Härliga utmattning

Puuuust! Idag har jag duschat tre gånger, stadat två och tvättat en. Nu är jag helt slut! Konstigt att man inte orkar städa när man kommer hem eller?! Tänkte träna idag, men blir väl bara en jogging runda, måste röra mig ialla fall! Sliter på kroppen som fan med detta jobbet, så måste träna utöver för att inte skada mig på något vis. Mina lärare har lärt mig väl!
Annars ska jag nog till Bettina ikväll. Hon frågade om jag ville komma till henne på grillkväll. Klart att jag vill, kan ju inte gå och gömma mig i ett hål när jag inte jobbar! Börjar kvart i sju till ett imorogn, men skit i det! Det går, lördagar är lugna och bra!
Nej nu tjatar jag om jobbet igen! Jag trivs som sagt jätte bra, stressigt ibland bara! Men det är ju liksom det som är det roliga!

Nej nu ska jag ut och springa. Sen drar det in till the bigg City off Simrishamn! Förresten, igår pratade jag med en kille som jag träffade på min kusins bröllop... Han tyckte jag kunde hälsa på honom i London några dagar innan jag åker... Hade ju varit sjukt kul att bara åka dit! Varför inte!? Jag räknade ut vad jag får i lön för denna månaden, och OJ vad chockad jag blev! Mycket mer än jag trodde, men jag klagar inte. Hade jag inte varit ledig en vecka hade jag fått några tusenlappar till :)

//Rebecca

Nattuppdatering

Sitter och pratar med Amanda, tjejen som jag träffade i Stockholm och som jag har pratat med på Facebook i evigheter :)
Vi kom fram till att vi inte har samma LCC, den man möter en gång i månaden... Trist... Men vi bor ändå rätt nära varandra, med tanke på avstånden i USA...
Sen funderar jag över hur jag ska fixa Alexandras Header... Jag fick till Denises Header rätt bra :) Hon var iallafall jätte glad! Men Jag tror jag vet hur jag ska göra den, är lite trött idag bara så har inte riktigt orkat tror jag... Men imorgon kanske!
Men jaja nu ska jag i alla fall snart sova! Jag försöker fixa med min egen blogg så att den blir fin och bra tills jag åker!

//Rebecca

Biljett, ticket oui!

Igår så loggade jag in på min CC inloggningssida, bara för att kolla... Så klickar jag på "flights" och ser att jag har en bokad biljett! Ah tänker jag och klickar på länken! Och där är den! Min flygbiljett, bort från Sverige mot America! 10.10 går planet från Kastrup, flyger 1 timme och 30 minuter till Frankfurt, Tyskland.. Väntar där och 13.15 flyger jag
till NY, som ni ser på biljetten under! Galet är vad det är! 10 timmar totalt kommer jag flyga!!
Och så idag på jobbet så har jag berättat för många att min biljett har kommit. (har pratat med många om att jag ska åka, de gamla alltså) och en gubbe blev helt oooh och trodde att det var sista gången han såg mig och skulle ge mig värsta kramen och en annan tycker det är jätte roligt, men han fattar inte hur jag vågar flyga! Och alla äldre säger åt mig att jag gör rätt och passar på nu när jag är ung. En dam tycker det är så roligt. Vi pratar och hon berättar om sina barn som har varit iväg överallt! Usch, vad jag kommer att sakna dem allihopa! Trivs så super bra på jobbet! Fast jag råkade dränka ett badrum i vatten och SKUM!!! Haha alltså, jag var lite stressag, och så kom annhöriga och hälsade på, och så städade jag... Vilket resulterade i: såpan i först + varm! vatten på fullt sprut = Massa skumm!!! Sen stod jag där hur länge som helst och skulle fixa detta! Tillslut kom Britt och hjälpte mig och jag skrattade och tyckte att jag var hur dum som helst och jag kände mig jätte fånig! Men Britt skrattade oxå och hjälpte mig reda ut det hela.=) Tack för det, höhö.

//Rebecca

Hallu alla nattglada

Jag har slutat jobba och har duschat. Härligt härligt.
Jag var helt själv ikväll och det gick jätte bra! Fick hjälp med tre stycken från en på en annan avdelning, vilket var tur annars hade jag nog inte hunnit! Men det gick jätte bra annars.
Nu ska jag snart sova... Jesper och Jokke sitter här och spelar xbox och väsnas. Härligt, jag kommer att sova SÅ bra inatt... Men ha det bra alla!
Sov sött och dröm söta drömmar

(Kanske om mina polare Aporna från Universeum?)
//Rebecca

Jag gör inget annat än jobbar...



Ja då har jag börjat med att städa mitt rum... Tro mig, det behövs!  Men jag hinner inte bli klar idag, ska snart börja jobba, 14 - 22... Härlig tur, speciellt när jag börjar kvart i sju imorgon.
Jag fick en liten klump i magen innan idag, när jag såg att jag åker om 25 dagar... Det är ju inte alls långt kvar! Shit shit shit! Mycker kvar att göra. Men just nu jobbar jag, är ledig en dag och jobbar, så jag känner inte att jag har tid till allting annat! Jag får väl skita i att återhämta mig vissa dagar och komma igång nu! Fast det löser sig... Om 25 dagar kommer jag, min stora rosa resväska och allting att vara redo att lämna Sverige. Shit vad jag längtar....




Syster och jag.



Pappa =) Vi hittade en massa roliga träd igår. Var roligt att bara åka runt lite och så. Ta det lugnt den enda lediga dagen liksom.. Nej, nu ska jag få i mig lite mat... Är ju hungrig hela tiden eftersom jag jobbar och tränar och håller igång hela tiden.. Men det behövs, jag äter ju ingen skräp mat!
//Rebecca

Softar tisdag

Kom inte på vad vi skulle göra idag. Så pappa jag och Anna åkte iväg och fikade på café Annorlunda, där de hade sjukt goda billar!! Jag kände mig som ett litet kakmonster och krängde lite... Sen blev jag såklart proppmätt... Men efter det åkte vi till Ravlunda skjutfält och sprang runder och tog bilder och klättrade runt. Varmt var det och jag hade fel kläder på mig! Långe jeans shorts, t-shirt och gympaskor(!) Tog lite fina bilder med, men tydligen vill inte denna dator öppna upp bilderna från min kamera!
Så ´nu ikväll har jag och pappa sprungit 4 km i skogen. Vi sprang bland annat genom grässnår som gick upp till knäna, och det enda jag tänkte var fästingar! och sprang ännu fortare!!! Hatar de små odjuren..! Men jag klarade mig HAHA!
Så det har iaf varit en rätt lugn dag idag, men behövdes... Är min enda lediga dag på hela veckan... Förresten... Jag sträckte en muskel eller någonting, så jag smörjde precis in den med sånt här tigerbalsam eller vad det heter, sånt som blir varmt... Fy fan, jag lyckades ta för mycket IGEN! Nu bränner det och det bränner fy fan vad varmt! Men jag kommer kunna gå normalt imorgon, kanske..:P

//Rebecca

Dumma sommar

De lovade att det skulle bli fint väder idag, men jag tycker mest att det är molningt... Enda lediga dagen för mig denna veckan. Förvånar mig inte om det är klarblå himmel imorogn och 25 grader varmt!
Blev ingen joggingrunda imorse, jag är ingen "springa på morgonen" människa, så tar det i kväll =) Vissa dagar går det ju förstås ;)

Pappas kommentar när jag kom ner för att äta frukost innan: "Ja en dag närmare", ja jag vet!! Sjukt och galet! Och det sorgliga är att jag jobbar alla helger hela sommaren! Så jag har typ inte festat på länge! Eftersom jag bara jobbar...:(



Igår gjorde jag klar Denises Header till hennes blogg. Den blev väldigt bra och hon var jätte nöjd! Känns ju skönt och roligt! Jag måste kolla ifall de har photoshop i USA, annars får jag väl smuggla med mig det dit ;) Ett år utan det klarar jag mig nog inte utan...:P
//Rebecca

Fyra veckor

Fyra veckor kvar. Det är sjukt. Nu börjar det att kännas! Dessutom skickade jag till mina kompisar idag om att jag ska ha en avskedsfest. Hoppas att jag inte har missat någon och att alla vill komma.
Sen ringde Bettina mig och skulle tvunget ha allas telefon nr.... Men hon ville inte säga varför och nu vet Yasmin och alla här vad det är men vägrar säga det! Aaah jag hatar att inte veta vad som händet! Speciellt när det gäller mig! Så obotligt nyfiken som jag är.... Nåja, beroende på vad det är för avskedsöveraskning så ska jag hitta på ett "Lycka till På Universitetet" sak. :)


Yasmin kunde inte komma hem, så hon kom hem till mig. Vi lekte lite med Zivan.

Och piffade upp Jespers "Keep Out" skylt med henne. Hade nog blivit snyggare om jag redigerat i Photoshop...

//Rebecca

Duktigt, Rebecca

Nu har jag varit nere och handlat. Tro det eller ej men jag ska faktiskt laga mat! Kan ju vara lite bra att komma igång nu inför USA, inte för att det ingår i jobbet att laga mat, men lite och ibland kan jag ju göra det.  (fast jag ska steka panerad fisk och koka potatis! Jätte svårt xP)
MEN innan jag ska laga mat ska jag tvinga ut mig själv på en trevlig joggingrunda. Jag ska ju springa varje dag, bestämde jag med mig själv, så får väl ta och göra det då! Styrke träning tar jag en annan gång när jag inte är lika trött. Men det är lättare att springa när jag inte har jobbat hela dagen! Men dessa jobbdagar ska oxå tränas på! 
 
//Rebecca

Jobba idag

Snabb inlägg innan jobbet. Vill bara skriva lite. Snart dax för USA och jag fick lite småpanik innan! OMG jag ska verkligen vara där i ett år och jag åker aldeles för snart känns det som! Tur man ska jobba så man har annat att tänka på :)
Nu idag har jag hjälpt Denise med att göra en Header till henne, vilket är väldigt svårt! Jag vet ju vad jag gillar, lite svårare att veta vad hon gillar. Men hon skickade bilder och bloggar som hon gillade, så försöker ta lite ideér somtidigt som det bli en "egen grej", vill ju inte härma någon! Jag är inte klar, Denise om du läser detta! Jag har två exemplar, men nu ska jag iväg och jobba! Du ska få senare när jag är lite mer nöjd.
Nä nu ska jag käka. Jag har gjort en god sallad till middag ikväll, första gången jag jobbar efter min nio-dagars minisemester, vilket jag hade full upp på btw!


Lisbet och mee I en av våra scenkläder på danshowen.
//Rebecca

I´m in love!

Jag är förälskad!
Vi åkte till Växjö, Bettina, hennes föräldrar och jag. Och shit vilket ställe!! Det var hur stort som helst, hur vackert som helst! Och vilka lägenheter! Jag var helt salig och sprang runt och var helt exalterad! Jag som inte ens ska börja där förrens om två år! Jag blev lite avundsjuk på Bettina, jag kände att jag med ville börja där! Men samtidigt så måste jag tänka att det kommer... I sin tid. USA först. Men kanske var det för att jag först idag fattade vad som har hänt... Vi är stora! Det är slut med skola, sommarlov, skola, sommarlov... Aldrig mer. Bettina ska börja på Universitet och jag ska till USA, om en MÅNAD! 30 jäkla dagar! Det är galet! Nu har jag sett Växjö, jag har rört det, det existerar och är verkligt. USA är inte det än... kommer nog inte fatta att jag ska åka förrens jag kliver av planet, sjukt jag vet, men så känns det!
Jag kramade om Bettina och hennes föräldrar innan jag körde hem nu ikväll och när jag gick fick jag en konstig klump i halsen. Shit, det är på riktigt. Vi lämnar Simrishamn, Skåne, Sverige! Våra liv vänds upp och ner och bak och fram och allting är nytt. Dit vi kommer är det ingen som vet vem vi är, hur vi är... En ny start och början på ett nytt äventyr som kommer att ändra och påverka våra liv...




06.00 gick vi upp, sen tog det väl tre och en halv timme att köra upp.




Universitetet



Ett fint slott hörde till Campus oxå.


Växjö stad. Hel otroligt! ALLA mina favoritaffärer fanns där! Nästan... Men så stort! Ystad, släng dig i väggen liksom! Jag blev förälskad i staden oxå! Bettina, jag är såå avundsjuk! ( Fast när jag bor i USA tror jag inte jag är det )

(Köpte ett par skor och en topp + en sjal, jag som inte skulle handla...)



På vägen hem stannade vi vid en sjö, där Håkan och jag plaskade runt. Och i sjön hittade jag en

MUSSLA!

//Rebecca

Krämarmarknad, blod svett och tårar

Åkter in till Simrishamn och träffade Bettina med flera på krämarmarknaden. Fast innan det skulle jag parkera. Att det ska vara så himla svårt att hitta en jäkla parkeringsplats i stan under en liten marknad?! Tillslut så lyckades jag ju och efter det har det varit full rulle. Först gick vi rund (två barn var oxå med) och de skulle kolla en massa saker. Sen åkte jag karusell med en av dem. Väldigt roligt faktiskt! Jag ser det som lite extra övning och jag har jätte kul!
Nu på kvällen har vi sprunigt runt och lekt med gårdens alla ungar (gården, alltså de som bor i lägenheterna här i området. Shit, jag är glad att jag har ETT barn och att det är en tjej! Okey pojkar är jätte gulliga, men det var två killar med som var rent ut sagt odrägliga! Alla andra små söte pojkar var ju hur gulliga som helst :)
Nej nu ska jag och B ha lite saft kalas och glo film, är som sagt sjukt trött, svettig och nedblodad efter kvällens stim!
Det har verkligen varit blod, svett och tårar ikväll. Men även en massa skratt. (Och några tjuriga pojkar, men hey! Barn är barn ;D )


//Rebecca

No more Micro

Visste ni att microvågsugnen är farlig? Det har tagits blodprover på folk efter att de ätit micrad mat, och deras blodbild har varit likadan som hos en cancer patient. Blodbilden blir normal igen efter ett tag, eftersom våran kropp tar hand om strålningen, men tänk på de som alltid värmer mat i micron! Värmer mjölk och velling etc. Det är cancerframkallande. Alla vet ju att antalet  cancerpatienter har ökat, så man kan ju börja undra vad det är som ligger bakom... Jag ska iallfall köpa popcorn som man poppar på spisen, värma maten i grytor eller i ugn... Tar lite längre tid, men liksom... Jag skulle inte orka med cancer, så kan jag minska en eventuell risk lite grann så gör jag det!




//Rebecca

Good night!

Så var jag i Ystad idag. Och jag kollade på kameror. Det är så svårt! Men jag såg en som verkade lite intressant... Tror att jag ska åka tillbaka och försöka övertala dem att ladda upp den så att jag kan prova den, lite dåligt att man inte kan provfota... Såna som är lite mer noga med vilken kamera de köper kanske skulle vilja testa! Jaja, annars kunde man ta den på öppet köp och byta, sa han.. Haha
Nej, nu är det lite sent. Har varit i Ystad hela kvällen. Träffade Filippa, körde hem henne sen träffade jag Martina och käkade kinesmat och glodde på film med henne. Lite skojs med kompisarna nu när man finally är ledig! Najs!
Ha det bra


Martina på Tosselilla förra sommaren

Gustav.
//Rebecca

Ystad, lilla Ystad

Ännu en ickesolig dag. Härliga Svenska icke soliga sommar! Men man har ju vant sig efter 19 år liksom.
Planerna för idag är att jag ska köra in till Ystad och träffa lilla Fillelippa och kolla efter en eventuell ny kamera till mig. Min gamla är som sagt gammal, och jag behöver en ny! Speciellt nu när jag ska iväg till andra sidan havet i ett år! Hoppas att jag hittar en. Högsta kraver är att kameran tar när man trycker på knappen, ingen fördröjning alls! Tydligen är det svårt på vanliga digitalkameror, men jag har hört om ett nytt märke där bilden tas samtidigt som man trycker. Bilderna blir sämra annars, speciellt min kamera, där blixten måsta vara igång eller föremålet måste vara helt stilla för att bilden inte ska bli suddig! Nej, en bra kamera. Synd man inte kan få med sig den man är intresserad av och testa...

//Rebecca

Göteborg och Harry Potter

Igår så åkte vi in med Håkan och mamma till Göteborg. Håkan skulle på möte på Universeum och träffa han som har hand om Akvarierna. Så vi fick fribiljetter och fick komma in "backstage" och se "Hajbassängen" ovanifån, där de matar hajarna och fiskarna. Han visade oss även runt och berättade om alla fiskar och sånt :) Jätte kul och intressant. Jag lärde mig massor!
Efter Universeum gick jag, syskonen och kusinerna på Bio. Harry Potter och Halvblodsprinsen. Jag tyckte filmen var jätte bra! Men har ju läst boken så jag klagade ju på en del ;) I alla fall slutet! Tänker inte avslöja något, men det var mycket bättre i boken! Såklart...;) Haha alltså alla Harry Potter föreställningar som gick den kvällen var utsålda, och hade varit det sedan premiären i Onsdags. Vi var på Bergakungen och såg filmen, vilken jag tyckte, jämfört med lilla Ystad, var en jätte biograf! 14 olika salonger och stora var dom oxå! Och sjukt mycket folk!
Filmen innehöll mycket kärlek, drama och action. Var väldigt spännande, och i en scen kröp jag ner i stolen, eftersom jag visste vad som skulle hända, och min kusin Carl bara "SLUTA Rebecca vad ska hända?" Och så kröp han oxå ihop innan hela salongen hoppade till!

Idag då. Ja, vi var hos Helen och Lars och fikade i några timmar sedan åkte vi hem. Så jag är tillbaka i Skåne nu allihopa! :D


  
Svärdfisken från bron över bassängen. Fast det var finare att se det genom tunneln och fönstret.
Vi blev nästan påhoppade av apor i Regnskogen



En jätteorm smakade på min hand



Och Anna blev väderpresentant.

//Rebecca

Fem veckor kvar!

Nu börjar den officiella nedräkningen! 34 dagar, FEM VECKOR KVAR! Det är sjukt att tänka att jag om bara fem veckor kommer att flyga över Atlanten till AMERIKA!! Jag har fortfaranade inte fattat det än..:P Men jag gör det kanske snart?
Sen så har jag börjat leta på allvar efter en ny kamera. Jag har ingen aning om vad det är jag är ute efter! Jag skulle vilja ha en system kamera eftersom de tar så bra bilder! Men samtidigt är de stora och tar mycket plats, tror jag. En vanlig digitalkamera är ju mycket mindre att ta med sig, speciellt när jag åker runt och reser och har mig hela tiden. Det finns ju bra digitalkameror som tar bra bilder oxå! Men jag ska leta vidare. Har förmodligen inte råd till en riktigt än, är ju skyldig mamma en del pengar nu oxå...
Nej nu ska jag duscha och se vad som ska hända idag! Är fortfarande i Göteborg. Ska se Harry Potter med syskonen och kusinerna ikväll i alla fall :)
Ha det bra


//Rebecca

Rolig fest!

Bröllopet igår vad hur kul som helst! GRATTIS till min Kusin MARTINA och hennes man JOHAN! Hoppas ni får ett långt och lyckligt liv tillsammans!
Vi kom hem väldigt sent igår, tre tror jag.... Okey kanske inte det senaste, vi ringde taxi hem.
Det var jätte kul, först var vi i kyrkan vid vigselbn, Martina var jätte fin och Johan oxå. Sen åkte vi till en gammal spinnerifabrik, tror jag, där festen skulle vara. Det var tegelstenar och sånt och svag belysning coh hur mysigt som helst! Johan hade gjort all mat, buffé, som var väldigt god.
Min söta kusin placerade mig, min bror och min kusin vid två killar från england, så vi pratade engelska hela kvällen! Gick hur bra som helst och väldigt bra övning för mig! Nu vet jag att jag kommer klara mig bra i USA. Det var konstigt nog lättare än att prata i telefon med familjen i USA, men jag antar att det var för att vi pratade om olika saker och så...
Och min duktiga kusin Carl spelade med sitt band "Lilla Carl" och de var jätte duktiga dom oxå!
Ja, det var en väldigt rolig kväll, med mycket mat, dans, roligheter och alkoholintag. (Inte för att jag drack så mycket, andra blev jätte fulla.)
Så ska vi nog ta tåget in till Göteborg och ÄNTLIGEN se Harry Potter ikväll!!

//Rebecca

Vidare till mötet på CC

(Läs Föregående inlägg med, tänkte dela upp det eftersom det hade blivit för mycket annars..)

Mötet
Ja efter Ambassaden så tuffade jag ner mot strandvägen. Gud vad det var vackert! Jag gick längst kanalen mot Huvudkontoret, där jag lämnade av min väska som vägde ton (eftersom mamma tryckte ner en massa extra saker utifall att de inte skulle komma upp till Göteborg om de blev smittade av mig)
Sen letade jag upp ett café, där jag köpte en baguett och en "Cola" och satte mig och tittade på allt folk som gick överallt på Östermalm, ut över kanalen och bort mot GrönaLund. Solen sken och det var jätte varmt och hur underbart som helst! Dock klarade jag inte av att äta hela baguetten, så jag lämnade halva.
Sen traskade jag bort för att vara med på Förberedelsemötet. Fick skriva på en lapp mitt namn, datum jag skulle åka och vart. Jag var jätte trött och kroppen var fortfarande helt slutkörd, så jag var inte super social. Lagom svettig och fräsh var jag oxå efter att ha varit ute i solen...

Stockholm!

Efter mötet, som var lärorikt och bra, träffade jag Amanda och två till. Amanda har jag snackat länge med över Facebook, även en som heter Martina som då var med Amanda. Så det var jätte kul att träffa dom! Vi gick och åt (jag försökte äta en kanelbulle men klarade inte av det) Sen gick vi och shoppade. Eller ja, Amanda shoppade och jag släpade runt på min tunga väska och försökte vara så pigg som möjligt även fast magen skrek efter att få ligga ner och dö!
Amanda bor i Dalarna och vi ska åka sammtidigt och bo rätt nära varandra, så jätte kul vi kunde träffas innan, även om jag inte var på topp, men jag tror att hon förstod det rätt bra :)

Resan hem
Ja sen tog jag tåget till Allingsås (utanför Göteborg) Tog fan fyra och en halv timme!!! Innan tåget gick kom jag på att jag var sjukt törstig, så jag begav mig mot restaurangvagenen för att köpa vatten. Träffade en tågvärdinna som jag frågade, och hon sa att den var stängd till avgång, vattnet kostar 17 kr och de tog inte mitt kort. Jag suckade och såg att jag bara hade tio kronor i plånboken. Hon var snäll, sa åt mig att komma med och gav mig en 2,5 dl med vatten som bara var för personalen. Jag tackade henne jätte mycket och sa att det var jätte snällt! Sa att jag precis varit sjuk så det var hur snällt som helst! Sen körde tåget, morfar hämtade upp mig och nu sitter jag här och väntar på att Anna ska duscha klart... Bröllop idag ju ;)
//Rebecca

Vilket jävla dygn!

Det hela började i torsdags natt, efter jobbet och efter att jag packat klart. Jag började må illa! Så jag gick och la mig. Några timmar senare, runt kvart över tre gick jag upp och det bara rann av mig. Efter några hemska minuter gick jag och la mig igen. Jag kunde inte somna och tio minuter senare gick jag på toa igen och när jag ver klar kände jag att jag skulle spy oxå, så jag bara föll ihop på knä framför toaletten och kräktes upp en massa. Sen fortsatte jag att springa på toaletten med diarré och kräkningar till halv åtta ungefär, då jag spydde sista gången. Mamma var helt underbar, kom med en massa att dricka till mig och undrade hela tiden om vi skulle avboka och ändra tiden på Ambassaden, men vi gjorde inte det. Jag hade inte spytt på några timmar ju och jag käkade diarré tabletter.
Så det slutade med att jag flög till Stockholm. Min kropp var helt slutkörd och jag kunde inte äta någonting! Sov hela flygresen gjorde jag oxå. Fy fan och sen så hade han som jag bodde hos köpt jordgubbar och gjorde mat och jag försökte att äta, men det gick inte så bra. Jag förklarade för honom att jag förmodligen hade varit matförgiftad.
Men han var snäll och förstod och vi pratade mycket och skojade. Så länge som jag låg ner så gick det bra.

Första gången på "Amerikansk mark"
Så Igår (fredag) lämnade han av mig utanför ambassaden. Där var en vakt som på engelska sa åt oss alla Visum sökande att ställa oss på ett led sen kollade han igenom alla våra papper så vi inte missade något, vilket jag tyckte var bra. En tjej hade t.ex. för lite frimärken på sitt kuvert. Sen fick vi en och en gå in och gå igenom en säkerhetskontroll.
Han bara: Någon särskild anledning till att du har en resväska med dig?
Jag bara: Ja jag reser och ska med ett tåg sen.
Han bara: Jaha okey. Har du några elektriska saker i den? Så berättade jag att jag hade det men att jag kunde lämna hela väskan där. 
När jag kom in på ambassaden satt där en svensk kille som tog emot papperena sen satt jag och väntade och sen ropade de upp mitt namn. Tog fingeravtryck och frågade vart jag skulle och sa att det var klart, och at jag får det hemskickat om ungefär en vecka. Det var allt. Åka till Stockholm för att lämna in papperena, små prata lite med dem som jobbar där och lämna fingeravtryck. Lite spännande.  

//Rebecca

Stockholm här kommer jag!

Nu lovar jag att inte tjata mer om mitt jobb! Imorgon flyger jag till Stockholm. Där kommer jag att möte Sven, som jag ska bo hos. Han ringde idag och vi pratade lite. Eftersom jag har ett presentkort på duka så ska vi dit och lösa in det, innan alla affärer stänger helt. Sen på fredag är det dax! Amerikanska ambassaden! Jag har tittat igenom alla papper hur många gånger som helst. Tänk om jag gjort fel! Får jag inget Visum då? Passet är packat och alla papper. Shit, jag har inte fixat ett frankerat kuvert! Får fixa det innan vi kör till flygplatsen imorogn! Annars borde man väl kunna fixa det i Stockholm?
Nej nu måste jag gå och packa! Ska packa två väskor, en för min miniresa till Stockholm och en till bröllopet och semesterdagarna i Göteborg! Hoppas att det bli fint väder så vi kan bada i havet, älskar att bada i Kattegatt!

     
//Rebecca

Ledig ledig

Sista dagen som jag jobbar :) Jag vet att jag är tjatig om det och att det inte är något roligare jag skriver om, men det kommer det att bli nu några dagar! Idag jobbar jag sista dagen innan jag är ledig. Så imorgon flyger jag upp till Stockholm, helt själv. Fast Kattis kusins pappa möter mig på flygplatsen sen kommer jag att bo hos honom. Härligt, är jag inte själv och dessutom så hittar han. Bra att ha någon som kör mig dit så jag inte går totalt vilse och missar min tid på ambasaden klockan 8! Usch jag satt uppe till ett igår och dubbelkollade så att alla papper var rätt ifyllda och att jag inte missade något. Men alla adresser står med, alla kontatpersoner och alla uppgifter!
Hade tänk att jag skulle ut och springa och träna lite idag, men jag ska in till B och hämta lite saker att fixa håret med. Gud jag har ingen aning om hur jag ska ha håret på bröllopet! Men jag har någon idé. Sen tycker jag inte att jag har rätt klänning, men det får väl gå....

//Rebecca

Skjut mig någon...

Jag trodde jag skulle gå sönder idag alltså! Jag var så sjukt trött! Och det är ju inte särskilt roligt att komma hem till folk som pratar, gnäller och tjatar! Och vissa är rätt ensamma så jag brukar prata med dem, men idag orkade jag bara inte! Visst pratade jag med dem, men inte lika mycket som andra dagar.
Så när jag äntligen slutar hade jag lovat att köra Elin och hennes kille till Kiviksmarknad, så jag gjorde det. Sen nu fyller jag i det sista papperet till Visumet, som man fyller i på internet. Men jag tycker inte att jag missar något för att jag inte är på marknad. Samma sak varje år, massa folk och dyrt. Jag har andra saker att lägga pengarna på just nu känner jag.
Jag tyckte synd om mig själv igår, så jag impulsköpte en parfym på internär. Dyr. Det kom idag. Shit vad gott den luktar! Ni ska jag luckta gott på Bröllopet!



//Rebecca

Sjuuukt trött!!!

Nu har jag jobbat hela kvällen. I början var jag helt själv, men sen kom Elias mamma från klockan sex. Tur det, för vi blev klara straxt efter tio båda två. Hur skulle man hinna med alla innan tio? Tycker synd om de som jobbade kväll innan det blev bestämt att man ska ringa in en till! Det är bra nu i alla fall. Ska försöka att sova nu, blir en hel dag imorgon och sen en C-tur på onsdag 14-22... usch. Men sen flyger jag till Stockholm! Hann inte fylla i alla papper idag, men ska göra det imorgon, så jag hoppar nog helt kivik i år. Vad ska jag göra där? Ha ångest över att jag kommer få panik packa allting till Göteborg och Stockholm och sen kanske inte få Visum papperena ifyld ordentligt?
Fotot jag tog idag blev förresten bra. Eftersom hon fick fixa till det så fick mamma köra in och hämta det när jag jobbade. Men varför vågar jag inte le med tänderna? Haha jag ler med stängd mun, blev sött ändå men hade kanske varit bättre med öppen? Aja jag har ingen aning om vad de ska göra med bilden ändå, jag klistrar fast den på papperet och sen får jag väl se?
Neeej nu ska jag sova!



Elina och hennes kille som fryser under en filt. Några var roliga och badade faktiskt!

//Rebecca

Jag visste det.

Vaknar sjukt kissnödig imorse och kollar på mobilen som jag tydligen hade på ljudlöst. Ett missat samtal, från jobbet. "Jaha, ", tänker jag. Sen somnar jag om och en halvtimme senare ringer mobilen och det är från jobbet. Ja då var tydligen någon sjuk och kunde inte jobba ikväll. Alla andra vikarier jobbar idag och många andra har semester, svårt att få in folk. Ja va fan jag är ju ändå ledig sen i en vecka!  Jag jobbade till fyra igår istället för till ett.
Så nu sitter jag här, sjukt stressad och ska snart köra till Simrishamn. Ska ta en bild till mitt Visum sen ska jag leta upp adresser som jag oxå måste fylla i, till kontaktpersoner, skola o.s.v.... Sen ska jag packa en dag oxå! Nej jag hinner nog inte Kiviks marknad... Kör kanske dit en liten stund.
Aja, ska köra til Simrishamn nu ialla fall. Så sjukt trött! Detta blir verkligen sju fulla dagar i sträck! Sen upp till Stockholm och fixa Visum... Jag kommer somna på bröllopet på lördag, haha´:P Nej, det lovar jag att inte göra!

(Han ialla fall med att springa med LilleBroder tre km i förmiddags, alltid nått.



Jätte ful bild på mig, har jobbat hela dagen, det var typ 30 grader varmt och så gör jag någon ful sak med näsamun... xD
//Rebecca

Så dålig på engelska

Jaha då har man suttit och pratat engelska i en timme. Eller ja, pratat och pratat. Jag är ju så sjukt dålig så jag har gissat på orden medans de fått försöka fatta vad jag försöker säga xD. Nej men det gick bra ändå, SÅ dålig är jag ju inte. Och jag försår vad de säger :)
Uääh! Det är ju bara en och en halv månad kvar tills jag åker! Jag har fortfarande inte fattat det! Men kul att prata med dom igen. Nu vet jag lite mer hur det blir när jag kommer, var de hämtar mig och så. Men jag stör mig ändå på att jag inte kunde prata lite mer än vad jag gjorde... Jag tycker att jag låter så dum! Shit ni skulle bara veta hur det gick när jag skulle spela in min "Au Pair"- film! Noot good! Det hela slutade med att jag hade ett stort papper som jag läste ifrån...
Jaja, så har jag ju jobbat idag oxå. Det gick bra. Tycker det är jätte kul att vara i hemtjänsten. Nu när jag känner de äldre lite bättre än i början så kan jag skoja med dem och de med mig :) Så kul, man är glad hela tiden!


//Rebecca

One missed call

Så jäkla typiskt. Slutar jag ett imorgon egentligen, men så frågade en om jag kunde jobba till fyra så kunde han sluta ett istället. Jaja det är ju bra, får jag ju tre timmar mer betalt och sen är ju jag ledig en vecka! Sen är jag själv på eftermiddagen och när jag kommer ut i bilen efter ett besök har jag ett missat samtal. Långt nr. Jag bara jaha så ringer jag upp, men det kommer ingen ton på lång stund. Så ser jag att jag har ett inspelat meddelande. Då är det Randy som ringer och säger att det var ett tag sedan vi pratade med varandre och det var synd att jag inte kunde svara. Sen undrar han om jag kan prata över skype imorgon kl 8 deras tid, alltså 14.00 här i Sverige. Men neeej det kan jag inte, för jag var snäll mot någon annan :( Jaja jag kanske kan få kvällen att börja tidigare eller så kanske de kan ringa lite senare ;) Hoppas det, räcker ju att de ringer 10 sin tid :)

//Rebecca

Jag fick en bil

Jag har jobbat idag, Inte så kul att babbla om det här, det får mamma stå ut med hemma ;) Nej, det roliga idag hände när jag kom hem. Pappa ringde mig.
Pappa: Hej är du hemma?
Jag: Ja jag har precis kommit hem.
Pappa: Okey, ska du vara hemma ikväll eller ska du iväg?
Jag: Nej jag ska nog vara hemma, börjar jobba sju imorogn.
Pappa: Okey bra, jag kommer inom en timme. Jag har en grej här som jag behöver hjälp med.
Jag: Jaså vaddå?
Pappa: Det får du se, hehe.

Sen så lägger jag på och säger till min bror, Pappa har köpt en bil!
Han skrattar och säger ja det verkar så! Sen Går vi och funderar på om det är en Volvo eller en Saab.
40 minuter senare kommer pappa och knackar på dörren och när jag öppnar sticker han en nyckel i min hand och säger: Varsågod, kör hem mig nu! Och utanför huset står det en röd Volvo från -94, kommer inte ihåg modellen dock.

//Rebecca

Jobb och bara jobb

Det är så roligt att jobba! Ibland blir det så himla rörigt och vi vikarier flamsar runt och vet knappt vad vi ska göra, men vi löser det ändå. Och imorgon, då blir det ännu värre! Då är det bara vikarier på hela dagen! Men jag har jobbat idag, 6.45 - 16.00. Det var en lång dag, men jag jobbade med roliga och trevliga människor (vilket jag gör hela tiden!)
Rätt trött blir jag oxå, la mig och sov i två timmar när jag kommit hem, sen gjorde jag en tonfisksallad som jag har mumsat i mig nu framför tv:n. Nu sitter jag och överväger om jag ska träna idag med eller skita i det? Jag tror att jag tränar lite gran, bara för att det är bra.
Haha usch jag har inte haft så mycket roligt att skriva här precis, men det har varit nu i några dagar ´då jag har jobbat och inte gjort så mycket annat. Att på långt från alla kompisar när man jobbar är inte så roligt ;).



//Rebecca

AAH! Jag vill åka NU!

Det är lite rolgt ändå. Här går man hemma i Sveriga och funderar på hur det kommer att vara när man väl kommer till USA. Mamma skrattar åt mig när jag får en ångest attack och inte tror att jag varken kommer att lyckas i familjen eller få kompisar. Du har ju inte ens åkt iväg än, men du har redan kontakt med jätte många andra Au Pairer, skrattar hon, när jag berättat att jag pratar med folk som ska bo eller redan bor i närheten, eller i andra delar av USA.
Idag tex, fick jag ett mail av en tjej som bor bara 4 minuter med bil från där jag ska bo. Hon kom dit i juni och verkar jätte schyst! Jätte kul att hon kontaktar mig! Och om några veckor kommer vi att ses på riktigt :P
Jag längtar verkligen tills jag ska åka! Hur ska jag orka vänta de veckor som är kvar? Olidligt! Men jag får försöka att roa mig med mina kompisar. Jobbet har jag ju oxå. Vad skulle jag gjort utan det? Gå hemma om dagarna medan alla andra jobbar, nej det hade jag nog inte klarat av. Det är både svettigt och tungt ibland, men jag gillar det :)

//Rebecca

Tiden flyter på, mycket långsamt

Det är sjukt var jag längtr tills jag åker! Det är snart dax! Ändå har jag inte fattat det än! Kan det vara möjligt? Jag både längtar och inte fattar det!
Jag tänker på när jag kommer att stå på Kastrups flygplats och krama alla hejdå. Jag kommer säkert att gråta jätte mycket! Men ändå, ett helt år i USA!
Jag har fyllt i alla papper till Visumet nu, betalat in till banken och fixat nytt pass. Så kvitto, pass och Visumhandlingarna ligger alla i en mapp, som jag absolut inte ska glömma! Och på tal om visum, så avbokade jag hotellet igår. Kattis kusins pappa bor i Stockholm och kommer att hämta upp mig på Bromma flygplats, sen får jag bo hos honom över natten och så kör han mig till Ambassaden. Underbart! Jag slipper vara själv :). Inte för att det hade varit någon fara, men det käns tryggt att vara med någon som hittar. Eftersom jag bara ska upp och sova, åka till Ambassaden och CC förberedelseträff och sen vidare till Göteborg för att gå på bröllop, var det inte lönt att någon kompis åkte med. Jag har inte tid att stanna längre och det hade inte varit kul för dom. Skillnad om man varit ledig hela helgen och inte skulle på Bröllop :)
(Bröllopet är på Lördagen, så jag kommer till Göteborg på fredagen)


Fillelippa, Aischat Jag och Catta - På våran glada regninga dag!


Victoria och Johanna - På våran glada regninga dag


Lilla Alwa och Jag


Kompisarna jag kommer att sakna! Martina jag & Jessica




//Rebecca

Sex veckor...

Tjena godmorrogn HAllå!
När vi åt frukost för en stund sedan, säger mamma: Vet du att det bara är sex veckor kvar tills du åker? Shit nej! Alltså jag tror inte att jag har fattat än att jag snart kommer att befinna mig på andra sidan Atlanten!! På amerikansk mark, tusen mil hemmifrån! Det är sjukt! Och nästa vecka är det dax för Stockholm resan... Tiden går fort haha!
Så Idag, väldigt snart, så ska mamma och jag köra ner till Banken för att betala in 1050 kr till Mitt Visum.
Läkaren ringde oxå för att kolla om jag blivit vaccinerad mot TBC, vilket jag inte är. Så nu ska jag väl snart få mitt hälsointyg på att jag är fullt frisk! VIlket jag hoppas att jag fortsätter att vara i USA. Grejen är att det finns MRSA på jobbet, men det tänker INTE jag få!! Tur det finns skyddsutrustning! Inte för att det är någon fara om jag skulle få det, jag skulle nog inte påverkas alls mer än att jag inte får jobba inom väldigt många yrken om det är känt att jag har det.... Vilket vore väldigt tråkigt eftersom jag vill bli läkare.


 

//Rebecca

Ice Age 3

Jag har sett Ice Age 3 Med Sandra och Filippa. Det var kul att träffa dem igen. Och filmen var jätte rolig! Kanske inte lika bra som ettan men jag skrattade, jag med min dåliga humor ;D hehe.
Men det var trevligt.
Sen så har jag jobbat idag igen. Fick jobba över lite grann eftersom någon var sjuk och det saknades personal. Men jag behöver pengarna! :) Jag gillar faktistk att jobba med äldre, det är kul. Fast ibland kan det vara lite jobbigt, att se hur gamla och orkeslösa de blivit och det blir väl knappast bättre när de klagar över det. Jag ser mig själv som gamal, men sen måste jag tänka att hela mitt liv är framför mig och att det är jätte långt kvar. Det är nog för att jag tänker för mycket. Jag tänker för mycket på typ alting!

//Rebecca

Följ dina drömmar

Det var en mumsig pizza som vi åt vid slottet! Ah den var värd 125 kr!
Vi gick som sagt genom skogen, och dumma jag tog glatt på mig en kjol och topp innan vi gick dumt omedveten om att skogen innehåller högt gräs och en massa övervuxna stigar, vilket innebär --> FÄSTINGAR!! Jag tror att jag fick fyra fästingar på benen när vi gick fram och tillbaka, och sen ska jag inte nämna alla myggbett!!

Men jag tror att jag lyckades rädda mig själv från otäcka småspindlar som suger blod och smittar sjukdommar!
När vi satt där och åt och drack cider så pratade vi om typ allt, som vanligt! Jag och mina syskon har höga planer! Min syster Anna ska bli en världs stor filmstjärna, min andra syster Yasmin ska bli supermodell, Min bror Jesper ska bli proffs inom Tennis eller thaiboxning eller något välbetalt IT arbete och jag ska bli Läkare.
Undrar vems planer som verkligen kommer slå in, om ens någon? Vem vet, vi kanske alla blir rika ;D



Blivande tennis proffs, Nya kalsongmärken ;)



Nya Greta Garbo?


Blivande läkare? Dr. Rebecca Höwing?


Nya supermodellen Yasmin Söderström?

//Rebecca

Solar och badar

Nu var det ett tag sedan jag skrev, men det har ju varit sommar sol och massa fint väder! Svensk sommar, släng dig i väggen, för nu har vi tropisk värme!

Igår var jag på fest hos Malin. Det var så varmt att vi kunde sitta ute hela kvällen. Härligt härligt :) Sen idag drog vi ner till stranden och skulle bada. Men det blev ett dopp. För först blev jag och Malin avsläppta i Tobisvik, men det var så sjukt mycket alger att vi gick hela vägen bort till klipporna, där det inte var alger. Men när vi stod i vattnet och skulle bada kom algerna, sakta men säkert, guppandes på vågorna och bara HAHA ni ska inte få bada idag! Så det blev ett snabb dopp sen brände vi oss i solen i några timmar.
Malins kompis kom oxå, lite osäker på hennes namn, så vågar inte skriva det. Vi snackade och hade det trevligt, något sega efter igår :)

Ja nu sitter jag hemma hos pappa. Vi har badat en massa i poolen och nu har vi alla duschat. Ska snart gå mot Kronovall genom skogen och äta mat. Tar med legget, kanske kan få någon god cider.

Just det ja! Jag måste berätta om jobbet! Jag storm trivs! Eller ja, jag har precis börjar själv (gått bredvid innan) Men jag tyckte att det gick rätt bra :)
En sak som jag kommer på mig själv med att göra när jag kommer hem till the ols people är att jag letar efter bilder. Bilder på dem när de var unga. Jag vet inte varför egentligen, inget taskigt eller så! Bara att jag är så himla nyfiken på hur de såg ut innan och så. Inget fel med det väl?

Ha det bra i sommarsolen!
Rebecca


Hehe innan jul, på Tingvalla!

//Rebecca
RSS 2.0