Städa

Russin fingrar, dussin fingrar.
Rummet är klart. Köket snart. Maria, jag och Marias mamma har verkligen slitit ut oss idag. Puh, och det ser fortfarande hemskt ut! Men öppnar man lite på skåpen så ser man hur fint det är på insidan.
Själv städade jag under vasken, och soptunnorna. Urk, höll på att kräkas så som dom stank! Det rann ur ena påsen, och jag gissar på att ingen har städat tunnorna när de tagit ut soporna. Lycktar fortfarande mögel, men det ser rent ut!

Lite av rummet. Under datron står ett skrivbord, en fotölj, en stol och lite lampor. Undrar hur jag fick plats med så mycket jag gjorde på 10 kvadratmeter!
//Rebecca

Back to one

Sitter ensam i mitt tomma rum. Pappa och Jesper hämtade alla mina saker idag, imorgon lämnar jag Fridhem. Det är väldigt blandade känslor över det. Jag är tillbaka på ruta ett. Hemtjänsten i sommar, hösten ett stort frågetecken.
  När jag tog min sista dusch ikväll, så kom jag att tänka på morgondagens kliniska städning. Och då badrummet blir översvämmat så fort man duschar, kom jag på den smarta ideén att tvätta badrummet när jag ändå stod i  duschen!
   Så där stod jag, i min nakenhet och håret fyllt med balsam, och skrubbade väggar, golv, toalett och handfat så rent jag bara kunde med den ynka svamp jag hade. Det droppar från taket och det rinner längst väggarna och på golvet ligger halva Atlanten, men det är rent. Och tomt.
Imorogn avslutas ännu ett kapitel.

........................

//Rebecca

Hos pappa


Mumsen försökte mumsa på mina ben idag. Söta lilla häst!


Sen kom Harry förbi en sväng.

.
//Rebecca

Illustrerar



Jag håller på med en sak. Detta ska föreställa Anna, alltså symboliskt, inte bokstavligt. Nu ska jag fortsätta illustrera mina två andra syskon och mina föräldrar. Puh, detta kommer att ta tid! Men förhoppningsvis blir det bra till slut!
Tycker även att jag blir bättre på det här med att hantera ritplattan! Inte lika svårt och jag har nästan vant mig helt vid pennan nu.
//Rebecca

Visuellt berättande?

Solen lyser idag! Tror att jag har blivit lite brunare och friskare! Förkylningen har släpt för länge sedan men jag har haft så jäkla ont i halsen i över en vecka nu... Det är ju inte allt för roligt.
Annars sliter jag på med mina arbetsprover. De är snaaart klara! Men jag kom fram till att den uppgiften som jag trodde skulle vara enklast nog ändå blev den svåraste. Jag vet inte alls hur jag ska tolka den eller hur jag ska göra eller om det jag gör ens blir rätt och bra. Dumt känns det helt enkelt, det jag har gjort.
Det går ut på att skapa en visuell berättelse utifrån ditt hem. Sen har jag börjat få för mig att jag ska göra ett collage med olika bilder tagna i mitt hem, men jag tror knappast att de vill se hur jag bor.

Visuell betyder att man berättar något med hjälp av bilder.

//Rebecca

Each day is a gift and not a given right.

Jag hatar meningen "Passa på medan du är ung!" 

  Passa på att resa medan du kan, passa på att plugga medan du kan, passa på att göra dit och dat medan du är ung nog. Jaha? När kan man inte göra allt detta då? När är man "för gammal" för att inte kunna plugga och för att inte kunna resa?
   Jovisst är det kanske lite svårt att dra ut och backpacka när man har ett barn, men det finns väl andra resor man kan göra?
   Plugga kommer man alltid att kunna göra, visserligen förstår jag skräcken i att säga upp sig från sitt fasta jobb med fast inkomst och påböra något nytt. Därför tänker jag aldrig bli fast antälld! Jag vill kunna välja när och var jag vill jobba. Tanken på att stanna på samma jobb i 40 år är skräckinjagande!
  Med tusen tankar i huvudet på vad jag vill göra innan jag är 30, ligger jag och stirrar i taket. Att vara ung på 2000-talet är inte lätt...

Speciellt när alla tjatar på en om hur man ska passa på nu. Hur folk man gick i skolan med skaffar barn och gifter sig! Hur folk i min ålder snart har avslutat sina tre år på universitetet och skaffar fast anställning.
Jag ångrer inte mina två år i USA och jag vill uppleva mer av resandet, samtidigt som jag inte vet om jag vill plugga först.

Jag är 22 år. Jag hinner nog med det mesta om jag vill.

Rebecca & Rebecca

Tågkupén från Berlin
//Rebecca

OS logga

Jag behöver hjälp! Att göra en logga är as svårt! MEN nu hag jag klickat ihop något. Funkar detta eller bör jag jobba vidare? Kommentera gärna! Jag är absolut inte nöjd men vad fan ska man göra för OS logga egentligen?
Förresten är ju årets riktiga logga ap ful ändå...
En ursäkt är ju att jag fortfarande inte är helt bra i programmen. Men med eller utan gubbar, eller ingen alls?

//Rebecca

It's not always good to be golden

Jag är officielt klar med alla mina skoluppgifter! Det känns bra och det känns skönt! Nu kan jag fokusera 100 % på arbetsproverna, för även om jag tvivlar just nu är det inte värt att riskera en ny ångestattack i slutet av sommaren och ångra att jag inte skickade inte några! Jag har dessutom lagt till Europa studier på min ansökan.
Hopplös, jag vet.


//Rebecca

Jag orkar inte längre.

Plötsligt vet jag inte vad jag vill längre. Det slog mig bara, när jag skulle skriva min engelska College application uppsatts. Var kommer jag att vara och göra om 10 år? Kommer jag att vara lycklig om jag nu väljer att plugga vidare inom det Grafiska, eller kommer jag att ha misslyckats totalt och ångra att jag inte blev sjuksköterska, läkare, polis, veterinär eller politiker? Jobba med mänskliga rättigheter.
   Jobba med reklam. Är det vad jag vill? Just nu vet jag inte. Det är roligt, men är det bara en hobby eller kommer jag fortfarande tycka om det när jag närmar mig 40, 50 eller 60? Enligt SYON kommer min generation att byta karriär 5 - 7 gånger under våra liv. Synd bara att man måste ha en högskoleutbildning för alla de yrken jag är intresserad av.


Bild: Tagen vid Vomb sjön utanför Sjöbo igår när vi körde hem till Svalöv.
Jag visar Oscar och Jessica hur kul det är att plocka ihop en bukett och tända eld på!
//Rebecca

Thaiboxning

Efter ett par dagar sörplandes på ingefära och vitlöks thé så har jag börjat må lite bättre. Faktiskt så pass bra att jag åkte med och kollade på min Lille Brorsas Thaiboxnings match idag! Han var duktig! Alla trodde att han skulle vinna, men det blev 2-1 till motståndaren. Knäppa dommare!
Jag var även beredd på söndersparkade näsor och blod som skulle spruta... Såklart är den en liten orolig mamma som varit framme och sagt sitt om att se sin son bli slagen och sparkad, (jag kan förstå henne). Men som syrra var det bara kul! Hejja Jesper!
 Nästa match vinner du!




//Rebecca

Hejja mig!

En liten bild Sofia tog på mig i vintras när vi var i Paris. Det hade varit jätte härligt att åka dit i sommar, kanske efter att man har jobbat? En tågluff i Europa innan skolorna börjar?
I alla fall så är jag klar med min Story Board till en reklamfilm. Nu ska jag bara kortfattat och snyggt skriva en förklaring till alla rutorna sen är jag klar!

//Rebecca

Faber Dager

Vet ni hur skönt det var nere i Berlin? Soligt och varmt varje dag. Jag fick till och med en snygg tuttbränna, som Linnea så fint uttryckte sig! Här i Sverige regnar det som vanligt. Jag har helt gett upp hoppet på en varm sommar då man kan ligga på stranden och sola och bada, för helt ärligt, havet blir aldrig tillräckligt varmt innan Augusti längre, om ens det. Klimatförändringar? Kanske.


//Rebecca

After the Laughter

Alltså jag döööör lite! Dessa arbetsprover tar kål på mig! Eller, det är inte dom som gör det, utan det faktum att jag har engelska och matte lektioner/läxor som jag samtidigt måste ta itu med! Och att jag är en sådan sjusovandes nattuggla att jag sitter uppe halva natten, masar mig upp på morgonen och är halvdöd hela dagen.
Kunde ju kanske sova lite längre för att samla orken. Men det går frammåt, och det går. Har ju inte aldeles för höga förväntningar på att komma in, men det är ju inte så att jag går utan backup plan! Höhö.

Guuud vad jag babblar om dessa trista, helt ointressanta saker då! Min poäng var att Berlin uppdateringen för vänta lite.

//Rebecca

6 Maj

Här kommer några bilder från Berlin. Vill ni veta vad vi gjorde? Tja, det kommer en uppdatering dag för dag i veckan om ni är intresserade! Men jag hade såklart med mig min lilla Nalle Twig! Glömde ju honom när jag var i Paris, men nu vart han minsan med. Folk undrade nog, men skit i dom, höhö.









//Rebecca

Home, sweet home?

Berlin var helt fantastiskt! Härliga människor, härlig stad och härligt väder! Ännu en gång så kan ju Sverige släga sig i väggen och dra något gammalt över sig! Jag har nämligen en ny plan nu, om jag inte börjar plugga efter sommaren, och det är att flytta till färgglada Berlin i höst.


East Galllery, en 1,3 km lång del av muren fylld av konstvärk! Lätt värt att besöka om man åker till Berlin.


Vi skrev även våra namn på muren, högt upp!
//Rebecca
RSS 2.0