Bowling

Glömde ju att skriva att vi var och bowlade i fredags, i en bowling bar. Och eftersom Fez har jobbat där tidigare så fick vi spela gratis tills de stängde klockan 2, i VIP delen! Hur grymt? Och eftersom VIP delen av bowlinghallen var avskiljd med stora gardiner, så kunde jag hur lätt som helst dricka av Marinas mumsiga Long Iland drink, eller vad det nu var hon drack ;) Hon var ju redan så full så hon tyckte väl att jag behövde lite alkohol jag med. hehe. Det var jätte roligt i alla fall! Och gratis är alltid bra! Det roligaste var nog när Marina kastade iväg sitt klot och trampade ut på banan och med flaxande ben och armar landade pladask på rumpan. "Va!? Varför är banan så hal?" Skrek hon! Jösses, tjejen har tydligen aldrig bowlat förut!









//Rebecca

Bon Jovi

Jag är överlycklig! :D Konserten var fruktansvärt bra! Om ni är Bon Jovi fan och funderar på att spendera dom där extra pengarna, gör det! Vi var visserligen rätt snåla och tog de billigaste biljetterna som var kvar, och fick ändå rätt hufsade platser. Bakom scenen! Men, eftersom Verizon center är oval, och scenen inte var i mitten, så tror jag att vi hade bättre platser än de som sat under taket på andra sidan! ;) Vi trodde först att vi skulle spana in hans rumpa hela konserten, men han sprang runder och var vänd mot alla håll, så det var ju bra!
Men vilken show! Ah! Och sista numret med Living on a Prayer var så jäkla grym! Tyvärr hör man min medsjungande röst aldeles för mycket, så den videon tänker jag inte lägga upp ;) Halvt hes och skrikandes... ja, det låter knappast vackert!
Men i alla fall var konserten grym! Och vilket leende han har! Varför har jag aldrig upptäckt det förut? Men han log nästan hela tiden, och det var så vackert... Varför kan inte Jon Bon Jovi vara 25 år yngre? :P





Jag vet inte om videon kommer att öppnas upp i ett nytt fönster, men det gjorde det på min dator. Först var det en reklam, sedan fick man trycka på play igen och så kommer den upp i ett nytt fönster.
Filen är kanske för stor? I alla fall så är det normalt om det är en kort reklam i början ;)

//Rebecca

Half way there!

Efter denna ytters tråkiga februarimånad, ser jag verkligen fram emot mars. I mars händer det verkligen grejer! New Orelans, min födelsedag, avslutar weekendlklassen och får alla mina behövande credits, St Patricks day (vilken jag kommer att vara 21 på i år!) och lite andra roliga grejer som jag tänker hålla för mig själv tills vidare ;D
Februari tänker jag minan avsluta på bästa, möjliga vis! Nämligen med den efterlängtade Bon Jovi konserten! :D Ikväll drar vi till Verizon Center, köper förmiodligen någon snygg konserts tshirt och det hade ju varit askul om vi kunde få den signerad ;)

//Rebecca

The immortals

Jag tänkte berätta lite om en bokserie som jag läser, och om böckerna som jag är så uppslukad av att jag absolut inte kan lägga dem ifrån mig!
Det är en serie på 6 böcker, och dom handlar om Ever, som efter en bilolycka förlorar hela sin familj och tvingas flytta till Kalifornien och bo med sin moster. Efter olyckan har hon blivit synsk och kan läsa andras tankar. Hon träffar även snyggingnen Damen, vars tankar hon inte kan läsa. Damen dricker jämt en röd dryck, och äter knappt någonting annat. Han förklarar att han har varit kär i Ever i över 400 år, att hon alltid har dött som 16 åring och sedan kommit tillbaka i ett nytt liv.
Jag ska väl kanske inte avslöja för mycket ifall någon vill läsa böckerna, men såklart är det en kärleks/fiction bok, där de tvingas att slåss för sin kärlek. I boken som jag nyss läste ut, blir Damen förgiftad, så bara genom att snudda vid Ever så kommer han att dö.
Det är en väldigt bra skriven bok. Spännande och jag kan inte lägga den irfån mig. Började läsa andra boken för en vecka sedan, och idag var jag tvungen att köra och köpa den tredje boken! Den slutade liksom mitt i allting, och jag ska väl inte behöva vänta med att läsa nästa när den redan är ute? Så bra! Dessvärre kommer sista boken ut i Juni, men jag hinner nog köpa den innan jag åker hem!
  Och nej, det är ingen vampyr bok. Faktsikt, den röda drycken som Damen dricker är ett elexir som gör att han blir odödlig, superstark och lite andra olika förmågor. Men han är inte den enda som har tillgång till receptet...

//Rebecca

Fez födelsedag

I onsdags hade min kompis Fez födelsedag, så det firade vi med att inte ha cerfew och åka till kareokebaren. Folk sjöng och drack och var glada. Jag drack en malibou/annanas drink! SÅ jäkla god! :D Och ni som undrar, de kollar bara legg när man köper drinkarna ;) Och jag hade ju Natalina med mig som som körde!
Dessutom fick Fez cupcakes med massa ljus i. Jag fick en, grejen var bara att det inte var muffins, utan GLASS! Så det blev kladdigt värre! Men jätte god var den!





//Rebecca

Nedräkning pågår!

Igår vad jag och Sarah duktiga och åkte till gymmet på kvällen. Det hade ju snöat lite, så det var kod röd och skolorna var stängda. Fråga mig inte varför de stänger skolorna hela dagen, i stället för att bara öppna dem 2 timmar senare, men jag antar att de har för många snödagar i överskott, så de känner väl att lite sovmorgnar är på sin plats.
Nåja, efter gymmet fungerade inte mitt internet på datorn, så jag bestämde mig för att vara duktig och gå och lägga mig tidigt. Dock väcktes jag av ett sms halv ett, från Natalina, som skrev att om exakt 11 veckor eller 77 dagar så börjar hon på sin resemånad, och att jag och Marina börjar 3 dagar senare. Alltså, om 80 dagar sitter jag på ett flygplan mot Miami! Nej, jag har redan suttit på planet och befinner mig förmodligen på bilupphämtning, eller taxi påväg mot vårat hotell, vilket som. 80 dagar! Vad är det? 2,5 månader? Hjälp! NU går det verkligen undan och nedåt!

//Rebecca

Hamster

Möt våran nya familjemedlem! Det är en liten flicka, jag kommer dock inte ihåg namnet på henne, men det kommer väl att fastna snart?
Ashley fick henne i söndags, och eftersom jag kom hem sent fick jag säga hej igår morse istället. Eller ja, klockan sju kommer Ashley in i mitt rum och säger att hon ska presentera någon för mig. Halvt sovande låter jag bli att fräsa iväg henne, då jag själv minns glädjen av att få ett litet husdjur. Klappar den lilla sötsaken lite gran och ber sen snällt Ashley att komma tillbaka om några timmar, då jag hunnit vakna. ;) Varför går man ens upp innan nio om man är ledig?! Knasigt! Sen när det väl är skola, DÅ sover hon minsan djupt klockan sju... Hmmm....?



//Rebecca

Bildeeeer!

Lite bilder från fredagens fest.
(Varför tar man oftast bara bilder på folk man känner? Känns så konstigt att springa runder och fota främlingar, haha!)


Sofia blev akut gravid och kommer snart att joina "unga mammor"


Mexico, Ukraina, Tyskland och röda muggen. (som på tv!)


Antingen fick jag ett behov att att fotografera en massa ryggar, eller så gör vi bara en dans!


Några killar lyckades vi även införskaffa oss! Dock var det inte vårat party, så de införskaffade väl sigsjälva...











Vi får väl avsluta med en bild på Sofia, som tydligen inte vart så gravid som hon trodde! Sorry, inget tv-program där inte!
Hon har i alla fall hittat en ny accersoar, som hon kallade vid ett killnamn, men han var en tjej, så då vart hon sur!
//Rebecca

Presidents day

Idag har det varit Presidents Day, vilket är en dag för att fira alla presidenter. Så skolorna var stängda. Detta firade vi med att åka till Skate´N Fun zoon, ett skateställe i Manassas. Ashley och hennes kompis kunde inte komma överrens om de skulle se bio eller skata, så jag föreslog att vi skulle göra båda, eftersom kompisens pappa gav oss 2 fribiljetter till bion.
Så först blev det skating och sedan såg vi Gnomio och Juliet, den filmen om trädgårstomtarna. Den var smågullig och lite smårolig, helt okey. Ingen film jag känner att jag måste se igen dock.
Just nu så isregnar det ute, nej inte hagel, is! Alltså, fruset regn? Känns väldigt sorgligt, då det var 20 grader i torsdags och fredags, vad hände liksom? Nåja, solen är nog på väg snart igen, och jag hoppas att de 2 cm snö som ska komma inatt försvinner lika fort som de kom!


 En bild från november 09 då jag och Nina kände för att vara lite extra fina när vi åkte rullor. Ser ni min knallrosa ögonskugga? Inte? Jag lovar, den är där!


 Här är en annan bild, lite sådär innan vi ska åka hem och har svettats bort halva sminket ;)
//Rebecca

Jag har inte dödat någon, bara kanske!

Sofia har pratat en hel del om dödsstraffen här i USA och hur de fungerar. För det vet väl alla att dom har? Det vanligaste är att dom ger en spruta eller elektiska stolen, men det finns även hägning och ett gevär (se bild nedan). Det började med att Sofia visade mig denna bild och frågade om de verkligen sköt folk. Nu har jag fått reda på att hur det går till, för jag anser ju att det måste vara hemskt för den som ska döda någon, så genom en diskussion har Randy förklarat hur det hela fungerar.
När dom avrättar någon genom att skjuta dem, (håll i er! Detta är riktigt dumt!) så binder dom fast personen vid en påle framför en stenmur/vägg. Sedan sätter dom (eller om de redan satt på) en måltavla över hjärtat, ni vet, en sån med cirklar. Sedan ställer sig 10 män i rad framför muren, och på tre skjuter alla mot måltavlan på mannens/kvinnans bröst. Det roliga är, att bara 9 av gevären har kulor i sig. Och ingen vet vilket gevär det är. Så nu kan faktiskt alla 10 män gå och säga att de inte dödade personen, eftersom de hade geväret utan kulan! Hur smart? :P

//Rebecca

Mitt land, Europa!

Ibland blir det lite förrvirrande när man umgås med, bokstavligt talat, folk från hela världen. Vi satt och kommenterade en film, och Ian sitter och tycker synd om den Asiatiska tjejen. Sen vet jag inte vad vi börjar prata om, men jag uttrycker snyggt och smidigt att "Europa är det bästa landet!" och alla börjar såklart att asgarva! Ian och killarna är ju från Filipinerna, några andra kompisar är från olika länder i Sydamerika, och vi andra är från olika länder i Europa. I första hand är vi tyskar, svenskar, österikiska, schweits osv, men... Vi är ju europeer! Och som EU utvecklas (eller inte, har lite noll koll för tillfället) Så kan det mycket väl vara att vi om 20 år fungerar som USA:s sater. Varje stat har sina egna lagar, sedan lyder dem efter gemensamma landslagar, precis som EU!... typ

//Rebecca

19 Februari

I fredags var vi på en fest i Gainsville, som var rätt roligt tills polisen bestämde sig för att dyka upp. En del freakade ut lite, speciellt vi som var under 21, andra sket i vilket och tyckte att vi skulle festa vidare, med mindre ös i högtalarna. Ja, det är väl sådant som händer när man bor i ett bostadsområde i förorten och grannarns tycker att man inte ska få ha roligt? Nåja, klockan var väl 2 när vi körde hem. Jag tror även att föraren var full. Hon körde nästan in i en bil på min gata och när hon stannade framför mitt hus så körde hon upp på trottoarkanten. Hehe. Jag kom i alla fall helskinnad hem, utan att ha behövt göra ett blåstest hos polisen och bli deporterad tillbaka i Sverige, då jag fyller 21 om ca 2 och en halv vecka! 
  Lördagen spenderades i Woodbridge, på ikea och sedan i malet. Blev inte så mycket shoppande! En ny topp och lite choklad, här håller man i pengarna minsan!
Sedan vart det planer på att gå ut, men eftersom ingen kan köra hem från Metron och ingen verkade vilja fixa stjuts på annat sätt så hamnade vi hemma i min soffa (igen). Jag som var så taggad på att gå ut... Men nåja, let´s go out next weekend! Och hoppas på att jag kan få ha bilen, Randy nämnde nämligen någonting om det, när han såg 5 uttråkade tjejer sitta och sucka i vardagsrummet en lördag kväll. Men helt ärligt, här vill folk ha au pairer låååångt ut i förorten, där det är avstånd till allt, även de roligaste barerna med folk under 35. Okey, 15 minuter kanske, men ändå. Sen sätter dom ett bilförbud på en, som innebär att bilen måste vara hemma (i mitt fall) klockan 1 på natten. Det är ju snällt att jag kan ha den så länge, men ändå!? De flesta av oss har det så, så denna helgen, då de som kan ha bilen utan begränsning är iväg på olika semestrar, så är vi fast här...
Hm, ursäkta lite irriterat inlägg, men jag ville bara få ut mig det! Blev lite småsur ikväll. Februari är en tråkig månad!

//Rebecca

I would love to have one of this!

Ge mig en iPod touch! Hade varit awsome att ha en och jag har inte precis pengar till att köpa mig en själv... Sparar nämligen fortfarande ihop pengar till min skatt. Nästan där! Sen ska jag betala den där jäkla taxen och resten av min California dream tour. Sen ska det sparas igen till fick pengar, och sen ska det sparas till... blöööh! Håll tummarna att jag får jobb i sommar! MYCKET jobb! Tänker jobba ihjäl mig! Nu har jag dessutom latat mig i nästan två år, så jag är redo! (Haha, kommer säkert att slita sönder mig själv efter en vecka! Inte van att jobba ju ;) )

//Rebecca

Starrrrbuuuucksssss!

Igår blev det minsan premiär för Starbucks! Eller nåja, att sitt och hänga utanför Starbucks tills det var dax att dra hemmåt igen. Det var som sagt riktigt varmt och härligt igår, även på kvällen, lite kyligare bara. Jacka var okey.
Idag ska det vara varmt igen, men sen ska temperaturen tydligen ner mot 10... Nåja, det är ju trotsa allt februari ;)
Dessutom vart vi på Target, där jag fick en klump i magen då Marina köpte tandkräm, och jag föreslog att ta ett dubbelpaket, ni vet, ta två betala för en? Och hon sa att hon inte skulle använda upp allt det. Fattar ni? Jag behöver snart en ny tandkrämstub jag med, och när den är slut ska jag förmodliigen hem! Blandade känslor, blandade känslor! Nej, det är minsan 20 dagar tills jag är 21 och 19 till New Orleans! Positivt tänkande!



Bild från i höstas.
//Rebecca

Smärta!

Det är 20 gradet vamt ute, sol och jätte härligt väder! Själv ligger jag i sängen och har ont i magen! Jag hade mycket hellre velat vara ute och gå med hunden än ligga här... Jäkla mage! Men det ska vara varmare imorgon, så hoppas att magen ger med sig då! Fan, ligga och titta på solskenet är inte lika kul som att vara ute och få lite färg på kinderna.
Förresten, HAHA snöiga Sverige ;)

//Rebecca

15 februari

Idag så var hundtrimmaren här. Daisy blev så fin så! :) Hon kommer i en liten buss, trimamren, som står på gatan, och så får Daisy följa med henne in där och bli trimmad. Inte som i Sverige, då man åker till en hundsalong. Nej, här kör hundsalongen hem till dig.
  Ikväll så var tjejerna över, as in Natalina, Marina och Sarah. Vi såg en film (big surprise) och skrattade så vi kissade på oss. Dinners for smucks, hette den. Ah, den var jätte rolig och sådär smådryg emellanåt, med idiotiska människor som sabbar en annan snubbes liv, men han bara låter honom hänga på hela tiden, typ.



Oh my god no exaggeration... Miami, south beach! Bringing the heat! Can y´all feel that? 
//Rebecca

Live forever, for the moment

Jag sitter och lyssnar på gamla 90-tals hits. Hits för mig! Jag, inte ens 10 år, och mina stora idoler var Britney Spears, Spice Girls och en massa andra artister. Backstreets Boys? :P Musik förblir musik, och en del låtar bör stanna på 90-talet medan andra fortfarande är härliga att lyssna på.
   Ikväll så hämtade jag och Marina upp Natalina från tåget. Hon kom hem efter en helg i New York, där hon mött upp sina vänner från Schweits. De kommer ner till DC på onsdag. Vi två hade en diskussion angående hur det var att träffa våra kompisar igen efter så lång tid, jag hade ju Alex här, och hur annorlunda det var. Hur vi måste ha mognat och vuxit upp, och hur de antingen har mognat på ett annat sätt, eller inte överhuvud taget. Natalina var i alla fall besviken. De gick och la sig klockan åtta lördag natt, och inte så mycket senare på söndagen. De var i NYC, då trotsar man väl jetlagen några timmar? Jag hade i alla fall gjort det.
  Men jag antar att det är så det är? Efter studenten så händer det så mycket nya saker, en del pluggar vidare, flyttar, åker utomlands, stannar kvar hemma och jobbar... Ja, vi alla ändras. Men jag tror att vi är så vana vid oss här, så att det blir någon slags kulturkrock. Jag tror det är vad som kommer hända, kulturkrocken var inte så stor när jag kom hit, den kommer nog märkas när jag kommer hem i stället! ;) Varför? Ja, det kan jag ta en annan gång! :P

Love us 3! <3 Never bored with you guys!

//Rebecca

Alla hjärtans dag

Hejsan.
Jag känner att jag oxå måste skriva ett inlägg om denna dagen, då alla andra bloggar jag läser har gjort det. Så GLAD ALLA HJÄRTANS DAG PÅ ER! :D <3
Min dag har nästan precis börjat, så det har inte hänt så mycket. Men igår kväll så gick vi alla på bio, hela gänget. Vi såg Just go with it med Adam Sandler och Jennifer Anistone. Som vanligt när det är en Adam Sandler film så skrattade alla så mycket att man knapt hörde vad dom sa i filmen på vissa ställen! Ah, sjukt kul! Se den!
Hoppas att ni alla får en fortsatt bra dag/kväll, vad klockan nu kan vara i Sverige. Och nej, jag har varken pojkvän eller dejt, och tänker låta det förbli så! ;)
Kram

//Rebecca

DC zoo

Kyrkogården tod inte så lång tid som vi hade trott, så vi tog metron in mot DC och gick på zoo. Förs så stannade vi för att käka en Fro-yo, för vi var halvt svultna.
Tydligen var det väldrigt kallt och lite sent på eftermiddagen, för de ända djur vi såg var en röd panda, en struts av något slag och några hästar. Pandorna och elefanterna var inne, och vi orkade inte gå genom hela zoot för att se ifall de andar djuren var ute eller inte. Tur att det är gratis att gå in!
Efteråt så tyckte Pilvi att vi skulle ta och hoppa på metron på en annan station, så vi slapp att gå i uppförsbacke, och vid den stationen skulle subway finnas, eftersom vi fortfarande vart hungriga. Jag vet inte vad för område vi hamnade i, men det var inte Dupond Cirkel, som var vårt mål! Aja, efter ett bra tag hittade vi en metrostation, en subway, käkade och åkte hem!
Och gissa vad vi spenderade kvällen med? Sleepover hos Pilvi, som börjades med tre timmar i bubbelpoolen i -6 grader och öl! :D Ja, poolen var väldigt mycket varmare än -6, så gissa hur det kändes när vi skulle kliva upp igenom och springa in!






//Rebecca

Arlington Cemetary

Gissa vad jag, Marina och Pilvi spenderade våran lördag med? Jo, en kyrkogård. Faktiskt en mycket intressant kyrkogård, eftersom Arlington Cemetary är den största militärkyrkogården i hela USA, med över 300.000 militärer begravda där.  J.F. Kenny ligger begravd här, Den okände soldatens grav, och en massa andra betydande personer.
Det var väldigt vackert där, och hela kyrkogården låg i backar, så från den högsta toppen så såg vi hela DC, nästan.

Efter vårat besök så drog vi vidare mot DC på lite andra roligheter, såg inga pandor och gick lite vilse i några skumma områden...






Här ligger John F. Kennedy begravd



//Rebecca

Music Night!

Ikväll vart det rockkonsert för hela slanten! Eller, nej inte någon slant alls faktiskt, för vi betalade inget. Och det var defenitivt inte Bon Jovi, han kommer om två veckor! Nej, detta var en konsert hemma i en källare, där några olika band spelade. Mina kompisar och deras kompisar och en massa annat folk var där. Det var roligt! Alla banden var bra och jag älskade gitarr solona! Tyvär så dumpade jag min kamera i bilen, så jag snodde åt mig Marinas kamera under kvällen. Tyvärr tog ju Marina med sig sin kamera hem, men jag tvingade henne att ladda upp några av bilderna på fejjan, så det blir lite bilder i bloggen.
Nu är jag så trött att jag nästan skriver med pannan!
Ha en bra lördag! God natt




//Rebecca

Gym

Jag trodde att jag skulle spy och svimma lite innan idag, och Sarah trodde att hon skulle dö! Vi gick nämligen på gymklassen H.I.T, ni vet den Hight Intensive Training klassen som jag gör på fredagar.
Ingen aning om vad det var med mig idag, men skallen har snurrat lite hit och dit sen jag vaknade.
Aja, skit samma. Nu ska jag ta en skön promenad med Daisy i den ännu ej varma vårsolen :)

//Rebecca

Hemlängtan

Vem var det som sa att man skulle ha hemlängtan i början av sitt au pair år? Jag känner av min hemlängtan först nu, när det snart är dax att åka hem, när jag har varit här aldeled för länge. Känns skönt, för då kommer det att bli trevligare att åka hem. Men jag tror fortfarande att jag kommer att gråta mig igenom security.  

Idag är en solig och varm dag. En bra dag, trots de stängda skolorna och den bortsmälta snön! För idag pratade jag med pappa, Kattis och Yasmin i två timmar. Det kändes som att det var längesedan jag pratade med dem. Jag berättade att jag bestämt hemresedatum, eller tre olika alternativ datum som Cultural Care kommer att välja mellan, och att jag tyvärr kommer att missa Yasmins student. Det är ju lite tåkigt, men jag ska fixa någonting som ersättning ;) Dessutom, hon kommer att ha det så roligt med alla sina kompisar och andra familjemedlemar utan mig!
I alla fall så hade jag en liten önskelista på vad jag vill ha när jag kommer hem, kanelbullar, hemalagade köttbullar, marängswich, lövbiff och svenskt lösgodis. De lovade att de skulle göra sitt bästa! Mamma har redan lovat mig att hon ska göra sina mumsiga grillade biffar när jag kommer hem! Ah! Ge mig svensk sommar! Helst nu!


Jag och Jessica någon gång sommaren -09, de sista veckorna innan jag skulle åka.


Utanför mammas hus. På andra hållet ligger byn, ty ja jag bor i utkanten :) Är det inte fiiint? Det är nästan så att jag kan känna lukten!
//Rebecca

Snödag igen

Inatt så har det snöat igen, så skolorna stängde BIGG SURPRISE! Anledningen till att de stängde var för att det på vissa ställen är lite halt på trotoarerna och på vägarna, och det skulle inte bli plusgrader under dagen, så det kommer att vara halt på eftermiddagen oxå. Jaha, det lät ju trevligt. Fan Sverige, varför stängde ni aldrig skolorna för mig när jag halkade ner mot busshållplatsen under mina 12 skolår? Va, va?
Just nu är Ashley lite sur på mig, min världmamma hade näligen lämnat en lapp som sa att Ashley måste duscha innan hin gör någonting annat idag. Klockan 9 knackde hennes kompis på dörren och frågade om de kunde leka, Ashley sa att hon kunde komma in, jag sa nej, Ashley måste duscha och att de kan leka senare. Ashley försökte med att kompisen kan kolla på tv eller något medan hon duschar, men jag har varit med förut och vet hur många timmar det kommer gå och hur mycket bråk det blir innan hon hamnar i duschen, så nej.
Just nu sitter Ashley fortfarande vid datron och surar, visserligen är klockan bara 20 i tio, men när kompiarna kommer tillbaka så får jag väl fortsätta att skicka hem dem tills Ash tagit en dusch! Det jobbia är väl om Ash hinner släppa in dem om jag inte är där när hon öppnar, för Ashley beordrar dem att stanna och inte lyssna på mig, medan jag står där och säger åt dem att gå hem (snällt och vänligt såklart) Nåja, det är ändå mig de måste lyssna på, de verkar i alla fall ha fattat vem det är som bestämmer av mig och Ashley, även om inte Ashley alltid begriper det.
//Rebecca

The Black Swan

Jag såg filmen The black Swan idag. Riktigt bra! Ni som inte har sett den så handlar den om en balettdansös, som kämpar hårt för att få sin drömroll, Svanprinsessan i Svansjön (Heter den så på svenska? The Swan lake)
Hon får rollen, men hon klarar inte av att göra rollen som den svarta svanen, bara den vita. Om ni inte fattar den  vita och svarta svanen så förklaras det i filmen, om ni inte redan vet om historien.
   Jag vet inte om det är för att hon pressar sig själv så hårt, eller om det är av andra anledningar, men hon lider av hallusinationer och schitzofreni, och ser och hör sakre som inte händer.
Den är lite kreapy emellanåt, speciellt när hon drar av sig skinnet på ett av sina fingrar, men det visar sig vara en av hennes hallusinationer.
Det är en dramafilm, så tycker ni inte om drama, så se den inte, annars rekomenderar jag er verkligen att se den!

//Rebecca

My addiction

Jag hör hur mamma suckar. "Men Rebecca", tänker hon, och suckar lite till. Men jag är smått beroende, och jag har faktiskt inte shoppat på evigheter. Inte skor i alla fall, och smink räknas inte!
Men här är dom, de tre nya skorna i min samling. De första, ett par högklackade, bekväma skor från Guess. På rea, så jag betalade 24 dollar för dem ( ca 180 kr) De kostade 110 i höstas.
De andra är ett par sneakers, såklart. Dock inte converse, men de är en likande modell. (billigare, ni ser! Jag tänker ekonimoiskt här!)
Och de sista är ett par ballerinas, för våren. Jag skojar inte när jag funderar över hur folk hittar sina ballerina skor! Varje gång jag provar dem, så måste jag gå upp en hel storlek, och de passar fortfarande inte! De är för trånga över tårna, så att det klämmer i sidorna. Går jag sedan upp en storlek så är de för lösa i hälen. Dessa, som ni ser, är stretchiga i hälen, och en storlek större än vad jag brukar ha, så de passar perfekt! Klart att jag köpte dem ;)
På hela köpet sparade jag 170 dollar, (ca 1280 kr) bara för att jag shoppade på rea avdelningen! Men vem bryr sig? Skor är ju skor, eller hur? ;)

Jag vet inte hur man ska ta bra bilder på skor, men dessa får duga ;)


//Rebecca

Konstiga värld

Spana in denna maträtt! För det första måste jag kommentera hela grejen med en färdiglagad fiskfile i en förpackning, som dessutom förvaras i ett vanligt köksskåp! Man bara värmer och äter.
Sen tänkte jag påpeka datumet... Varför gav Randy denna förpackning till mig igårkväll? Vill han att jag ska få någon slags matförgiftning kanske? Eller är varan superbehandlad så att den egentligen inte går ut på några decenier?


//Rebecca

It´s my life

Jag fick en bra kommentar som fick  mig att inse, varför ska jag känna mig så stressad över mitt liv och vad jag ska göra de kommande 10, 20 eller 30 åren? Det är mitt liv och vill jag inte plugga just nu så ska jag inte göra det heller! Dels för att jag inte har kommit på ett bra yrke och utbildning och dels för att jag har kompisr som vill göra andra saker, och jag känner att jag hellre hakar på mina kompisar än sätter mig i en skolbänk och önskar att jag var med dem. Ja, jag lovar dyrt och heligt att jag ska skaffa mig en högre utbildning (eftersom det är så jäkla viktigt för dessa amerikaner) Men... När och vad jag väljer, det är min sak och jag ska göra det, men inte just nu.
   Forever young, ja, det kan man kanske inte vara... Men jag tycker att de val man gör speglar hur gammal man är. Gör man som en del och skaffar barn tidigt, så måste man bli vuxen tidigt. Okey, man är väl fortfarande ung, men man är mera bunden. Jag kan sitta och drömma om att flytta till London, luffa runder i Asien eller flytta till Stockholm och plugga till Grafisk Designer, det spelar ingen roll när och hur, jag kan göra det!
   En kompis till mig kan inte drömma om samma saker. Hon valde nämligen att skaffa ett barn när hon var 19 (faktiskt så känner jag flera stycken som valde detta) Inget fel med det! Vi är alla olika. Jag känner att den delen kan vänta, jag är absolut inte mogen eller redo för den sortens bindelse... Nej, jag vill vara med mig själv och köra mitt race, egoistisk kan man kanske säga, innan jag börjar ta ansvar för andra.
   Ja, klart att jag inte kommer att fara runder som en galning, jag är en vuxen tjej som inser att jag måste jobba och betala räkningar etc, men det finns någonting som heter spara, och det är vad jag satsar på :)
  Så vad vill jag ha sagt med detta inlägget då? Följ dina drömmar och lev ditt liv, ingen annans! Allting löser sig, med lite blod, svett och tårar. 

Jag följde en av mina drömmar, och se vart jag hamnade!


  
//Rebecca

Welcome to Miami

Efter en hopplöst tråkig dag ska jag nu sova. Jag inser att det inte händer så mycket, och det blir därför inte så mycket att skriva om i bloggen, jag måste nämligen spara lite pengar. Men i alla fall så måste jag erkänna att jag (förmodligen som alla andra) älskar Spotify och jag sitter och spelar låtar, Som California och Miami låtarna och drömmer mig bort mot Miami, Key West och Californien. Men vad säger ni? Hade ni tagit med er datorn? Eller lämnat den hemma?

Är det inte häftig hur de har byggt en jäkla motorväg genom alla öarna ner mot den södraste ön, Key West? Och att vi har bestämt oss för att hyra en bil och köra ner genom alla öarna och ca 10 km över bara havet? Sjukt! Det ska ta ca 3 timmar från Miami ner till Key West.  Jätte roligt! Jag längtar! Och ja! Jag kommer att tjata om det ett tag, för helt ärligt, just nu är det rätt segt här. Februari kan gärna skynda på sig lite, tills den 27 sådär, då det är dax för Bon Jovi! :D


//Rebecca

Drawing

Jag har dragit fram mitt ritblock och mina ritpennor. Eller, dragit fram och dragit fram... Jag har köpt nya, för inte släpade jag med mig mina svenska ritar grejer heller?
Och jag tänkte satsa stort och försöka mig på att rita av ett ansikte, jag höll nämligen på med det förut, det är inte alls så enkelt som det kan se ut! Nejdå. Så jag gick in på en av storbloggarnas bloggar, för de brukar ju lägga ut profilbilder av sig själva. Jag hittade en fin bild på Kenza, som jag tänkte att jag skulle försöka mig på at måla av... Pfft haha! Nejdå, det gick inte alls så bra!
Men jag lovade några kompisar att lägga ut bilden i alla fall, och kom ihåg... Jag har inte ritat på över ett år, jag var inte så duktig på porträtt alls sen innan... Jag brukade mer rita ansikten på mitt eget sätt, vad heter det? A, ni fattar va? Inte så verklighetstroget men fint ändå. Nu ska jag fortsätta med att öva, hittade en fin guid på google som berättar hur man ska tänka!
Humör: Kreativ




Ni som undrar varför papperet är bubbligt, så är det för att smarta jag öppnade blocket, ni vet, man viker första sidan över så att det hamnar på baksidan. La ifrån mig blocket, upp och ner tydligen, och när jag sedan tog upp det igen så tänkte väl inte jag på att jag ritade på baksidan av framsidan, det märkte jag när jag var nästan helt klar! Hehe, men som sagt. Inte nöjd, så spelar ingen roll ;)

//Rebecca

Faan!

Just nu är jag inte så väldans glad. Jag fick nämligen precis reda på att jag måste betala in skatt i april, någonting nytt som har kommit för oss au pairer. Förra året behövde jag minsan inte betala någon jäkla skatt! Sofia säger att jag måste betala 650 dollar för hela förra året, det är ca 5000 kr, som jag såklart inte har! Lite information i tid kanske, så att man kunde ha sparat lite varje månad? Jag borde såklart redan ha sparat en hel del hitils, men pengarna bara flyger iväg! Fan, ge mig ett normalt, vanligt tim jobb, så att man kan jobba extra och få OB tillägg! Jag klarar inte av 200 dollar i veckan, jag har inte shoppat på evigheter och alla mina kläder är gamla och fula. x( Nej usch, nu ska jag trycka mp3:n i öronen och ta en långpromenad med Daisy! Känner att jag bara vill lägga mig ner och gråte en stund... pengaproblem! USCH! Jag ska fan bli rik!

//Rebecca

Super Bowl

Idag var det den stora dagen, förmodligen den mest betydelsefulla dagen på hela året i USA, nämligen Super Bowl!
Dagen spenderades med mina tjejor Natalina och Marina, hemma i Marinas källare där vi satt och kollade på matchen. Alla våra kompisar var förmodligen på House of Wings baren, men vi hade absolut ingen lust att dra dit, så vi satt och festade till det för oss själva hemma hos Marina.
Anledningen till att vi tre icke fotballs fans kollade på matchen var på grund av reklamerna. Det är förmodligen de dyraste 30 sekunderna någonsin, och jag tror att 30 sekunder reklamtid kostar runt 1 miljon under Super Bowl... Och här snackar vi dollar, så runt 7,5 svenska miljoner kanske? Självklart är dessa reklamer lite mer genomtänkta och speciella, förmodligen de roligaste reklamerna jag någonsin sett! Jag fick sådan lust att köra och köpa Bud Light, Coca Cola, De där ostchipsen, en ford etc. Haha! :P
Dessutom uppträde Black Eye Pece, och jag vet inte om det var något fel på ljudet eller om de bara är kassa live, men jag föredrar nog studioverisionen ;)
//Rebecca

Tråk lördag

Klockan är tre och gissa vad jag gör? Ingenting. Jag har precis tagit en dusch och det verkar som att hela världen har bestämt sig för att gå i dvala eller något. Regn ute, kompisar jobbar och här sitter jag. Jag ska klä på mig och köra iväg och köpa ett ritblock, min kompis Lisbeth har nämligen fått mina fingrar att börja klia, och det är väl på tiden att jag börjar stimulera mina intressen för musik och tecknande igen? Det har gått aldeles för lång tid sedan sist. Vem vet? Jag kanske lyckas rita ett masterpiece idag, och kanske är jag snäll nog och lägger ut bilden på bloggen ;)
Men som sagt, jag har inte målat på väldigt länge, så vi får se hur det blir med det ;)
Dessutom! Jag har blivvit sjukt sugen på semlor! Jag vet inte om det finns mandelmassa, men marsipan existerar i en del affärer, tror ni att man kan göra en semla med marzipan? Eller typ blanda ut marzipanen?
Yey! Nu pep telefonen! Dax att sätta fart, för någonting får man väl ta att göra idag? :)
Later!
//Rebecca

Grafisk Designer?

Jag skulle vara lite duktigt igår och ansöka till en utbildning, bara för att mina världföräldrar så snällt tjatar om hur viktigt det är med en högre utbildning och att jag inte vill vara en "no-body" utan en sådan. Jag anser inte att man är en no-body utan att ha gått på högskola! Men de säger att jag måste plugga i höst osv.
  Ja, vad hände då? Jo, sista ansökningsdatumet hade väl passerad och försvunnit, så det fanns minsan inte så många utbildningar kvar. Jag hittade en Grafisk Design utbildning på 180 hp, som jag av någon anledning ansökte till, bara för att kunna säga till dom att sluta tjata, jag har sökt. Men helt ärligt så vet jag inte om det är vad jag vill göra. Jag har faktiskt inte så stor koll på vad det innebär att vara en grafisk designer, tror att man designar reklam och grejer...
  Men annars så har jag nästa år planerat för mig, jobba och plugga upp betyg i höst, en Eurotrip, musikfestival i Österrike, Mexico i januari, flytta till England efter det och jobba i några månader, sommarjobba och sedan börja plugga till arkitekt nästa höst istället. Jag menar, vad spelar det för roll om jag är färdig när jag är 26 eller 27? Usch! 27 låter så gammalt! Huh!
Mest för att de flesta redan har utbildningar, jobb och familjer vid den åldern...
Nej, nu ska jag dra iväg mot gymmet ett slag. High Intensive Training, eller H.I.T. Får se hur jag mår när jag kommer tillbaka ;)

//Rebecca

Pissed of right now!

Jag är lite småtjurig just nu! Sarah, som jag ska till New Orleans med, har inte frågat sina världföräldrar än om hon kan åka! Hallå? Vi åker om drygt en månad! Och hon har gått nu i flera veckor och velat om att fråga, att de alltid är stressade osv. Men, hur svårt är det att bara "Ursäkta, jag måste fråga er en sak?" SÅ jävla stressade kan de väl knappast vara? Sen kan ju hon faktiskt vänta en stund innan hon rusar ut ur huset och träffar kompisarna, tycker man ju...  
   Sen loggar jag in på Sofias blogg och läser om hur hon och hennes kompis har planerat sin resa, så jag blir ju sugen jag med och klickar in på en jättre bra sida, som får mig att inse att 2 nätter är nog lite lite. De har sån fin arkitektur, trädgårdar och mantions som jag vill se. De har en kyrkogård som jag måste besöka och hela Franska kvarteret och Mardi Gras, Burboun street! Gah! Nej, det ska vi nog hinna med! Och om nu inte Sarah får tummarna ur röven och inte kommer med, well, då åker jag fan dit ensam!
   Jag tycker dessutom att vi borde ha med 300 dollar minst, jag menar, man vet ju aldrig vad som händer. Detta tycker hon är väldigt mycket. Hjälp, börjar ångra att jag bokade denna resan med henne. Inte konstigt att Marina och Natalina inte vill ha med henne till Florida/Californien... Obs, sa jag för mycket nu?
   Äsch, jag gillar henne, det är inte det, men hon har huvudet uppe bland molnen och verkar inte ta någonting på allvar! Allting löser sig faktiskt inte, man måste ta tag och spara ihop och planera ibland, det har jag fått lära mig! Jag vill ju att vi två ska ha det kul och hinna med så mycket som möjligt i NO! :) Och om hon bara tar med sig 100 dollar (700kr) så blir det ju jääääkligt snålt på extra saker. Visst, jag planerar inte att gå ut och käka dyr mat osv. Men om vi tex. vandrar förbi någon attraktion som kostar så ska man väl ha pengarna? Hm, nåja. Vi bör väl klara oss? Hoppas jag! Jag tänker då inte låna ut pengar ifall jag hittar roliga affärer och hon inte har pengar ;) Svaret kommer vara "I told you so..."
Nej, jag tycker inte illa om Sarah och jag tror vi kommer att ha det roligt... OM nu inte hennes hp säger att hon inte kan åka förstås! Ni försår varför jag är sur, va? Vem hade inte liksom?


//Rebecca

Boston

Jag hittade en bussbiljett till Boston för 30 dollar tur och retur. Över natten med, så man kan åka fredag kväll och komma fram lördag morgon och sen åka hem igen lördag natt. Då sparar man ju rätt mycket pengar på hotell osv. Nu är bara fråga, varför vill jag till Boston? Är det för att det är en av de kända städerna i USA, är det för att det är relativt nära? Är det p.g.a. historia? Eller är det bara för att jag vill komma bort lite och se lite andra saker?
   Helt ärligt talat så har jag ingen aning om vad mer jag vill göra i USA sen. Niagarafallen blir förmodligen inte av, det är fö komplicerat. Mount Rushmore har jag inget större instresse av att se, eller nja, lite kanske, men jag tänker inte betala överdivet mycket pengar för att åka och se det.
   Är det folk som har lite tips? Jag, Sofia och Sarah funderar även på Memphis, sen ska jag till New Orleans snart och California, Nevada och Arizona. Hm, jag tycker att jag har hunnit rätt med så mycket faktiskt. :)
Ja, Boston låter bra. Kan väl åka dit och gå på något teeparty, eller vad säger ni? Kanske vandrar jag Freedom Trail med?



//Rebecca

Uppdate

Uppdate från förra inlägget:
De ringde tillbaka idag och sa att Airtran hade ändrat namnet, men att de andra två flygbolagen som jag flyger med inte kunde ändra namnet. Jag ska alltså åka till flygplatsen i väldigt god tid, ifall det skulle vara några problem, och så fixas det på plats, kanske. Sen ringde jag till AmericanAirlines och för att själv prata med dem. Jag väntar i kö i 40 minuter, sen svarar en kvinna och säger att om båda mina namn är med, fast i fel ordning, så ska inte det göra någonting.
Jaha, tänker jag, det låter ju bra! Sen försöker jag att ringa Continental Air för att höra med dem, men de svarade inte eller var stängde för idag eller något. Så jag antar att jag ringde dem senare. Mitt flyg med Continental är nog det viktigaste, eftersom det är flyget som går från Miami till LA, och jag måste verkligen komma till LA, då jag ska börja min SunTreck tour dagen efter. Men jag tänker såhär, att om det skulle kludda ihop sig, så är ju flygstolen ledig, så jag borde väl bara kunna köpa om flygstolen och betala en massa extra pengar om det nu skulle vara så? Dessutom hoppas jag i så fall att jag har ett par schysta föräldrar som ställer upp och lånar mig dessa extra pengar om det nu skulle bli besvärligt...
Shit, nu hoppas hoppas jag att jag får ett sommarjobb! Det är så mycket jag måste ha pengar till, så det vore väldigt tråkigt om jag inte får något :( Jag har iaf sökt, när vet man om man får jobb eller inte? Haha, vore ju lite tråkigt för mina föräldrar och för mig och jag inte får något!



//Rebecca

What´s my name?

Jag vet inte vad jag heter, tydligen. Jag har nämligen två namn, ett mellan namn och ett förnamn, precis som de flesta. Mitt mellannamn är Greta, eller egentligen inte. Mitt mellannamn är Rebecca, för jag heter Greta Rebecca.
Men när jag skulle boka min flygbiljett till Miami, LA och tillbaka till DC, så stod det ju förnamn, mellannamn och efternamn. Så jag fyllde i Rebecca på mitt förnamn osv. Så nu står det så snyggt på min flygbiljett Rebecca, Greta Höwing, och i mitt pass och ID kort Greta Rebecca Höwing.
Ja, det var ju bara till att ringa bolaget jag bokade hos. Jag bokade mina biljetter på cheapair.com, och han som jag pratade med och förklarade att jag fått mina namn fel sa "Oh shit", så det lät ju lovande. Men han lovade att imorgon, eftersom jag ringde vid åtta tiden, så skulle han ringa till flygbolagen och kolla hur det går till. Kanske behöver jag betala någon summa, kanske inte. Förhoppningsvis inte.
Randy och Sandi gjorde samma fel, då jag sagt till dem ca 5 ggr att det står Greta Rebecca på mina ID handlingar, så skriver dom ändå i Rebecca Greta på biljettbokningen till Las Vegas. Aja, de fick det ändrat. Så nu hoppas jag bara på bra svar imorgon :) Håll tummarna för korkade mig! Jag har inte lust att betala en ny flygbiljett!

//Rebecca

Pilvis B-Day

Idag firade vi Pilvis födelsedag :) Och jag är så stolt över mig själv, för vi gick nämligen till Cold Stone, glassbaren med supergod glass. Och gissa vad? Jag köpte ingen! Gah! Det var tufft, men vad stolt jag är över migsjälv! :D
Nej, nu ska inte detta bli en sådan "Jag ska gå ner i viktblogg", men eftersom detta är en slags dagboksblogg så blir det väl lite tjat om det ändå?
En annan sak då, Flyg och hotell bokat för Las Vegas med min värdfamilj i april!
Dessutom hoppas jag på att jag får sommarjobb, så att jag kan åka till Österrike på en musikfestival den 18 - 20 augusti! :D Jag, Marina och Natalina pratar liksom en hel del om det, och de verkar rätt kul faktiskt. Jag, mina två kompisar från Österrike och Sweitz och så en massa tysk musik och en massa tysktalande människor! Jag kommer att känna mig sooo out of place! Den som vill får jätte gärna följa med som mitt svenska sällskap ;) Så slipper jag flyga dit själv oxå!
God natt


Carin och Pilvi
//Rebecca

Time to go home...

Det är lite blandade känslor och tankar just nu. Jag funderar även på om jag ska fylla i mina datum nu eller vänta lite. Jag tror inte att det spelar någon roll när jag gör det, för jag har ändå ingenting planerat att göra sista veckan, så kan lika gärna åka hem. Nu är bara fråga, vilken dag? Måndag? Tisdag? Onsdag eller Torsdag?
Nej, jag tror att jag väntar lite...
Det är sjukt, om tre och en halv månad börjar min resemånad, sen är det dax att åka hem. Hem, till Sverige, som jag inte har sett på ett och ett halv år nu.

//Rebecca
RSS 2.0