Madam Tussauds



Vi mötte minsan Madonna i helgen, då vi gick i på ett litet  mysigt, retro matställe. Där satt hon och vi bara, kan vi ta en bild?
Efter det så mötte vi Brad Pitt, Will Smith och en massa andra kändisar. Måste varit någonting som var på G i DC som vi totalmissade...




//Rebecca

Så, nu vet jag!

Äntligen har jag fått reda på vad jag ska satsa på här i livet! Advokat! De kinesiska spådomskakorna kan väl knappast ha fel?
Speciellt inte när både jag, Marina och Pilvi fått samma spådom! Natalina, o andra sidan, kommer att ha ett lyckligt och lugnt liv. Inte så konstigt dock, då hon kommer att ha tre superadvokater i sin vänskapskrets! ;)

//Rebecca

Helgen är tyvärr över om ett par timmar


Hej! Jag lever och mår bra. Jag har haft en underart soft helg med massor av skratt och roligheter. Dessutom har jag blivit blond(are).
Igår så drog vi in till DC och gick runder. Jätte mysig stad! Älskar den! Fast det hade kunnat varit lite varmare. Dessutom var jag knäpp och tog inte min vinterjacka, så jag fick väl skylla mig själv när jag frös emellanåt. Lyckan var ju att vi inte gick monument turen. VI gick mot the Capitol istället, och runder i stan. Jag ska visa er en bild på vem vi mötte där med!
Nej, nu ska jag fixa mina naglar, jag och Natalna köpte ett sådant "göra själv" manikyr, sån där gel man sätter på naglarna. Kan väl säga så här att efter att ha lyckats limma fast mig i migsjälv, klippt och filat som en galning och hållt på i 3 timmar så blev naglarna ändå inte lika snygga som hos en salong. Men, det var första gången!





//Rebecca

Party

Igår så bjöd jag hem Marina och Natalina på middag. Jag vet tyvärr inte kocken, utan det var Randy som hade kokat ihop en sång slow cocker, som man sätter på på morgonen och så lagas den hela dagen. Det var kött, potatis och morötter i, mums!
Efteråt så körde vi till Fairfax och till en fest. På vägen stannade vi till vid ett 7eleven för att köpa vatten, och det kändes osm att vi var i ett getto, så vi kom på ett slags teckenspråk för oss, som vi kan ha i olika situationer.
När vi kom till festen så var värden vääääldigt söt! För att inte nämna att han kunde dansa och spelade gitaur i ett band! Perfekt ju! Of course, som alltid, var han inte singel...
Nej, nu ska jag göra mig redo att dra in till DC. Ni får ha det så bra idag, det ska jag försöka ha, utan att frysa halft ihjäl ;)

The Sarahs
//Rebecca

Du är vad du äter

Man blir så glad när man ska käka dietmat, och så hittar man "wasa" i affären! Man behöver tydligen inte köra hela vägen  till IKEA för att köpa svensk mat, tydligen.

//Rebecca

New york New York, but in Vegas

Jag har sagt att jag ska till Las Vegas snart va? Eller ja snart och snart, men i april och i maj. Detta är i alla fall hotellet som vi ska bo på i april, bilden snodde jag från Natalinas facebook, eftersom hon redan har varit där!

 Kan någon gissa vilket hotellet är? :P  Ni bör även notera berg-och-dalbanan som går mitt i hotellet ;)

//Rebecca

Snö kaos

Berättade jag vad som hände igår? Randy ringde mig klockan 4, ungefär, och sa att han hade lämnat sitt jobb för att plocka upp Sandi och sen komma hem. Det var lite efter att det hade börjat att snöa.
Brandstationen gick hela dagen, alltså minst 3 ggr i timmen gick alarmet. Randy och Sandi kom hem klokcna 8! Det tog dem över fyra timmar att komma hem, när det vanligtvis tar dem 30 minuter. Det kom seriöst 7 cm snö, och trafiken stod still, och de som sen gasade på lite mer än stillastående, ja de verkade hamna i diket!
Pfft, på med vinterdäcken Virginia! Så här kan det ju inte få vara för lite snö?
Dessutom hjälpte jag en av grannarna igår kväll att skotta sin uppfart. När vi var klara kom plogbilen, så vi fick allt skotta undan snön ännu en gång, sen kom han igen två gånger! Snacka om att vi var sura! Jag menar, hur svårt kan det vara att dra i en spak, och ställa plogen på "rakt fram" när man passerar en plogad uppfast? Va? Hur svårt?
Nåja, det käns bra i ryggmusklerna idag! Sen om det är träningvärk eller överansträning tänker jag inte fyndera på.
//Rebecca

Helloooo Bomshell!






Anledningen till våran bobshell konversation. Och nej, jag läser inte porrnografi. Detta är en tidning som trillade ner i m in bredlåda igår, från Victoria´s secret. För er som inte vet, är det en underklädes affär, som säljer lite mer sexiga bh:ar och trosor. De har såklart vardags grejer med, men gud! En tjejs dröm! Ge mig pengar och ge mig dom nu!
Gor morgon på er förresten, här är det inga skolor öppna idag inte! Så jag sover nog en stund till ;)
//Rebecca

i ♥ us 3!

Idag var ingen rolig dag. Snö snö snö. Jag var inte ute på hela dagen, förrens Randy frågade om jag ville hjälpa till att skyffla snö! Ja, bra med motion sa jag, och efter att ha skottat våran uppfart, två grannars uppfarter och en halv trottoar, så klampade jag in i huset lagom svettig och varm.
Ingen av oss kunde ju köra idag, så jag, Marina och Natalina körde på ett skype konferenssamtal! Vad gjorde man förr när man inte kunde ringa varandra?
Fyra timmar senare bestämmer vi oss för att det är dax att sova! Efter en massa samtal, skratt och skumma facebooks stautsar, så slutade vi vårat samtal med ett löfte om en bomshell med 2 koppar mjölk, nysnö och vaniljkrydda.
God natt allihopa, jag vet att ni börjar att gå upp nu, men för mig så är det dax att sova.
Miss my girrrlsss! ♥

PS! Vi bokade ju våra flygbiljetter idag! DC till Miami, Miami till LA och LA till DC! Och så hyra bil och köra ner till Key West! :D Happyface på detta!


//Rebecca

And so did the snow get to VA

Och så gick regnet över till hagel, som gick över till snö. Ja, ni läste rätt! Det snöar. Och det har det gjort nu i två timmar, och det verker inte som att det kommer att sluta på ett bra tag heller. Plogbilen har kört förbi två gånger, och det tar 5 minuter och det är lika vitt på marken som innan han körde förbi.
Eftersom samhället i USA stannar mer eller mindre (i alla fall i den södra delen) när det kommer snö, så ska jag be till moder natur att det inte ska komma allt för mycket snö de kommande dagarna!
På väderkanalen säger de i alla fall att det ska snöa på fredag och sen ska det vara sol, men kallt, resten av veckan!

NU kan de stänga skolan, i morse var det ingenting... Hehe. Nåja, nu hade jag ändå gått till skolan hemma i Sverige ;)
//Rebecca

Dystra, regninga, gråa dag

Det hagelregnar ute, alltså en blandning av regn och hagel. Tråkdag! Och jag har inget roligt att berätta om. Blir väl så dessa dystra vinterdagar då himlen är grå och skolorna är stängde, för att det var lite is på vägarna klockan 6 imorse.
Ikväll kommer jag att boka mina flygbiljetter, äntligen! Och när jag med säkerhet har fått mina biljetter runt arerika, så ska jag fylla i datumen då jag vill åka hem. Men hjälp mig, ska jag åka i början av veckan, eller i slutet av veckan? Hm, jag tror att jag ska välja en måndag, tisdag och onsdag? Usch. Jag ser verkligen inte fram emot att flyga över Atlanten helt själv! Förhoppnings vis så kommer jag att få någorlunda bra mellanlandning. Dessutom ser jag fram emot att teckna ett abonemang och köpa en ny mobiltelefon. Inte för att den som jag har är dålig, men efter allas tuch telefoner och liknande, så har jag blivit sugen på en telefon med lite mer än sms och ringfunktion :)

Det är under sådana här dagar då det är trevligt att sitta och minnas tillbaka till de roliga, good old days! Sommartider, kompisäventyr och skratthysterier!
//Rebecca

Nu sjunger vi i kör

Ikväll så hade Ashley köruppvisning i skolan, eller hur man nu ska kalla det. Så vi åkte dit och lyssnade kören som hon är med i. Något biljettbokande blev det tyvärr inte idag, eftersom 1. Jag kom hem sent, 2. Marina klurade ut att flygpriserna gick ner tills onsdag, så efter midnatt på onsdag går de upp igen, så vi sparar några dollar till på att boka imorgon och 3. Det har varit en massa kludd med mitt kort osv.
Det senste är för övrigt löst, tack vare mamma! Så jag kan boka när som nu, förhoppnigsvis så blir det kanske billigare imorgon? Jag kommer iaf inte att välja en flygplats 1 timme härifrån som Natalina, men hon ska ju till Chicago en vecka, så det är ju lite skillnad där på 700 dollar eller 500! Jag spara visserligen 100 dollar, men 460 för tre flygbiljetter (två cross country) är jävligt billigt! Och allt kludd som det skulle medföra att ta sig fram och tillbaka mellan Baltimore.. Näe, lika bra att vara lite bekväm av sig ;)
Och ni som undrar; Ja vi kommer alla att boka olika flygbiljetter. Första veckan åker Natalina till Chicago. Hon kommer till Miami på måndagen, jag och Marina anländer lördagen innan. Sen hoppas vi att vi kommer på samma flyg till LA på fredagen och sen åker jag och Natalina hem måndagen den 6 juni, och då hon förmodligen flyger till Baltimore och jag DC så blir det olika flyg. Marina kommer försöka att stanna kvar en vecka i LA, jag hade ju bytat en vecka så att jag kunde åka med dem till Miami, och de ville inte ändra så att jag kunde jobba en vecka senare igen. Så, nej jag kommer bara resa i 3 veckor. Men pfft! Jag tycker att jag har varit omkring en hel del lite här och där, så mig gör det ingenting! :D


//Rebecca

Måndag kväll

Härromdagen så såg jag Persey Jackson and the lightnings theif och blev så sugen på att se Hercules, Disneys tecknade variant. Jag har nog inte sett den sen i 8:an, då vi av någon anledning såg den på en av SO lektionerna...
Så nu ska jag, efter ett hårt träningspass på gymmet, krypa ner i sängen och se Hercules :) Hoppas att den är lika bra som jag mins att den var när jag var 10! :D
//Rebecca

Måndag trött

Så kom vi tillslut hem från weekendklassen igår, lagom trötta. Randy fixade lite mat åt mig, för jag såg så trött ut. Men inte konstigt, när man först sovit 4 timmar, gått upp 5, kört i en och en halv timme upp mot Baltimore, haft klass från 9 till halv åtta, inklusive 2 timmars fäktning, gått och lagt sig vid 11 och sovit dåligt hela natten, sen klassrummet från 9 till halv fem dagen efter. Och så köre jag ju hem igen. Puh, nejtack, nästa gång kör vi upp på fredagen.
När vi hade släppt av Carin så stannade vi till hos Pilvi, och hälsade på hennes söta hundvalp! Gud vad söt den var! En collie. Jag lämnade kameran i bilen, men jag kommer nog att hälsa på snart igen och ta lite bilder :)
Jag fick även två glas vin när till min mat, vilket gjorde att jag var redo för sängen, men Natalina och Marina kom över, för vi skulle boka våra flygbiljetter. Men tydligen kunde inte Natalina boka än, eftersom hon ska till Chicago, men hennes kompis visste inte om den vecka gick, pga hans studier. Men hon ringer idag, så då vet vi! :D Jag längtar så! Miami, Key west, Californien, Nevada och Arizona! Yey!







//Rebecca

143 dagar

143 dagar, det är ungefär så många dagar som jag har kvar tills jag kommer hem. Datumet är den 17 juni, och då flygbiljett hem inte är bokat, är detta ett cirka datum. Men ungefär den veckan, 24.
Fem och en halvmånad. Jag börjar längta hem och det känns som att det är dax att åka hem nu :) Ta tag i livet och hitta nya vägar, möjligheter och äventyr :)
Dessutom så har jag idag varit i USA i 17 månader. Hujeda mig vilken lång tid!
//Rebecca

Weekendklass

Hejsan allihopa! Just nu så sitter vi i en dator sal här pa campus :) Dagen har varit lååång, med massor av designer klasser, så som hur man mixar färger, hur man ska planera att möbelera ett rum etc. Det bästa med denna klassen är ju att jag har funderat över att bli en arkitekt. Så nu får jag ju prova på lite hur de tkan vara. Imorgon så har vi en fotoklass och lite klasser om amerikanska historia och kultur, så designerkursen är klar för denna gången. Men den 12 och 13 Mars ska vi tillbaka för en andra helg, då vi ska ha gjort en läxa etc. Men det ska bli kul! Vi funderar även på att dra hit på fredagkvällen, eftersom jag gick upp fem i morse och lämnade huset klockan 6 för att komma upp hit i tid. Nejtack, nästa gång vill vi sova och vara pigga, idag har vi varit aaaaldeled för trötta!
Dessutom så har vi haft en 2 timmars lektion i Fäktning :) Det var roligt! Well, jag fick några blåmärken och ett större sår, men det är ingen fara.

Btw, räkna alla åäö i texten... Dessa har jag suttit och klickat in separat, eftersom jag har ett engelska tangentbord och inte min egna dator xP Haha! Drygt...

//Rebecca

Tidsinställt

God dag! Just nu så är jag påväg upp mot en helgkurs i Baltimore. Helt ärligt så hade jag ingen aning om vad det var jag anmälde mig till, förrens allting var betalat och klart. Då frågade jag min hostmamma vad det var, interior design. Inrednings design. Jaha. Så nu ska jag förmodligen lära mig hur man matchar färger på väggen med en soffa och liknande. Men det ska nog bli roligt! Och det är en tvåhelgers kurs, så den 12 och 13 mars ska vi upp igen. Efter det så har vi våra 6 credits, som man måste ha för att fullfölja au pairprogrammet, det är nämligen en överrenskommelse i visumet, som säger att vi ska ha X antal credits (aka högskolepoäng) för att få komma hit. Eftersom visumet inte är ett au pair visum, utan ett speciellt student visum.
Vi som åker är Marina, Cristina och Carin. Dessutom har jag en extra passagerare med mig, men eftersom detta är ett tidsinställt inlägg, så vet jag fortfarande inte hur hon är. Men hon kunde inte ta sig upp dit själv, så jag fick ta henne. Snäll jag är va?
Ha det bra!

 
//Rebecca

Födelsedag

Med tankte på att förra inlägget handlade om hur mycket man äter och inte bör äta, eller jag i detta fallet, så tänkte jag ägna detta inlägget åt vad vi gjorde ikväll, nämligen åt.
Marinas födelsedag är imorgon, och för att fira henne så gick vi ut på ett Japanskt stekhus. Jag och Natalina sa till servitrisen i smyg om att de skulle ta in en cheaskake till Marina, som de brukar göra när någon fyller år. Man betalar såklart extra för efterätten. Grejen var ju att de skulle komma sjungandes utan att Marina visste om det, men den tröga människan frågar henne ibörjan "Så det är du som fyller år?" Och sen när vi är klara så beställe Sarah in en efterrätt, och då säger servitrisen till Marina, som inte ens hade tänkt beställa någon efterrätt, att hon kommer att få en cheascake, och om Sarah fortfarande vill ha en... Hur korkat är inte det? Marina blev sur, för att servitrisen sabbade överraskningen, vi andra med för den delen!
Nåja...
När vi var klara, runt sådär halv tio, så bestämde sig alla för att vi skulle till en bar. Men eftersom jag ska upp imorgon bitti vid fem, så att jag kan köra vid 6, så sa jag nej och körde hem. Jag ska nämligen köra 2 timmar upp mot Baltimore och gå på en helgkurs, för att få mina credits som man måste ha som au pair. Cristina, Marina och Carin kan ju sova i bilen, jag kan inte det. Sen ska man ha klasser till klockan 7, och efter det någon form av aktivitet.



//Rebecca

Något att tänka på! För mig

Vet ni vad det västa är med USA? Supersize portionerna som man får på restauranger.
När jag och Sofia var i malet förra veckan, så kom det ut två gigantiska kvinnor från Cheascake factory. De har verkligen magen nere vid knäna. Och på Cheascake så får man alltså mat så att det räcker i två dagar, plus förrätt och efterrätt! Man orkar inte!
Nu är problemet som så, att äter man och blir mätt, och ser maten som är kvar på tallriken, så fortsätter man att käka tills man spricker. Det gör jag ibland när jag får in alldeles för god mat. Detta är inte bra!
I USA så kan man ta hem maten i en såkallad doggybag. Varför nu detta? Jo, för de här supersize portionerna är anpassade för alla människor. Jag blir mätt, övermätt, på dem och har mat över. En större människa äter upp allting mycket lättare och blir oxå mätt! Enda anledningen är att den andra, större,personen är redan tjock, jag börjar bli.
Vad ska jag då göra som plötsligt äter på restaruang så ofta? Jo, fråga efter en låda när jag beställer in maten. På så vis kan jag dela min portion på hälften, lägga ena halvan i lådan, slippa se den(!) och sedan käka upp den andra halvan utan att bli övermätt och få ont i magen.
Vad vill jag nu ha sagt med detta? Att jag börjar känna mig tjock? Att jag suttit och kollat igenom bilder från sommaren innan jag åkte och jämfört med bilder från nu i vintras? Ja... Jag känner att jag måste ändra min livsstil till hur jag hade det i Sverige. Tyvärr kan jag inte påvärka vad som äts hemma i huset. Vad jag kan göra är att ta en mindre portion och jag ska äta 6 små portioner om dagen.

Gud ja, vad jag klagar om min viktuppgång! Nu SKA jag gå ner! ;)

Sommaren -09
//Rebecca

Bon Jovi

Ni som inte listade ut vilken konsert jag skulle gå på i det HÄR inlägget, så är det Bon Jovi! :D Happyface! Biljetterna är bokade och klara, vi har förmodligen sämst platser, men det är väl så det går när man bokar sist. Tur att det fanns platser kvar, jag trodde nämligen att det var utsålt. Men jag ska släpa med mig en kikare, utifall att vi sitter högt och långt bort!
Och ni som undrade över varför det är en säng på bilden, så är det för att texten kommer från låten "Bed of roses". Aaaah, smart va? ;)
Nej, time for breakfast!
Ha en bra fredag!

//Rebecca

Grattis Sofia!

Det var en trevlig kväll ikväll. Jag plockade upp Elisa, Natalina och Carin och så körde vi mot Fairfax, där vi mötte Sofia, Sarah och två andra tjejer på Oliv Garden. Eftersom Sofia åker till New York över helgen så blev det till att fira henne idag istället :)
Jag köpte såklart inga pins åt henne, utan jag hade hittat en jätte snygg ögonskugga från MAC som hon fick, plus lite blommor och en flaska vin av oss.
Sen satt vi och käkade i några timmar och snackade en massa, såklart. Mycket trevlig kväll. Och imorgon blir det förmodligen till att dra ut och käka igen då vi ska fira Marina, som fyller år på lördag. Men eftersom vi ska på en weekendklass så firar vi henne dagen innan isället :)

Nej, time for bed.
Peace out and sleep tajt!


//Rebecca

What is life without spending money?

Nu var det såhär att jag orkade inte sitta hemma hela dagen, så jag och Sarah drog iväg till malet för att shoppa lite etc. Jag köpte en ny topp till mig själv, en födelsedags present till Sofia och sen köpta jag en kajalpenna åt Cristina, eftersom hon frågade om jag kunde köpa en när jag ändå var i malet :) Den är givetvis från Mac, och jag blev så sugen på att köpa lite smink åt mig själv, men jag ska ju hålla i pengarna just nu, så det lät jag bli. Desutom behöver jag inget smink för tillfället.
Sen köpte vi schampo och balsam som ska räcka upp mot 125 tvättar, så... om vi räknat rätt, så ska detta räcka i fyra månader, för mig, eftersom jag tvättar håret i stort sett varje dag. Alltså ska jag inte behöva köpa något mer schampo förrens det är dax att resa! :D Höhö, det tror jag vad jag vill om ;)


Mina saker. Okey, det slank  med en bunte nya strumpor, ett linne och en skjorta tsm med den dära toppen. H&M såklart!


Ser ni! 125 tvättar! Ha! Jag funderar på att köra på någonslags avpricknings lista för hur många gånger jag använder dem ;) (Hint, siffran i det gula fältet anger tävttarna) Den lilla flaskan är bara en hårinpackning.


Cristinas kajal. Bara för att MAC är så bra!


Sofias present består av en svart påse som det står Music = life på och fyra pins ;) Om Sofia nu läser detta så är inte detta din present!
//Rebecca

Långt inlägg.

Ikväll hände något mycket underligt. Jag lovar! Jag var i chocktillstånd!
Det var som vanligt, Ashley... Hon lyssnade inte, hon gjorde en massa konstiga saker etc. Hennes kompis ville att Ashley skulle följa med till kyrkan, vilket jag sa nej till, eftersom hon inte uppförde sig mot mig på hela dagen. Då ringder hon såklart till mina värdföräldrar, som oxå säger nej. Hon skriker, gråter och gnäller om varför hon inte får åka och ber dem att låta henne gå. De lägger på luren tre gånger och hon ringer upp. Tredje gången så sitter hon slår med saker om sig och när de lägger på så går jag in för att ta telefonen. Hon kastar den mot mig och säger att jag kan ta den, det är ändå ingen idé! Sen börjar hon prata.... Hon gråter och är upprörd, men hon pratar. Jag satte mig ner mittemot henne och lät henne öppna sig. Jag lyssnade, kommenterade lite då och då och tyckte så synd om henne. Hon pratade om hur hon hatar att åka till sin mamma varannan helg, att hon inte kan vänta tills hon kan gå till domstolen och säga att hon inte ska behöva åka dit mer om hon inte vill. Hur hon är trött på att hela tiden bli tillsagt var hon ska göra, hur mina värdföräldrar blir arga och skäller på henne direkt för småsaker, som att måla lite på händerna, dirket när de kommer hem. Hur jobbigt där är med hennes pappa som bor hos oss, att han inte kan godkänna saker åt henne, utan att det är mina värdföräldrar som bestämmer. Men hur hon ändå tycker om att bo hos dem... Sin pappa som har ett eget liv, att han fortfarande är ett barn, precis som henne.
Ja, en hel del! Om skolan och läxorna med! Hon vill komma hem och slappna av, leka osv och göra läxosna på kvällen, inte direkt efter skolan som de har sagt att hon måste. Hon trivs inte med lärarna och det är därför som det inte går bra etc.

Det bästa med hela konversationen vad nog ändå när hon bad mig om ursäkt. Seriöst, hon bad mig om ursäkt! För det första för hur hon alltid var när hon skulle till sin mamma, hon är alltid jätte tjurig och elak mot mig den dagen och lite ibland på torsdagen innan. Hon sa att det är för att hon hatar att åka till sin mamma (och hon är inte bara sådär mot mig.)
För det andra så handlar det om just såna här saker som läxan. När de kommer hem så får jag skiten lite för att hon inte gjort läxan, och det är hon ledsen för, och sen kommer det ner till henne, att de blir arga alltså. För de vet hur hon kan vara, så de blir inte sura på mig om hon inte gjort läxan. Sen berättade hon om hur hon inte ville ha en au pair, hon hade inte velat ha den förra au pairen heller. Alltså, det är inte så att hon inte gillar oss, men innan vi skulle komma så tyckte hon att hon var för gammal. Men jag förklarade ju att jag inte visste hur hon kände om au pairer och att de var mina värdföräldrar som anställt mig, vilket hon förstod och fattade.
Men vi satt i en timme och jag lät henne tala ut. Hon grät hela tiden och var upprörd och förtvivlad, men jag lät henne vara det. Vissa andra hade blivit sura och sagt åt henne att skärpa sig. Men hon var ju inte arg på mig, hon är bara arg på hur hennes livssituation ser ut, vilket jag har fattat hela tiden. Men nu vet jag säkert, hon har berättat det för mig. Det känns bra! Allting kommer att kännas bättre nu. Självklart kommer hon inte att flyga ur sängen med ett leende varjde morgon, men jag kommer att veta att hon inte hatar mig. Jag är trots allt inte hennes kött och blod, mig kan hon bråka lite extra med. En barnvakt / låne storasyster.

Jag ville bara få ur mig detta. För jag är fortfarande lite rörd över allt vi pratade om. Efteråt hade vi roligt tills de kom hem runt niotiden, (jobbade sent).
Berättade lite om vad vi snackat om, speciellt om hennes mamma, för min värdmamma. Hon sa att det var bra, mycket av det hon sagt har hon inte ens berättat för dem, om vad som händer hos Ashleys mamma.
Och ni som inte fattar ett skit av detta inlägg, ja synd för er! Haha nejdå, men hon bor hos sina farmor och farfar pga av lite saker. Och hennes pappa var omgift och skilde sig i våras, så han hade ingenstanns att bo, så han flyttade in i våran källare. Och Ashleys mamma har rätten att få henne varannan helg.
Det är en rätt rörig historia!


//Rebecca

Man måste bara älska mornar!

Jag är förmodligen världens elakaste au pair, hehe. I den lagom form att jag inte skadar ungen.
Ashley hade nämligen lite problem med ett gå upp i morse. Hon var vaken, men låtsades sova och klockan började bli sent. När det var tio minuter kvar innan hon skulle gå, sa jag att jag tänker minsan hämta ett glas vatten och hälla i hennes ansikte. Hon brydde sig inte. När jag däremot gick in mot badrummet och fyllde min tandborste kopp med vatten och gick in i rummet igen, så satte hon sig rakt upp i sängen och stirrade på mig och sa att om jag häller det på henne så skulle hon rinnga till Sandi, min hostmamma. Jag log och undrade vad hon skulle göra åt saken? Jag menar, vatten har väl aldrig skadat någon, om man nu inte ramlar av en brygga och slår i huvudet.
Men Ashley verkade vara vaken och uppe så jag sa åt henne att klä på sig, och gick och hälde ut vattnet igen. Tror ni hon gick up? Nädå. Hon låg kvar i sängen minsann. Så jag hämtade vattnen igen, hon brydde sig inte den här gången. Så jag hälde ut vattnet över henne. Och jag visste att hon skulle bli sur, men det råkade komma några droppar vatten på hennes mjukisdjur som hon tydligen haft sen hon var liten, och det blev hon jätte arg för. Nu skulle hon minsan ringa min värdmamma etc etc. Jag fäljde efter henne och tog telefonen från henne och sa åt henne att gå och klä på sig. Tillslut ringde jag själv upp min hostmamma. Ursäktade mig för att jag ringde, förklarade vad som hade hänt, att Ashley hade haft svårt att gå upp så jag hälde vatten på henne, och sen berättade jag att Ashley ville prata med henne.
Då Ashley får telefonen börjar hon fejkböla som vanligt och går på om hur elak jag är och att jag rört hennes mjukisdjur och att ingen får göra det. Jag hör hur min hostmamma säger åt henne att skärpa sig och att det inte är hela välrden etc. För vi normala, dödliga människor vet att vatten torkar rätt snabbt och inte skadar mjukisdjur.
Aja, min hostmama värkade inte speciellt arg på mig, utan mer tröttt över Ashleys beteende. Själv funderade jag lite över vad de egentligen skulle göra om jag häller vatten på henne... Jag menar, jag har varken slagit henne eller något annat... Det värsta som skulle hände är väl att de säger till mig när de kommer hem att jag inte ska göra det? Hm, jag får fråga dem ikväll kanske? :)
Nej, nu fungerar hermodssidan igen, så dax för en låång dag av plugg.
Later!

//Rebecca

Konsert

Jag känner mig smått i extas right now! :P Cristina ringde mig nämligen och frågade om jag ville gå på en konsert i februari! Självklart ville jag det, eftersom detta är en av mina stora favoriter! Nu funderar jag på om jag ska vara en såndär som håller det hemligt in i det sista, eller om jag ska berätta det... Nä, det är roligare att inte berätta, men ni ska få gissa ;) Dessutom är inte biljetterna bokade ännu, så jag ska ju kanske inte ropa hej än. Vi tar väl de billigaste och sämsta platserna långt bak för 40 dollar, men det lär det vara värt.
Okey jag ska låte er gissa :P Det är en rockkonsert!

'Cause a bottle of vodka
is still lodged in my head
And some blond gave me nightmares
I think that she's still in my bed
As I dream about movies
they won't make of me when I'm dead



Sådär. Mer uppenbart kan det väl inte vara? Så, vilka av rockhistoriens legender är det som jag ska se?
Nej, nu ska jag ta en runaway mot duschen! ;)
//Rebecca

Surprise surprise

Natalina beklagade sig över sin onda hals och sa åt mig att komma över med en milkshake ikväll. Jag bara näe, varför ska jag göra det? Och så höll vi på lite skojsigt på sms. Men sen när jag tänkte efter... Jag hade sjukt tråkigt, klockan var bara åtta och den jäkla Hermods skolsida var nere, så jag kunde ändå inte plugga.
Så jag ringde Sarah och frågade vad hon hade för sig, sen körde vi till Arbys och köptre tre milkshakes och körde hem till Natalina. Sarah ringde upp henne:
"Hey Natalina! I heard that theres some creepy mainiacs outside your house, you should go and look".
Natalina: "Häh? What?"
Sarah: "Just look outside your front door!"

Natalina hade ju inte snackat ngt med Sarah, och Sarah har ingen bil för tillfället, på lagning... Så hur kunde Sarah vara utanför Natalinas hus? ;)
Så där stod vi och gömde oss bakom ett minimaliskt träd när Natalina öppnade dörren, sen hoppade vi fram och skrek: "MILKSHAKES delivery!!" Och gissa om hon blev överraskad och skrattade! Haha! Finns det något bättre än att vara en bra kompis som kommer med lite överraskningar då och då? Milkshaken var iaf uppskattad och vi satt hemma hos henne en timme, sen lät vi henne sova :) Hon bjöd in oss, så tro inte att vi våldgästade henne på något vis alls!



Sarah och Natalina en kväll på kareokebaren
//Rebecca

Ungar...

Det är lite jobbigt att sitta och plugga samtidigt som det är en unge som hela tiden kräver uppmärksamhet. Nu vill jag baka, nu vill jag till affären och slösa pengar på saker som jag inte behöver, bara för att de lämnade pengar imorse etc etc. Nej, jag tänker inte köra till affären bara för att du vill och vi råkade få lite pengar lämnade. Lek du med dina kompisar, pengarna var till något roligt, som bio etc. Jag tänker i alla fall plugga. Sen kan hon gnälla hur mycket hon vill! Jag har inte tid med snödag så därför tänker inte jag vara någon rolig au pair idag, mer än att se till så att huset ser bra ut och att Ashley inte svälter. Roa sig kan hon göra själv minsan! Man kan inte få allt här i världen, det borde hon lära sig någon gång.

//Rebecca

Snödag

Det hade snöat inatt, så skolorna var stängda.



Jag kommer ihåg när jag vandra till skolan och bussen i halv snöstorm, åkte till skolan och det låg drivor med snö. Inte stängde dom skolorna för det! Var det snöstorm som pågick hela dagen, visst. Men var vägarna rensade från snö så gick bussen ändå. Jag fick minnsan ingen snödag så ofta under min skoltid!
Men å andra sidan... Hade de stängt skolorna i Skåne för den här enorma mängden med snö, så hade vi ju suttit inne hela vintrarna ;)
//Rebecca

Natt tankar

Men shit vad det händer saker borta i Sverige då! Helt sjukt! Och jag har lite av en ångestattack! Jag vet inte över vad... Eller jag vet vad. Jag vill bara inte skriva det här, för folk kan ta illa upp. Eller varför skulle ni göra det förresten? Detta är ju hur jag känner?
Det är såklart om hemfärden. Med insikten att jag har 4 månader kvar så ligger kraven skyhögt på mig. Skaffa ett jobb, lista ut vad jag ska göra i höst, jobba eller plugga? Förmodligen inte plugga, då jag inte är 100 på vad jag vill göra.
Så åka hem till Sverige och vadå? Bo på landet i ett liiitet samhälle med småååå städer? Usch. Nu låter jag jätte nedklankande, men det är lite så jag känner ändå. De Svenska städerna saknar någonting som jag tycker väldigt mycket om, nämligen skyskrapor och häftiga attraktioner. Ett myller av människor och häftiga jobb inom precis vad som helst! Jag var inne på ett jätte coolt yrke, tills jag insåg att det inte finns i Sverige. Eller det finns, bara det att det är rätt tattigt och det är typ 5 per som jobbar med det och får dåligt betalt.
Och För att inte tala om shoppingen och allting?
Jag tänker inte dra upp det faktum att man kan åka söderut på vintern på solsemester och vara i samma land, för vi reser ju så lätt mellan länderna i Europa. Så skillnaden är väl egentligen att vi måste växla pengar och tala ett annat språk. Men det är bara roligt.
Men vi har inte dessa häftiga bergodalbanor tex. Vad har vi i Sverige? Balder på Liseberg? Pfft.
Usch. Klaga klaga. Orsaken är att jag har saknat min familj så sjukt mycket på sistone. Och så snackar vi så mycket om våran resemånad etc. Tiden flyger iväg. Snart är jag hemma. Snart är allt detta ett minne blott.
Några snackar om att flytta tillbaka hit. Men jag vet inte om jag kan lämna familj och vänner i Sverige och bara flytta hit. Kanske ett utbytes år på college? Huh varför kan vi inte fördubbla storleken på Göteborg och bygga in en massa skyhöga skrapor och bygga ett Liseberg 2 utanför med skräckinjagande åkattraktioner?
//Rebecca

The green hornet

Idag, när jag drunknade av högar av böcker, papper, uppsattser och grejer, så kom min räddare i nöden. I form av ett telefonsamtal från Marina och Natalina, som undrade om jag vill ut och käka middag och se en biofilm. Framför mina ögon snurrade det bara runt fågelsorter, amöbor och naturgifter, så jag sa ja! Slängde på lite smink och åkte iväg till Chipotle med dem. Där satt vi och snackade ett bra tag. Vi tre har inte setts på evigheter, och då är denna evighet ändå sen i onsdags.
Därefter drog vi till bion, och köpte biljetter till "The green Hornet". Vi kom precis när de öppnade dörrarna för att släppa in folket i biosalen, och totalmissade att det var en kö som gick ner i en korridor bakåt, så att säga. Så vi traskade rakt in i salen, och hörde folk mumla bakom oss att det var ju ett sätt att tränga sig på.

Här är ebn förenklad förklaring på hur det hela gick till. Då folket vandrade in när vi kom, de stod inte ända framme vid dörren i kön.  



Men Green Hornet var en action komdie. Jag satt och skrattade nästan hela tiden. En såndär knasrolig actionfilm som får en att vilja hyra en sportbil, sätta på sig en mask och köra som en galning genom en stadsgator och längst motorvägarna. Inte för att jag fattar hur det alltid lyckas vara lagom mycket trafik, så att de alltid lyckas med att köra sicksack fram mellan bilarna, när de har en biljackt i filmer. Men den stillastående stadstrafiken är som bortblåst och på motorvägarna kör folk med lagom mellanrum fram, back och på sidorna. Konstigt?


//Rebecca

Money money money, must be funny...

Jag fick min lön idag. 200 dollar! Woho! Och eftersom jag inte har några fler planer för veckan, mer än att plugga, gymma och gå på födelsedags middag, så kommer jag förmodligen inte att slösa så mycet av pengarna ;)
Och nästa helg, då jag får en ny lön, kommer jag spendera på en weekendklass i Baltimore och där lär jag knappast spenda någonting :)
Sparande, here i come!

I like my Franklin´s
//Rebecca

I´m proud of myself!

Vad gjorde jag nu då? Åkte jag på festen? Stannade jag hemma och pluggade? Nej, faktiskt inte. Till båda. Jag beslutade mig för att inte gå på festen och satt i mjukisdräkt hela dagen. På eftermiddagen fick jag ett sms av Sofia, som undrade om jag ville till malet med henne. Jag kände att jag behövde plugga lite till, så vi bestämde för att mötas runt sju. Så jag körde dit, spenderade lite pengar, liiite pengar! Köpte tre saker som var rätt billiga. Örhängen, diadem och en party väska.
Sen käkade vi på Taco Bell och letade efter klänningar i hundra olika affärer. Inte en ändå! Va? Vad är det för BS? Sofia fyller nämligen 21 på lördag, och firar detta med att åka till NYC och gå ut och festa. Jag fick inte följa med, eftersom jag inte är 21. Men det gör inget, jag ska på Baltimore klass ändå.
Tillslut så gick vi till Macys, där vi hittade en del snygga klänningar. Men då de stängde, han vi inte prova. Och det bästa var nog när vi gick ut från Macys, för att gå mot utgången där vi parkerade, för vi gick förbi en choklad affär, där en kille stod med ett fat chokladdoppade jordgubbar! Han frågade om vi ville ha, eftersom han annars bara skulle slänga dem. Num num num!
Nu är jag hemma, klockan är 20 i tolv och jag ska snart sova. Pigg och glad (nåja) för studier imorgon. Oh, jag skickade in ett uppdrag idag! Jag räknade ut, att om jag skickar in ett om dagen, så är allt inskickat tills på torsdag! 2 uppdrag är redan påbörjade idag, och jag tänkte börja imorgon med att läsa hela sista studieguiden till Naturkunskapen, så det är gjort, och sedan bara köra på :)
God natt på er!




//Rebecca

Astrologi

Jag är ingen fisk, jag är en vattuman! Jag som tyckte att det var så roligt hur fiskarnas beskrivning passade så bra in på mig, får nu reda på att stjärnorna och jorden har bestämt sig för att flytta runt lite, så att sjärntecknena har ändrats. Jaha, Trevligt trevligt. Jag som alltid har tyckt bättre om vatten elementet än luft. Och det handlar om två dagar. Nåja, det är väl bara att acceptera. Kan ju vara en fisk/vattuman i några år, tills jag vänjer mig :)
Vilka fler har fått nya stjärntecken? Min födelsedag är den 9 mars.

Så här ser den nya Horoskops Kalendern ut:

Stenbock: 20 Jan. – 16 Feb.
Vattuman: 16 Feb. – 11 Mars
Fiskarna: 11 Mars – 18 April
Väduren: 18 April – 13 Maj
Oxen: 13 Maj – 21 Juni
Tvillingarna: 21 Juni – 20 Juli
Kräftam: 20 Juli – 10 Aug.
Lejon: 10 Aug. – 16 Sept.
Jungfrun: 16 Sept. – 30 Okt.
Vågen: 30 Okt. – 23 Nov.
Skorpionen: 23 Nov. – 29 Nov.
Ormbäraren: 29 Nov. – 17 Dec.
Skytten: 17 Dec. – 20 Jan.

HÄR hittade jag ett blogginlägg om det. Googla runt bara. En kompis berättade tidigare idag för mig.

//Rebecca

Fondue

Japp, ni läste rätt! Igår så blev jag av med min fondue oskuld! Min värdfamilj körde till Arlington igår för att gå på en fondue restaurant och äta på min hostmammas födelsedag.
Först så fick vi in två olika ostsorter i kastrullerna. Till det fick man äpplen, bröd, brokolie och morötter att doppa i osten. Det var jätte gott och enkelt!
Sen kom vi till huvudrätten, då vi fick in två kastruller med olja i, där man ska koka det kött/fisk som man hade beställt in. Jag hade valt kombinationen räkor, lax, filet mignoun och en till stek, kykling och två dumplings (vet ej svensk översättning, men det är typ en platt deg, som man lägger lite saker i och viker ihop).
Detta var dock verkligen någonting extra ordinärt! För det första så ska man sticka på köttet på pinnen, doppa köttet i en sås, sticka ner det i oljan och låta det koka. Det tog tid. Folk gnällde på att temperaturen var för låg, en viss 11 åring hade för lite tålamod etc. Det var gott, det var det, men det tog ju sån tid!
När vi, efter kanske en timme, var klara med huvudrätten, så dukades det av igen och in kommer då det bästa av hela måltiden.... trummvirrvel: CHOKLAD och fruker! Vi valde en mörkschoklad och en vit choklad att doppa i, och jag fick alla jordgubbar, eftersom de andra var antingen för fulla, eller så gillade dom inte jordgubbar! MUMS! (noterade precis att jag skrev för fulla... Pfft, låter det vara kvar, för order "mätt" i USA är nämligen "full". I´m so full so I cant eat more)
Trodde dock att jag skulle spy lite där på slutet ;)
Sen sov jag gott när jag kom hem.


Jamie och Kim


Min mat, rå såklart innan tilllagning.


Grytan. Ja, det gula som flyter runt är ju såsen somman först doppar köttet i, Som lossnat ;)


Randy


Ashley


Jag


Sandi


Mums! Vad är det hör nu då? Jordgubbar, bananer, Cheascake, brownies, marsmellows och något annat. Detta var en talrik för två.

//Rebecca

Shitiiiit!

Nu har jag lite ångest över en sak! Och ni får gärna lägga till en kommentar om vad ni tycker att jag ska göra, fler än mamma då ;) Mamma, du får jätte gärna kommentera du med!
I alla fall. Jag har nu 6 stycken uppdrag kvar i mina kurser. Slutdatumet är den 24, vilket betyder att jag har lite mer än en vecka på mig. Jag kan klara detta, men det innebär lite uppoffringar. Det är en fest imorgon tex. Ska jag gå på den eller skita i den? Valet är mellan att åka dit, bli full och sova bort hela söndagen, åka dit, inte bli full och försöka komma hem någorluna i tid, och förmodligen vara trött på söndag.. Eller! Skita i det, sitta och plugga lördag kväll och söndag? Åh! Det kommer ju fler fester! :(
Och nästa helg ska jag på en helgkurs i Baltimore för några av mina credits som jag måste ta för au pair programmet, så då lär jag knappast ha så mycket tid alls.
Så kom igen, ge mig lite stöd på vad jag ska göra? :P

 
//Rebecca

Grattis Sandra! :D

Grattis till Sandra! Som fyller 20 år idag! Även grattis till min hostmamma Sandra, som fyller lite mer än 20 idag ;)
   Självklart så ringde jag upp min lilla kompis hemma i Svergie, och hon blev så glad! Vi pratade en timme, kasnke, och det kostade mig ca 70 svenska kronor. Ah, jag älsakr skype! :D Världen blir så mycket mindra och Sverige känns inte så långt borta, när man kan ringa och maila varandra varje dag :)
Och lyckliga jag kommer förmodligen att ha två kommande au pairer att hälsa på inom en framtid efter att jag kommit tillbax till Sverige, för både Sandra och Bettina vill åka hit :P Yey me!

Ha en bra dag/kväll! Själv kommer min kväll om några timmar, och jag har något rikigt häftig planerat, någonting som jag aldrig har provat förut, men som jag verkligen ser fram emot att prova ;) En hint, det har någonting att göra med mat...
Later dudes!


Sandra och jag, Någon gång under gymnasietiden :)
//Rebecca

Tjejkväll

Just nu har jag ont i min rygg! Jag har nämligen suttit i en konstig vinkel hela kvällen på min säng, och snackat en massa roligheter med Sofia och Sara, som kom över :)
Fan, var ju evigheter sen jag träffade Sofia sist! Och vi hade nog kunnat sitta och snackat i flera timmar till, om det inte blivit så sent. Jag tror att mina kompisar måste dra vid elva, men halv tolv sa Sofia att hon måste köra hem, pga hennes cerfew. :) Men vi lovade varandra att det inte ska ta så lång tid tills nästa gång! Dessutom, hon fyller 21 nästa lördag, och det är knappt en och en halv månad tills jag är 21! Happyface på det!
Inte för att jag beklagar mig så mycket, eftersom de senste helgerna har varit aningen bar och klubb fria... Men Sofia berättade om någon klubb som jag blev rätt sugen på!

//Rebecca

Snö

Igår så hade det snöat lite. Jag blev förvånad över att skolorna var öppna! Visserligen 2 timmar senare, men ändå! Herre gud, förra året hade de stängt skolan hela dagen. Hehe, kanske de äntligen fattar tjusningen med vad solen kan göra under dagen, då det har snöat lite på natten?
Pappa ringde och beklagade sig över snön. Det har väl varit snö sen i november, så ni har väl glömt bort hur gräset ser ut, där borta i Sverige?
Igår kväll så kom iaf Natalina och Marina över. VI hade roligt. Satt mest och skrattade i soffan, en film var på som vanligt, men vi kollade lite halvhjärtat på den, som vanligt.

//Rebecca

Skryer? Ja men självklart!

Jag har en kompis som frågade mig för en dag sedan om jag skulle skryta mycket om USA när jag kom hem... Eh? Nej det kommer jag väl inte att göra? Självklart så kommer jag väl att berätta en massa och visa ett ton av bilder, men vem hade inte gjort det lixom? Eller är det att skryta? "Oh, när jag var i USA så var jag i New York 5 gånger! Jag var även i Chicago, som var hur mysigt som helst. Sen tog jag mig en tur till Florida, Miami och Bahamas... Här! Mina scrapbookingalbum!" Visar och berättar genom hela boken vad vi gjorde etc.
  Helt ärligt så tror jag att alla som åker iväg gör så. Det räcker att man åker till Spanien i en vecka, så har man bilder och historier att berätta. Så...  Vad ni än gör här i livet, bry er inte om alla de avundsjuka människor som inte vill höra på era livshistorier, för anledningen till att de reagerar så är förmodligen för att de är besvikna på sig själva som aldrig gjorde något.
Självklart tycker jag det är jobbigt när ett gäng kompisar gjorde något jag inte kunde hänga med på, men jag vill ändå höra och låter dem berätta. Det är ju inte deras fel att jag inte kunde åka? 
Ta inte dagen som den kommer... Planera om du vill få något gjort här i livet! Hade jag bara lalat omkring, hade jag aldrig kommit iväg till USA kan ni tro! :) Vill man något, så ta tag och fixa det och nå ditt mål! We´re ain´t young forever! ;)

 

//Rebecca

................................

Ibland känns hemma så långt borta... Det är inte direkt runt hörnet, så att man kan sätta sig i bilen och köra hem till mamma, om jag skulle må dåligt en dag!
Idag fick jag veta någonting som var rätt chockerande. Nej, chockande är inte rätt ord! Förrvirrande? Nej, absolut inte! Okey, någonting svårt kan jag kanske säga? Tyvärr kan jag inte berätta vad det är eller vad det handlar om... men jag hade verkligen velat vara hemma just nu och kunna sätta mig i bilen och vara där för någon.
Ibland saknar jag allting där hemma och jag vet att många saknar mig. Tyvär kan jag inte finnas där för dem mer än som en röst i telefonen eller ett mail i datorn. Och det är rätt jobbigt ibland!

Ni som har skarpa ögon, spana in denna 15 kg smalare tjej, från sommaren innan hon drog till Fetmatens land!
En mycket smalare midja! Och jag tänkte inte göra som alla andra och bryta mitt nyårslöfte den 17 januari, jag ska träna på ;)  


//Rebecca

Umeå?

 Ja, Umeå är den plats och skola som jag har suttit och klurat på nu i några dagar... Men den största frågan är... Är det för långt upp? Ska jag, tjejen från de sydöstra, skånska havskusterna flytta hela vägen upp mot Västerbottens Umeå? Från mig till Stockholm tar det ca 7 timmar med bil, på kartan ligger Stockholm ganska mycket i mitten.
Umeås Universitet är däremot ett av landets största. Och utbildningen som jag vill gå, arkitekt, verkar bara finnas i Lund, Stockholm och Umeå.
   Jag har detta sug av att komma bort. Inte det att jag vantrivs i Skåne och på landet, nåja, landet kunde ha legat lite mera centralt... Men mitt sug efter att upptäcka nya saker ligger och river i magen och Lund känns bara som att flytta från en åker till en annan.
   Stockholm däremot? KTH? Nja, här klagar jag på själva skolan! Den är nämligen utmärkt till stans fulaste hus och det verkar bara finnas en utbildning i hela byggnaden. Nu kommer ett annat sug, suget efter rörelse och människor. Nu är jag rätt säker på att det kryllar av rörelse och människor i Stockholm, men på en mera campus relaterad skola träffar man nog lättare på andra studenter, vilket är vad jag vill. Jag vill inte flytta upp till Stockholm, bli betraktad som en lantis och gå en utbildning i stans fulaste byggnad...
Okey, nu skojade jag bara lite... Självklart har KTH ett campusområde ;) Och Stockholm hade inte varit så farligt!
 
Jag behöver dock matte C och fysik. Dessa kurser hade jag tänkt att läsa in i höst, eller kanske sommaren? Nej, jag hinner inte söka in till hösten ändå!
Så jag kommer alltså att ha ytterliggare ett år på mig att hinna besöka skolorna, och bestämma mig :)
Gud, jag kommer att vara så gammal när jag graduerar från universitetet! 22 vid start = 27 år!!! Hjääääälp! x(
Så går det när man bestämmer sig för att inte plugga direkt efter studenten! Dumma mig som vill ha lite kul before we get serious ;)



//Rebecca

Scrapbook

Jag skrev precis en jätte tråkig text. Men jag antar att det blir så när det inte händer så mycket? Så istället för att skriva en tråkig text om hur tråkigt jag har det just nu, så tänkte jag visa er lite bilder från min scrapbook! Det är bara tre sidor kvar (6, eftersom sidorna är plastfickor där man stoppar ner sidorna i).
Jag är så glad och det är så roligt :) Så nu har jag två fylllda album. Och jag tror att jag kommer att klara av min plan, på att inte göra fler än 4 stycken!

Detta är kanske roligare för mig, men här är lite sidor från min scrapbook :)












//Rebecca

Min måndag

Ashley åkte till doktorn i mer än tre timmar idag, så jag hade en massa tid över till migsjälv. Hon fick drop och mediciner tydligen.
Vad gjorde jag då med denna tid? Jo jag kollade på Brokeback Mountain, käkade nudlar och manikyrerade mina naglar. Ni är naglarna fina och fräsha, eller, finare och fräshare ;)
Vad tyckte jag då om denna filmen som alla har tjatat på mig om att se... Nja, helt ärligt? Inte så överdrivet bra. Inte min typ av film, var var handlingen? Att de var båda bögar som inte vågade bo tillsammans, så de skaffade sig vanliga liv och träffades lite då och då uppe i bergen så att de kunde ha lite kul med varandra? Och slutet var inte så sorgligt. Jag visste ju att en av dem skulle dö, eftersom alla har påpekat hur sorglit slutet är, men nej... Lite tråkigt för han som dog kanske? I alla fall sättet han dog på.
Nu har jag i alla fall klarat av alla de filmer som Sofia och lite andra människor har tipsat mig om :) Glad!

Jag försöker att få längre naglar, så jag hoppas att mitt nagelkitt gör naglarna starkare!

//Rebecca

Sick

Nu är jag sjuk igen... Nej jag skojade bara! Denna gången är det inte jag som är sjuk, utan Ashley. Hon har kräkts hela natten, så hon fick stanna hemma idag. Usch! Hoppas inte att jag får det! Jag hatar att spy! Att spy en gång för att man ätit något konstigt eller druckit lite för mycket, det är en sak. Men att ha maginfluensan... då mår man ju konstant illa och bara kräks! Usch, nej tack! Sist jag hade maginfluensan var förra sommaren, när jag skulle upp på en visit till Amerikanska ambassaden i Stockholm. Då var det minnsan jag som låg och kräktes hela natten... bläh!
//Rebecca

Au pair möte

Igår kväll så fick jag jobba hela kvällen. Klockan elva kom de hem. Men jag klagade inte, jag tog tjejerna till malet, där vi gick runder i affärer, gjorde manikyr och käkade glass. Riktigt trevligt faktiskt :)
Jag köpte lite smink i MAC affären, så medan jag fick lite hjälp där i affären, så gick Ashley, Morgan, Anna och Lissie runder och provade ögonskuggor, rouger etc. Jag fick först lite panik, men de som jobbade skrattade bara och sa att det var ingen fara, de verkade ju ha roligt!
Idag så hade vi ett au pair möte. Vi fick måla "pottery". Nu vet jag inte riktigt vad det är, men porslinsgrejer tror jag att det är. Det var i alla fall olika koppar, figurer och askar, som man kunde välja mellan, och sedan måla. Jag tog en ko, fråga mig inte varför, men den var söt.

Grejerna ska in i en ugn, eller torka eller något, i en vecka. Så färgerna kommer att se fina ut när den är klar! :D



//Rebecca

Lördag

Just nu sitter vi hemma hos Cristina. Tror att vi har något slag av airhockey match.
Vi var och käkade frukost på ett sådant dinerställe, där dom har en musikspelare vid borden. Man var tvungen att lägga i 25 cent för en låt, så vi la först i ett mynt, och spelare en låt, sen ett till och när vi la i det tredje myntet, så fortsatten den bara att spela. Och det kom nya låtar hela tiden. Det tyckte vi var jätte roligt, Elisas magiska mynt ;)
Ikväll ska jag i alla fall jobba...


//Rebecca

Slö fredag

Iag fick jag minsan köra och hämta upp Ashley syster vid halv fyra tiden. Hon ska spendera helgen här. Och imorgon kväll kommer jag att jobba, förmodligen, så då funderar jag lite på vad man kan hitta på med. Ash syster, Lissie, är 15, så hon är ju rätt rolig att umgås med. Lite äldre, mycket mognare och snällare än Ash.
Efter jobbet blev det dax för en scrapbooking fredag hos Marina. Pilvi, Sarah, Elisa och Pilvi joinade. Men de satt mest och snackade och tittade på. Mycket blev sagt och mycket skratt. Härligt!
Imorgon ska jag dock upp vid 8, och följa med Natalina när hon ska göra sitt körtest, sen ska vi alla mötas för frukost :)
God natt!
//Rebecca

It´s going to fast!

Jag pratade med min värdfamilj igår angående mitt slut. Som jag har nämt tidigare så åker Natalina två veckor innan mig, och Marina en vecka. När Marina slutar så planerar de att dra till Florida.
Så igår frågade jag mina värdföräldrar ifall det gick att jag åker en vecka tidigare. De sa att de var tvugna att kolla med Jamie, när han slutar sina collegekurser. Den gamla au pairen som kommer, kan bara komma i två veckor.
Så, jag gjorde en deal med dem. Om jag kunde åka en vecka tidigare, så skulle jag jobba en extra vecka efter California turen. Jamie var ledig och tillgänglig, så nu ska jag förmodligen med tjejena till Florida den 16 maj, till LA den 20 maj, och spendera 16 dagar i Californien, Arizona och Nevada, åka tillbaka till Virginia den 6 juni och jobba den veckan, och åka hem efter den 13 juni eller något.
Det tråkiga är ju att jag kommer att missa Yasmins student :( Men vem vet, de kanske inte behöver mig den veckan och jag kan åka hem lagom till hennes student! :D Men det är som min mamma säger hela tiden, "Det är ditt år, din tid! Bry dig inte om vad som händer här hemma! Ha kul och passa på!" Så det tänker jag göra! Kan jag spendera 3 veckor med mina kompisar, som jag inte vet när och om jag kommer att träffa igen, så gör jag det! Får köpa en grym studentpresent istället ;)

Psst... Jag ska blondera mig igen ;)

//Rebecca

Det går runt

Tid, tid tid... Ge mig mera tid.. Bananana! Bah! Jag får smått sinnesanfall här på typ allting. Jag vet inte, men min motivation har hoppat överbord och flyttat till en öde ö. Grejen är den, att denna öde ö är svår att hitta på min ocean, så jag är hopplöst vilse ute till havs, där jag desperat försöker att finna den. Ön och motivationen alltså.  
Det känns i alla fall roligare att plugga nu, efter träningen och med en del bra musik i öronen.
Och eftersom mitt jobb är så väldans jobbigt, att Ashleys pappa tar med henne ut på shopping i två timmar, så får jag lite egentid för mig och mina studier. Återstår bara att hitta den där jäkla ön där min motivation sitter och häckar! Nej, ska man ta och klistra fast boken framför ansiktet kanske?




//Rebecca

Sömntuta!

Det är tidig morgon och jag sitter och funderar över hur jag ska orka gå till gymmet eller inte. Jag antar att jag måste. Jag vet även att jag kommer må så mycket bättre när jag väl kommer igång. Men jag känner mig halv stressad över studierna, så det brukar bli att jag inte åker till gymmet, för att sanna hemma och plugga, och så tänker jag att plugga kan man ju inte göra när man är trött, så jag tänker sova i en timme, vilket leder till att jag vaknar igen runt elva, halv tolv ibland! Inte bra! Nyårslöfte: Gymmet direkt på morgonen, sen plugga!
Sova kan man ju alltid göra på helgen.

//Rebecca

Min sista månad

Nu har jag fått reda på hur Natalina och Marina planerar sin sista tid i USA. (Jag med såklart, men de slutar någon vecka tidigare än mig)
  Natalina åker en vecka till Chicago. Veckan efter slutar Marina, då dom vill åka till Miami och Key west. Sen veckan efter, då jag slutar, blir det två veckor i Californien. Jag åker en vecka efter Marina, så jag kan egentligen inte åka till Miami, men... de båda håller tummarna och säger åt mig att jag ska fråga, så när jag kom hem igår kväll berättade jag för Randy att jag ville åka en vecka tidigare, så att jag, efter två år, kunde avsluta åren med mina kompisar. Han oroade sig lite över Ashley, att ingen skulle vara där i någon vecka/veckor.
 En gammal au pair kommer tydligen tillbaka i två veckor, men vem ska vara där sen? Jamie vet man liksom aldrig med! Så jag erbjöd mig att jag kunde komma tillbaka en vecka efter Cali och jobba. Han verkad tycka att den idéen lät bättre. Men vi bestämde att vi alla ska sätta oss ner och prata om det imorgon kväll! Så håll nu tummarna! För jag vill veeerkliiiigen resa!
Marina kommer att ha en vecka efter Cali, men vi vet ju inte hur det ser ut med pengar osv, eftersom hon ska till Miami. Så om jag inte får åka en vecka tidigare så blir det bara Cali för mig :( Dessutom planerar tjejerna en kryssning i Caribean, och jag kommer förmodligen inte att kunna åka med! Inte för att jag lider brist på pengar(!?), utan för att jag förmodligen inte kan lämna landet...

Ge mig vita stränder, solkysst hud och heta dagar! Ah! Florida in my heart! ♥

//Rebecca

Tjejkväll + en kille

Idag så provade jag en av Jamies nyaste leksaker! En racerbil! Ingen stor, riktig bil (tyvärr) men en liten sån radiostyrd en. Fan vad kul det var! Den körde hur fort som helst, jag krashade den ett x antal gånger och jagade hunden med den! Hehe. (evil laugh)
Efter jobbet så drog jag hem till Natalina. Jag, Sarah och Sarah, Cristina, Natalina och Marina satt och målade naglarna, medan Fabian satt och surfade på fejjan. Vi försökte få honom till att måla naglarna han med, men han tvär vägrade! No wonder?


//Rebecca

Give some, tiny, little snow please!

Jag såg på nyheterna att det ska komma snö över helgen. Jag hoppas inte på tokmycket snö, men lite kan ju alltid vara mysigt! Om det nu kommer tillräkligt med snö, så tänker jag försöka locka tjejerna till att dra och åka skidor. Min familj i Sverige är just nu på skidsemester i Norge, och jag är lite avundsjuk! Det är jätte roligt, och jag saknar det! Vi skåningar kan visst åka skidor, bara så ni vet ;)
I alla fall, så en dagsutflykt till något knatteberg hade ju aldrig varit fel. Dessutom kanske mina Tyska/Swesiska/Österrikiska kompisar kan ta och lära mig snowboard. Eller, en dag är kanske lite lite, så skidor kommer nog att få duga.

Nyår 08/09 hemma i Svenska fjällen.
//Rebecca

Jag har varit på flygplatsen väldigt många gånger de senaste månaderna!

Även hur roligt det är att ha besök och hur kul vi har det, så är det ändå skönt när dom äntligen åker hem! Jag menar inget illa, jag saknar Bettina lite redan, men att ha en gäst i två veckor blir lite intensivt. Man kan liksom inte riktigt vara för sig själv så mycket.
Det sista jag sa igår på flygplatsen var: "Vi ses om ett halvår!" Sen fick jag en klump i magen. Usch... 6 månader, sen är jag klar med USA.
Och hur gick det med bagaget då? Vi hade ju tre handbagade och två proppfyllda reseväskor. Ja, ena väskan var det övervikt på, den andra var maxad. De tre överfyllda handbagagen var ett för mycket, men vi lyckades minsan pressa ner allt i de två återstående väskorna.
Jag betalade 55 dollar för min väska och allt var klart. Nu funderar jag bara över huruvida alla mina snappsglas överlevde eller inte. Hade ju  varit lite roligt att ha en hylla med mina fina souvernier på i en framtida lägenhet. :)

Hejdå Bettina! Det var roligt att ha dig här!
//Rebecca

New York

Här kommer New York bilderna! Tidsinställt inlägg, medan jag ändå sitter här för mig själv. Vi började dagen med Empier State building. Det var lite mulet, man såg inte så långt som man borde, men det var kul och härligt ändå :)
Efter det så drog vi runt på 5th avenue, Time square och lite andra gator. 



Gissa hur många timmar detta tog oss? Jag tror att vi spenderade 3 timmar i denna byggnad! 


Någonstanns i kön











//Rebecca

Filmer

Jahap då har man sett Narnia filmen för andra gången då! Men den var lika bra som första gången! Faktiskt, så gillar jag nog bättre att se filmer andra gången! På något sätt tycker jag att det är roligare att veta vad som händer, gäller dock inte skräckfilmer, det färlorar ju lixom själva poängen ;) Men ja, speciellt när man har läst böckerna som gjorts till filmer, andra gången är man ju mera berädd på hur kasst kopierad filmen är etc.
Vi åkte ju som sagt med Anton, Nigel, Cristina och Sarorna. När filmen var över, så stod v utanför och frös. Ja, jag hade min nya, varma jacka, så jag frös inte så mycket! Men jag tyckte så synd om Bettina som verkade ha kul med mina kompisar, så jag sa åt henne att åka med Anton, Nigel och Sara hem till Anton om hon ville. Jag menar, hon har ju inte dirket något korkat utegångsförbud! Så nu sitter jag här hemma själv. Och bloggar, i min ensamhet...

//Rebecca

Detta spotify och dregglande!

För att inte ha varit ett dugg insatt i Svenska Idol, till att läsa om denne Jay Smith med den gudomliga rösten på facebook, från att få besök från Sverige, med hela skivan i sin spotify, slutar vi med en sjungande, rockande Rebecca som älskar "Like a prayer", "Black wedding" och de andra låtarna!
Men det slutar inte här, neeeej då! Rebeccas Spotify slutade fungera! För ni vet, Spotify har inte kommit till staterna än, så man kan bara ha det här i ca en vecka, som en resegrej, sen kommer det en not om att man inte är i rätt land, och slutligen så spärras låtarna. För att spotify ska fungera igen, måste min kära lillasyster logga in, men eftersom hon sitter med en stukad arm i Norge, blir även det fel land!
Nu väntar jag tills morgondagen, då förhoppningsvis min lilla mammi ser mitt fina mail med inloggnings uppgifter, så att hon kan logga in och Svenska ner mitt spotify igen! :)
Nej, dax att åka och dreggla lite över Prins Caspian igen! 3D bio, jag har en gratisbiljett, med Bettina, Anton och Nigel. Resten är väl panka eller svettas på gym.

During the time, enjoy some pics of my lazy cat! DAVE!

//Rebecca

Filmkväll igen

Just nu så har vi filmkväll hemma hos mig. Jag och Bettina tänkte bara sega idag, sen så ringde Marina och hon, Elisa, Sarah och Natalina kom över. Vi kollade på en knäpp, British actionkomedi. Haha! Den var faktiskt rätt rolig!
Nu sitter vi och kollar på Superhero movie, vilken jag tycker är rätt dålig. Men jaja, tjejerna ville kolla på den!
Haha, fast... vi skrattar en del ändå ;)
Dessutom har jag fått en pengarsparar plan av Natalina, så jag vet att jag kommer att lyckas spara pengar :)
//Rebecca

1 januari

Nämen tjena! Hur har det nya året börjat för er? Min början var rätt snurrig, stressigt, kaotiskt och konstigt och jätte roligt! :D Vill ni höra? Ja, det vill ni! Annars kan ni sluta läsa ;)
  Igår drog jag, Bettina och Sarah hem till Anton, medan de andra tjejerna drog ut på en nattklubb. Killarna hade precis käkat, så vi åt lite vi med. (Glöm nu inte detta! Det var phillopinomat plus en korvgryet!)
Sen festade vi, räknade ner live till Bolldroppet i NYC och drack champange! Jag körde, så jag blev bara nedsrprutad och drack en klump.
Sov ynka tre timmar och upp för att dra till NYC.
Bettina börjar med att kräkas, sen kommer vi tillslut iväg, utan frukost. Jag börjar med må dåligt, eller sämre. Vi missar tåget vi skulle med, tvingas vänta i 15 extra minuter. Tror att vi ska missa bussen, hinner med bussen med 2 minuter till godo!
Jag spyr på bussen! KORV kommer upp! Matförgiftning? Ja, pinsamt var det! Lycka att jag hade skrynklat ner några extra plastpåsar åt Bettina, utifall att liksom.  
I alla fall så ville B till Empier statebuilding när vi kom fram. Där spenderade vi 3 timmar! 2 av dem i kö...
Sen vandrade vi runder på New Yorks gator, kollade på julbeslysning, shoppade lite och sånt där. Sen letade vi oss tillbaka mot bussen, köpe ett McDonaldsmeal, noter: Första gången vi käkar på hela dagen, och åkte hem.
Ja, det var en mycket trevlig dag! Förutom starten ;) Nu ska jag duscha och sova! Gosh så trööööt jag ääär!

Lägger upp bilder imorgon :)

//Rebecca

GOTT NYTT ÅR!

GOTT NYTT ÅR! :D Jag är inte ett dugg taggad eller någonting alls för denna kväll, sorgligt nog! Det blir inget röjparty, men ut ur huset ska jag i alla fall. MEN jag ska ju faktsikt till New York imorgon, så det är lite därför som jag tar det lugnt ikväll :)
Jag ringde och grattade Jessica idag, som fyller 20, (Grattis till Jessica!) då blev hon jätte glad! Och började gråta! En stund senare stod det på Facebook att den bästa presenten idag var när jag ringde, hehe.
Efter det så ringde jag Sandra. Hon började gråta hon med! Hon fyllde dock inte år! Men hon berättade att hon hade klarat sitt körkort! :D Så grattis till henne!
Och sen så ringde jag till Filippa. Hon blev överraskad och glad, men bröjade inte gråta, hehe. Men sånt är ju alltid kul! Några som jag inte har snackat med mer än chat och mail, och så ringer man. Det är så roligt :)

Nej, dax att dra! :D Hm, nu vet jag varför jag inte är så taggad! Inga fyrverkerier :(

//Rebecca
RSS 2.0