väl själv andra planer! Jag kommer väl att jobba jag med! Men självklart får jag väl ta och köra upp mott Växjö och hälsa på lite, kolla in hennes lägenhet etc. Vi kom även på att min skola kommer att ligga en timmes mindre resa närmare Växjö, så det är väl bra om jag känner för att dra uppåt en ledig helg. Men det är waaay in to the future, så sådant behöver man ju inte diskutera nu!
Jag har ett annat problem... Bikinisässongen börjar ju nu (ja vi har 25 C vissa dagar numera) och nästa vecka drar jag och Marina mot sydligare breddgrader. Vilken typ av bikini borde jag köpa? Eller om jag säger såhär... Push up, band runt nacken, trekants topp, band som en vanlig bh, inga band, ingen bikinitopp, en baddräckt, en swim burka, ett tält?

//Rebecca

Upp med hakan

Jag grät lite idag. Tårarna rann, men efter en stunds tänkande så torkade jag mina tårar och funderade över situationen. Det här kommer jag att klara. Några helgers tråkigt hemmasittande och jag kommer att lösa mina penga problem...
Nej, jag har inga problem, och jag kommer inte heller att få några. Men det känns lite jobbigt just nu att tänka på att 600 dollar ska gå till skatt och resten borde vara resepengar. Jag som behöver vår/sommarkläder och fortfarande har ett antal resor att göra innan jag ska hem.
Inser att jag om två veckor kommer att vara 600 dollar fattigare igen. Vad skulle helt ärligt hända om jag bara skiter i att betala skatten och behåller mina 600 dollar? Det är ett alternativ. Men att riskera att aldrig mer få chansen att komma in i landet på ett annat visum än turist, är väl lite tråkigt. Och att i så fall betala straffskatten för att inte ha betalat i tid, låt oss säga efter 2 år, skulle vara förjävligt... Nej, jag väljer nog att betala mina skatter i tid och svälja min stålthet!


//Rebecca

Mars 22

Det blev barnkalas i söndags med. Natalinas ungar fylde 3 och 1 år, så jag och Marina var välkommna över för att göra ansiktsmålning på ungarna.
Har aldrig sett så många 1 -4 åringar på en och samma gång, förutom när jag var på dagiset och jobbade lite. Herre gud! Och vilken energi dom fick av tårtan sen, de sprang runt och skrek och lekte hela dagen, medan jag, Marina och Natalina satt med de andra föräldrarna och undrade hur fan de orkade!
Efteråt så körde jag och Marina med ringande öron till Chilis och käkade lite. Vart en rätt lugn helg, men det var faktiskt rätt härligt ändå.
Igår gjorde jag inte heller så mycket. Tråkiga måndag. Ashley hade dessutom fotbolls uttagning, första dagen av tre, så igår, idag och imorgon ska jag hämta upp henne vid 5. Jag har ingenting emot att hon börjar spela fotboll om hon kommer in i skollaget :P haha! Men jag tror risken är liten, hon var en av dom som var längst bak när dom gjorde springövningar.


//Rebecca

Ashley´s BirthdayParty

Hejsan!
Igår blev inte som jag tänkt mig! Jag skulle med tjejerna ut på en klubb i DC, men dessvärre fick jag avboka det av olika anledningar.
Men Ashleys födelsedags party var lite roligt. Hon hade ett spa party, så hela källaren var rosa och fluffug. Det är faktiskt en rätt kul ideé, kanske ska sno den till Sverige?
Det var tre kvinnor som kom hem till oss, med en massa spa prylar, stolar etc. Så de började med att göra manikyr och pedikyr på tjejerna. Sedan var det dax för ansiktsmask och massage. De var så söta, alla fick varsin rosa, fluffig badrock att ha på sig.






//Rebecca

Suck...

Idag har Ashley sitt födelsedags kalas. Jag hade inte hunnit köpa någon present, och precis när jag skulle köra säger min hostmama att hon ska ut snabbt för att göra lite ärenden, så jag blir ensam hemma med alal ungarna, innan kalaset. Jag ringer då Natalina och Marina och frågar om de kan köra till Target snabbt och köpa en present åt mig, jag vet vad jag vill ha. Säger även åt dem att det börjar 2, om två timmar, så det vore bra om de kunde komma innan dess med presenten.
Tio minuter innan två ringer äntligen Marina och säger att de står vi spelen. Jag säger vilket dom kan köpa och undrar om de kommer att vara hos mig snart. Nej, de hade ju inte shoppat åt sig själva än! Jaha, ni kunde väl åka till Target INNAN ni drog till malet? Och sen malet... Dom fattade visst inte att jag behövde presenten typ nu! Jaha, så jag sa åt dem att skita i det, tack så mycket för besväret och la på. Jag hinner ju inte åka nu ändå. Åh! Okey, det är inte deras fel att jag inte köpt något än, men... Jag ringde 2 timmar innan och frågade, dom sa ja, för dom skulle ändå till malet, men jag frågade omde kunde åka till Target först och de sa ja till det med! Irriterad... Orkar ingeniting idag! Känner mig bara sur på allt och alla.
Dax att gå ner till ett gäng 12 åringar. Hujeda mig...

//Rebecca

St. Patrick´s day

Igår var det St. Patrick´s Day, vilket vi firade med att gå ut till en bar och dicka grön öl. Dessutom var alla barnen klädda i grönt. Jag hade ingen snygg grön tröja, den enda jag hade skickade jag hem med min kompis i vintras.
Men jag hade ju såklart mina gröna beads från New Orleans :)
Helt plötsligt så kom det upp en tjej och en kille och sa att deras kompisar ville komma över till oss, men inte vågade, så de bestämde sig för att gå över till oss. Vi tyckte ju det var hur kul som helst, så vi följde med dem till deras kompisar. De var hur trevliga och roliga som helst :)

Jag, den gröna ölen, och min Long Ilans icethe drink och pengarna jag betalar drinkarna med ;)
//Rebecca

GRATTIS YASS!

IDAG så fyller min plastsyrra Yasmin 19 år! Så grattis på henne! :D Fortfarande lete butter över att jag missar hennes student, men jag ska försöka köpa någonting ashäftigt från USA eller något som plåster över hjärtat :)

//Rebecca

Onsdag 16 mars



Måste bara älska att vara 21! Äntligen kan man sitta med tjejerna i baren och dricka någonting annat än vatten ;)
Vi hade ett au pair möte ikväll, och nej det var inte att hänga i en bar ;)
Vi skulle bowla, men bowlingen var full, så vi drog till UNO:s för att ha en förrätt och dricka något, som icethe eller något.
Efteråt bestämde sig jag, Marina och Natalina för att stanna kvar och hänga i baren lite, liksom vart skulle vi annars göra? Klockan ar nio. Men det var en trevlig kväll, och Elisa och Richarda ska åka till Las Vegas några dagar under veckan då jag är där med min familj. Så jag tänkte fråga om jag en kväll eller dag skulle kunna träffa dem i några timmar :) Lite ledigt så att säga. Neeeeej mamma, jag tänker inte dra ut hela tiden med dom, men en kväll hade varit lite trevligt att komma ifrån lite!


Minns ni kossan som jag målade för ett bra tag sedan? Ja, vi fick tillbaka dem idag :) Såhär fina var min och Marinas kor :) De andra hade gjort lite andra saker ;)
//Rebecca

Dessa flygplan!

Jag fick ett "urgent email" härromdagen, som sa att ett av mina flyg i resemånaden hade ändrats. Det har hänt förut och när jag kollat upp det så har det handlat om 5, 10 minuter. Men jag tänkte att jag borde ringa och checka, och tack gud att jag gjorde det!
När vi flyger Miami - LA, så ska vi mellanlanda i Houston, Texas. Vi skulle landa 10.15 och nästa plan skulle gå klockan 11. Det gav oss 45 min att gå av, byta gate och borda, lite stressandes, men det skulle gå. NU landar vi i Texas 10.20, och nästa plan går 10.30! Det ger oss 10 minter att gå av planet (vi vet alla att det INTE tar 10 minuter att gå av ett plan), leta upp gaten och borda. Bordningen stänger även 10 minter innan flygtid. Så, vi insåg alla tre att vi skulle missa det flyget.
Så efter en massa telefonsamtal till fel bolag, bokningsorganisationer och långa väntetider, får jag tag i Continentals airlines och får våra biljetter ombokade! Nu landar vi som innan 10.20, men nästa plan går 11.50. Puuuh... Nu slipper vi även stressbyta flygplan ;)

//Rebecca

Jobbiga dag idag...

Idag jobbar jag bara 20 minuter. Ashley ska nämligen åka hem till en kompis efter skolan, så jag behöver inte anstränga mig så mycket i eftermiddag.
Så vad gjorde jag då? Jag tänkte att nu jäklar ska jag till gymmet, var där igår kväll med, men icke då! Tänkte vila i 20 minuter i min sköna säng, vilket resulterade i att jag vaknade upp nu klockan elva! Aja, jag ska släpa ut hunden i det fina vårvädret. Från ösregn till solsken på bara en timme, den chansen missar man inte!
Förresten allihopa! :D Jag sökte till en skola igår! En folkhögskola, och det känns riktigt roligt! Nu hoppas jag bara på att jag kommer in! I så fall så kommer jag att läsa designer och lära mig de designerprogram som jag måste kunna för att söka in till Malmö högskola Grafisk designer. Dessutom kommer jag väl förhoppningsvis att inse ifall detta är vad jag vill göra eller inte.
Nu vet ni det!
Ha en bra dag! Hör att det blåser en massa i Sverige, elelr ja Skåne.

//Rebecca

Syskonprat

Idag var jag duktig och gick 4 km. Min nya iPod nano har en stegräknare, så nu är jag en medlem av Nike+ipod, som laddar upp mina steg och ser hur långt jag kommer och ger mig utmaningar! Jätte bra och jag blir så motiverad, tävlingsmänniskan i mig vaknar upp och vill ha så många steg som möjligt så att jag kommer vidare.
Efter det så ringde jag min lilla mamma. Vi pratade en stund, och sedan kom mina syskon och knuffade undan henne. Sen satt vi och snackade en stund. Jag saknar dem så mycket! Men snart så kommer jag hem och det känns bra! :D Även fast Anna mobbar mig för att jag har blivit tjock. So what? Jag gillar att äta? Haha! Men nja, jag ska nog börja träna lite extra hårt eller något ;)

 Att sakna någon har ingenting att göra med hur längesedan ni sågs eller hur längesedan det var ni pratade. Det handlar om den där speciella stunden du gör någonting och du önskar att de var precis där bredvid dig.



Mamma tog tydligen ett kort. Så från hennes facebook då ;)

//Rebecca

New Orleans, dag 2

Andra dagen av våran korta resa till New Orelans började med att vi snoozade i några timmar, så trötta vi vart.
Men tillslut så gick vi upp, traskade iväg mot Café Dumonde och käkade Beignets. De är som typ munkar, fast utan ett hål. Men det smakade som en friterad munk och så var det en massa floorsocker på! Jätte goda! Men jag måste erkänna, våra svenska munkar är nog ändå godast ;)
Efteråt så hade vi en Sprit tour, då vi gick till en av kyrkogårdarna och sedan till en voodoo kvinnas lilla voodopalats. Det var en rätt rolig och intressant tur. En annan gång ska jag berätta historien om de där speciella gravarna.
Efter turen gick vi och kollade på katedralen och vandrade runder i kvarteren och kollade på arkitektur.
På kvällen mötte vi upp Sofia och hennes kompis och gick ut och käkade, eftersom det var min födelsedag!
Jag käkade jättegoda räkor, som var fyllda med en krabbröra! Mums!
Efteråt så gick jag och Sarah upp mot Burbonstreet, och de andra gick hem, eftersom de fortfarande inte mådde bra sen dagen innan.
Jag och Sarah hade i alla fall jätte roligt! Vi vandrade från bar till bar, alla sa grattis till mig när jag glatt visade upp mitt ID. Vi träffade även ett gäng fulla killar som började sjunga för mig och sen bjöd dom oss på en massa drinkar, höhö.
Tillslut kom vi till den enda bar som vi verkligen hade planerat att gå till, Pat Ó Brians. Där serverar de nämligen den berömda Hurricandrinken! Och självklart beställde vi en sådan! Först tänkte vi beställa två, men när vi insåg hur stor drinken var, så började vi med en. Hah! Shit vad stark den var! Ojoj, en var enough och när vi var klara på Pet Ò Brians fortsattde vi vårat dansande på gatorna och svepte en massa shotar från sådanna provrör. Det var tjejer som gick runder med dem, och grejen är att man ska ta röret från deras bröst. Ett annat gäng killar som vi träffade gjorde det, och utmanade sedan mig och Sarah till att göra det!
Tillslut vandrade vi hem i den kalla vinden (tidigare på dagen hade det varit as kalas varmt och jag brände mig!)
Innan vi nådde vårat hotell så gick vi in på kasinot! Bara för att liksom. Jag spelade upp en dollar, och sedan gick vi igen.
Tog en duch och liksom natten innan låste jag inte dörren, utifall att Sarah skulle behöva bryta sig in och rädda mig från hala tvålar!





Ett sätt att skydda sig från inträngare.


Och här är ett annat sätt. Glas skärvor!










Sarah´s Gnom Willburt. En sak hon fick av sina kompisar när hon åkte för att ha med på foton på platser hon besöker. Ska med köpa en sån sak, fast inte en gnom, mera en älg eller ngt annat typiskt svensk? ;) Haha, fast jag har ju inte så många resor kvar att göra! Eller ja, i USA iaf ;D


Inne i katedralen. Men det var ash wednsday (Ask onsdag) så de hade en gudstjänst, så vi ville inte riktigt gå in.

Så fint det var! Och jag gillar att hästvagnarna kom med där framför ;) Hela denna delen kändes så hemma, kanske för att det var de Franska kvarteren, vilket är europeiskt ;)


Mississippi floden! :D



Min Födelsedags middag :) Sofia och Lollo

Dricker på gatan. Hur härligt är inte det?

Pet O Brians. Roserna fick vi av någon snubbe på gatan bara sådär, hehe.

Efter dessa shotar bestämde vi oss för att inte dra upp kameran igen. Den var så kladdig redan så, höhö. Spana även in min fina bränna på bröstet... Haha!

//Rebecca

Djurplågeri!

Hejsan. Här sitter jag och fäller lite tårar, medan Ashley är ute och leker. Jag såg nämligen en film där de flår levande djur! Heter det så? Flår? Tar av skinnet i alla fall! Hemska människor! Jag menar, hur kan man göra någonting sådant?! Så jäkla hemskt!
Ni som vill se filmen kan gå in HÄR, men jag varnar er... det är rätt äckligt att se!
Vem vill åka med mig till Kina och flå de som jobbar på denna djurfarm!?

//Rebecca

Baltimore = Avklarat!

Jag har numera avslutat alla mina college credits som är dealen i mitt visum! Jag kommer att få min flygbiljett hem betalad och även återse min deposit, som jag dessvärre aldrig betalade, så de där 2 500 kr som jag aldrig betalade kommer jag nog inte att få.
Men det känns bra att ha det avklarat! Och denna gången var vi så smarta att vi körde upp på fredagen och bokade in oss på ett vandrarhem, vilket ledde till att vi kunde sova till klockan 7 istället för 5, då det tar ca en och en halv timme att köra upp dit. Dessvärre klarade varken jag eller Marina av att somna på natten, så Carin var nog lagom lack på oss två!
//Rebecca

New Orleans, Dag 1

Tisdag, denna dagen som jag hade längtat så länge efter! New Orleans, Loisianna, Nola, av lokalinvånarna. Jag och Sarah skulle flyga ner dit och få en hel dag under Mardi Gras.
Dagen börjar runt halv 4, då det är dax att gå upp! Kör mot flygplatsen och alla mina bekymmer om namnklydd var helt i onödan! Verkar som att Rebecca Greta fick flyga även fast ID kortet sa Greta Rebecca.
Efter en mellanlandning i Atlanta så landar vi klockan 9 lokaltid på New Orleans. Vi åker till hotellet med en buss, kan itne checka in förrens klockan tre, så vi lämnar våra bagage och beger oss ut på gatorna.
Första stoppet blir Canal Street, där det är packat av folk som trängs längst paradkanterna. Och paraderna sen! Musikparader, dansare, hästar och allt vad man kan tänka sig! Och såklart flottarna, där de kastar ut beads (halsband) och en massa andra prylar. Folk var som tokiga på att fånga dessa saker! Och efter att ha lyckats fånga våra första halsband blev vi med hysteriska! Legenden om att man måste visa tuttarna för att få några halsband verkar inte vara helt hundra sant.
Efter att vi tröttnat lite på paraderna, så går vi in mot de Franska kvarteren. Där vi köper våra första masker, trängs med en massa fulla människor och trampar i skräp upp till knäna. Folk står på snygga balkonger och kastar även här halsband åt oss. Räckte att jag stod och vinkade lite och hoppade så kastade dom lite halsband åt en. Mina bröst förblev alltså i tröjan hela dagen!
Vi, eller Sarah, köpte våra första Hurrican drinkar, dessa är nämligen kända för New Orleans. De var super goda och rätt starka. Visst att jag inte var 21 än, men alla drack på gatorna och hela Burbon street var bara ett enda stort party! Barerna låg vägg i vägg och musiken flöt ut och blandades på gatorna, det var varmt, kvavt och bara hur kul som helst!
Klockan 3 släpade vi oss tillbaka till vårat jättefina Marriot hotel och checkade in. Sarah ville ta en dusch, så jag tänkte vila lite, sensov vi gott i två timmar och halv sex drog vi ut igen. Käkade på en god fisk restaurant och sedan fortsatte drickandet och festandet på Burbon street.
Tillslut gav vi upp Brourbon, Gick knappt att gå ett steg längre utan att bli ihjäl klämd. Så vi gick ner till Royal street och satte oss för att vila på en stenmur, utanför polishuset! haha!
En clown kom upp till oss och gav oss varsin ballonghatt, sedan satt vi i en halvtimme och nyktrade till och pratade med någon man.
Sedan kom Sofia och hennes kompis Lis gående från någonstanns! Hehe, jag och Sarah var nog mera i berusningsstadiet jämfört med dem ;)
De tog oss till en bar och köpte sprutor, som vi shootade! Det var en Gel, som man sög upp i en spruta och sedan körde man ner den i halsen och sprutade ut. Haha! HUVUDVÄRK!
Vi följde med dem till deras hotellrum, som vi efter ett tag lämnade då en av oss blev lite sjuk... Usch!
Jag och Sarah kröp en timme senare in å vårat hotellrum! Vid midnatt, 12, kom nämligen polisbilarna med rödljus på, körandes längst alla gator och sa att Mardi Gras är över! Dags att gå hem! Uppstädningen hade redan börjat på andra gator och det var stora sopberg överallt.
Ja, jag och Sarah somnade gott i våran stora King Size säng med mjuka kuddar. Vilken dag! För att inte tala om att vi var uppe i nästan 24 timmar, då NO är en timmer efter DC!

Bildregn! Från trött, till tröttare. Shotsprutor, beeds, utklädda människor och lite parader. :) Enjoy!



















//Rebecca

Baltimore day one

Sitter pa en dum weekendklass igen. Men imorgon klockan fem so har jag alla mina credits. Da ska vi kora hem och jag behover aldrig mera ta nagra tattiga kurser om egentligen ingenting intressant.
Aja, imorgon kvall kommer aven forsta uppdateringen upp fran New Orleans :) Jag har inte min dator just nu, sa har inte laggt upp alla bilder an :)
Men ha det bra och glom inte att stall om klockan inatt! De paminde nyss oss, vilket betyder att vi alla kommer att fa en timmes mindre somn... Yes, precis vad jag behover!
Nej, snart ska vi tjejer dra till baren och dricka lite gott vin. Sa harligt att antligen vara 21! :D
//Rebecca

NOLA! Take me back

Jag uppdaterar om New Orleans senare :) Jag ska nämligen åka iväg och sätta in lite pengar och fixa lite grejer nu ;) Har en massa bilder att lägga upp, så det kommer minsan att ta tid!



//Rebecca

Bye Nola!

I´m back!
Hallå! Nu är jag äntligen hemma från New Orleans! Äntligen för att jag hatar att flyga med dryga, långa mellanlandningar. Annars hade jag gärna bosat mig nere i Louisiana! New Orleans var jätte roligt! Mardi Gras var hur häftigt som helst och jag och Sarah vart lite smått berusade hela tiden. Kan ju börja med att nämna att vi drack vin till frukosten. Aja, andra dagen drack jag i alla fall lagligt! Japp, jag har nyss svarat på 110 grattulationer på min facebook! Jag är numera 21 och behöver inte be mina kompisar att smuggla drinkar åt mig!
Nej, nu är klockan rent för mycket och jag har en massa saker att göra imorgon. Sova bort hela fredagen efter denna resan går nog inte så bra.
God natt! Huh, ska upp om 5,5 timmar igen.
//Rebecca

Hejdå Virginia

Nu ska jag sova, hoppas att jag somnar direkt!
Ikväll firade jag min födelsedag med familjen! Jag fick en ipod nano av Jamie, en tough, och så myndighetspengar av mina värdförädrar. Jag fick även ett gulligt kort av Ashley, med en hamster som sjöng :)
Nej, nu är jag jätte trött och jag vill verkligen försöka få lite sömn innan jag ska upp halv fyra! Jisses, planet går klockan 6 och så ska jag parkera osv innan! Huh, hopppas att jag kan somna gott på planet!
Men vi hörs på fredag! Då jag har återhämtat mig! ;) KOmmer hem på torsdag mitt i natten xD Jäkligt bra tider vi fick alltså, höhö.

Såhär ser säkert jag ut imorgon. Minus toffiffeen
//Rebecca

Packnings panik

Jag har en liten panikattak just nu! Vad i helsike ska jag packa!? Det är 22 grader på dagen, och lite kallare på kvällen! Det är risk för lite regn och åska. Gah! Ska jag packa kjol, byxor, shorts!? Ska ju bara iväg i tre dagar, men åh vad jag hatar att inte veta vad jag ska packa :( Ska nog packa ner min jeankjol och leggins, ett par långa och ett par kortare. Är kortare leggins ok? Ja det är dom väl? Svarta till en jeanskjol. Haha, jag inser hur out of style mina vår/sommar kläder är just nu, men är man fattig och hellre vill lägga de pengarna på resor och roligheter så får man klara sig på det lilla man har kvar.  
Nej, nu ska jag fortsätta att packa! Bah!

//Rebecca

Min söndag

//Rebecca

Handen

Idag när jag körde hem Pilvi, så körde vi förbi en hand som låg på vägen. Både jag och Marina såg på varandra och utbrast "Såg du det?! Var det en hand!!?" Jag vart ju bara tvungen att vända och köra tillbaka. Jag menar, hur äkligt är det inte med en hand som ligger på vägen? Mykcet riktigt, där låg en hand på vägen. Som tur var var det en halloween hand! Haha! Gud, vi var lite skrämda där! Sen skrattade vi hela vägen hem till Pilvis hus.

//Rebecca

Boring Friday

Jösses. Klockan är halv fyra snart och här sitter vi och jobbar med läxor. EN FREDAG! Vad är fel här? Hm. Nåja. Snart klar, vilket är bra.
Medan de andra jobbar med sina vardagsrumsskisser, så skriver jag på en uppsatts.
Under tiden sitter Pilvi och dödar svenska svin och jag kommer få bråka med Marina om fönsterplatsen som ingen vill ha i sovrummet. Vi sover såklart hemma hos Cristina ute i skogen, där dom i gästrummet inte har orkat sätta upp några persienner än. Well, Jag funderar på att leta upp någon slags ögonbindelsak. Solen lär väl sticka i ögonen om tre timmar. Just nu känner jag att det inte är så härligt med en sol som går upp tidigt. Tja, jag ska försöka sova om en halvtimme, det lär väl ge mig åtmindstånde några timmars sömn innan soluppgång?
God natt. Hoppas att ni hade en mycket roligare och bättre fredag än vad jag hade.
//Rebecca

Fredag

Imorse så körde jag Natalina och hennes kompisar till Metron. Jisses, hon har kompisar som löser av varandra verkar det som... När jag kom tillbaka igen körde jag över till Sarah. Tog med mig Daisy och sedan gick vi en långpromenad i den kalla solen. Det var jättehärligt! Pratade om New Orleans, framtiden och en massa andra saker.
Sen visade det sig att Sarah inte behövde jobba klockan 12, så vi körde till malet. Jag skulle hämta upp en sak, så hon kompanerade mig. Vi gick för att käka taco bell, och påvägen stannade hon i ett av dom stånden som är mitt i gången genon malet. Detta sålde platt tånger, och hon gick bara fram och sa "Åh, vad gullig!" Till en liten lugg plattång. Självklart flyger killen som jobbar där upp ur stolen och börjar styla hennes hår och prata på om hur bra produkten är och hur vi söta tjejer med fin stil måste ha dessa etc. Jag började skratta. Jag hade håret i en hästsvans bak på huvudet, knappt något smink, mjukisbyxor, en lång t-shirt i en blå nyans, och en tjocktröja i en annan blånyans över. Knappast något vacker klädval! Men vi skulle ju bara powewalka ;)
Jaja, det slutade med att Sarah köpte en för 100 dollar, en "speciell deal bara för oss", eftersom den från början kostade 250.
Ett minne att Sofia har köpt en liknande, och även betalat mindre. Höööhööö!
Nej, nu ska jag och Sarah fjanta oss lite med min världmammas New Orleans masker och planera lite till inför resan!

//Rebecca

Oh man!

Jag vet inte om jag precis gjorde något dumt eller inte. Marina ringde mig, vi har nämligen båda semesterdagar kvar, och sa att hon hittat ett jättebilligt flyg till Miami för 6 nätter. Hon hade även hittat ett billigt hostel och så frågade hon mig om jag ville åka. Bara på en slapp och sol semester för att använda våra semesterdagar och komma iväg lite. Hm, tänkte jag och räknade på mina besparingar och fonder och krediter. Jo, om vi lever på nudlar så har jag nog råd med det. Flyg och hostel var mycket billigare än Memphis, av någon anledning, (Jag skulle åka till Memphis egentligen, men pga skatteproblem och asdyra flygbiljett gick det inte). Nu har skattepengaproblemet löst sig lite och flyg och hostel gick inte på lika mkt pengar, så nu ska jag till Miami, South Beach. Boendet ska vi kanske inte tala om? Ett åtta manna sovrum, bara tjejer såklart, och rätt nära stranden. Ska säkert bli jätte härligt! Hoppas bara att dom där andra 6 tjejerna är roliga.
Och angående min ekonimi! Jag tänker vinna massor i Las Vegas ;)

Och jag vet att jag ska dit igen, men den andra gången så satsar vi mera på att åka till Key West. Tråkig jag är som åker till samma ställe, men det var vad vi hade råd med! Och jag känner mig gansak nöjd med USA när min resemånad sen är klar :)
//Rebecca

Couchsurfing

Sitter och funderar på det här med "Soffsurfing", eller couchsurfing, som det heter på engelska. Det är ju både billigt och bra? Eller? Jag menar, man sover hemma hos en lokalmänniska, förmodligen någon kille i samma ålder, som sedan känner en massa andra människor och så kan han visa en runt och ta med en på fester osv. Sen, om man blir lite full och rolig, så kan man ju ha det lite roligt i den där soffan som man surfar på. Jag menar, 4 tjejer och en dude? Om vi nu inte får en tjej förstås ;)
Men i alla fall, det hade ju kanske varit värt att prova? O andra sidan så träffar man ju säkerligen folk på hostel oxå. Som förra året när jag och Nina var i Florida, vi träffade folk på hostlet. Gosh, vi delade ju till och med rum med två andra tjejer. En äldre kvinna som såg smått kriminell ut och som bodde där över sommaren, och sen en student som reste runt för sig själv genom landet. Tråkiga som dom var umgicks vi bara då vi var på rummet. Hostelvärden var ju även han trevlig. För att inte tala om det första hostlet vi bodde på, där ägaren kommer hög som ett hus och virrar runder med pappar osv. Haha! Men de bjöd ju oss på mat och vindrinkar på kvällen! Ah, take me back to Florida, the hostels and all the crazyness that we had!
Minnen ♥



//Rebecca

Min torsdag so far

Provet gick bra, om man bortser från hjärnsläppet som jag drabbades av typ hela tiden. Jag såg liksom svaren och bilderna i mitt huvud, men jag kunde inte få fram dem! Huh! Det var rätt jobbig. Sitta i webbcam med en person som man aldrig träffat förut och sen bli förhörd. Det var ju lite lättare med lärarna som man hade i skolan, dom kände man och de vet ju lite mer, genom svar på lektioner osv. Aja, det gick rätt bra ändå och jag failade inte.
Efteråt drog jag en sväng till banken. Dollarn har ju gått ner, så jag räknade ut att jag skulle kunna ta ut 6000, och få 920 dollar. När jag kommer hem igen ser jag att jag har tagit ut 5800 från mitt svenska konto. Då har dollarn gått ner IGEN på bara en timme, så jag hade kunnat få 950 dollar istället! Pfft! Nåja, lika bra. Blev det bara mer pengar kvar på det svenska nu istället ;)
Nu sitter jag i alla fall här och plugga på psykologin som jag hoppas avsluta snart den med. Maan, så seg jag är!
//Rebecca

Prov!

Nu ska jag ha muntlig examination... Det kommer förmodligen att gå skepprakt åt helvete, men skit samma! Jag gör mitt bästa! Speciellt med tanke på att jag har pluggat in hela boken. Hoppas, hoppas att jag inte behöver kunna en massa namn och årtal och sånt!

//Rebecca

1 mars

Välkommen efterlängtade mars! En vecka tills jag åker till New Orleans, en vecka tills jag fyller 21, en och en halv vecka tills min avslutande weekendklass i Baltimore, två veckor tills St. Patricks day, tre veckor till en annan helgtur någonstanns i landet, 10  veckor tills min resemånad startar och tre och en halv månad tills jag åker hem!
Även välkommen till solen, som värmer så gott om dagarna numera! Ah, våren är här!

Philladelphia St. Patriks helgen förra året. Det blev lite för mycket cranberry/vodka drinkar, men faaan vad kul vi hade! :D Och i år kommer jag till och med att få dricka lagligt ;)

//Rebecca

Amulans

Imorse vart det minnsan action på gatan! Ashley hade gått till skolan och jag gick och la mig igen, eftersom jag var trött efter att ha sovit väldigt få timmar efter konserten.
Som vanligt hör jag alltid när bradstationen går igång och tjuter, med ambulanser och brandbilar, så jag tänkte väl inte så mycket på det, tills jag hör hur en ambulans kommer körandes på min gata utanför! Jag drar upp persiennen och ser hur en ambulans stannar framför huset mittemot vårat, där ett äldre par bor. Ambulansmännen rusar in med en massa saker, och straxt efteråt kommer en brandbil. Killarna från den rusar oxå in och några minuter senare kommer de ut med kvinnan på en bår, med en sådan kraftig hjärtpump som pumpar hjärtat vid ett hjärtstop, som bokstavligt talat bryter revbenen! In i ambulansen och mammen efter och iväg med sirenerna på högsta volum! Usch! Fan vad hemskt! Och som tur var var detta inte riktigt  vad som hände! Ambulansen kom, och de gick ganska lugnt in i huset, brandmännen med. Sedan kom de ut med kvinnan på båren, och hon var i vid medvetande. Mannen körde efter ambulansen i sin bil, några minuter senare, och jag såg hur de kom hem på eftermiddagen. Så det var förmidligen inte alls så farligt. Men nyfiken är jag allt! Kanske hade hon bara ont i magen? Minns att jag fick åka ambulans en gång när jag var liten och inte kunde sitta så ont i magen jag hade. Fick ligga på barnavdelningen på fasta, så hungrig var jag! På kvällen kommer min snälla pappa med en stor, fet hamburgare, som han ger till min mamma! Jahapp. Det var ju snällt ;) Kurr... sa magen

//Rebecca
RSS 2.0