New Orleans, dag 2

Andra dagen av våran korta resa till New Orelans började med att vi snoozade i några timmar, så trötta vi vart.
Men tillslut så gick vi upp, traskade iväg mot Café Dumonde och käkade Beignets. De är som typ munkar, fast utan ett hål. Men det smakade som en friterad munk och så var det en massa floorsocker på! Jätte goda! Men jag måste erkänna, våra svenska munkar är nog ändå godast ;)
Efteråt så hade vi en Sprit tour, då vi gick till en av kyrkogårdarna och sedan till en voodoo kvinnas lilla voodopalats. Det var en rätt rolig och intressant tur. En annan gång ska jag berätta historien om de där speciella gravarna.
Efter turen gick vi och kollade på katedralen och vandrade runder i kvarteren och kollade på arkitektur.
På kvällen mötte vi upp Sofia och hennes kompis och gick ut och käkade, eftersom det var min födelsedag!
Jag käkade jättegoda räkor, som var fyllda med en krabbröra! Mums!
Efteråt så gick jag och Sarah upp mot Burbonstreet, och de andra gick hem, eftersom de fortfarande inte mådde bra sen dagen innan.
Jag och Sarah hade i alla fall jätte roligt! Vi vandrade från bar till bar, alla sa grattis till mig när jag glatt visade upp mitt ID. Vi träffade även ett gäng fulla killar som började sjunga för mig och sen bjöd dom oss på en massa drinkar, höhö.
Tillslut kom vi till den enda bar som vi verkligen hade planerat att gå till, Pat Ó Brians. Där serverar de nämligen den berömda Hurricandrinken! Och självklart beställde vi en sådan! Först tänkte vi beställa två, men när vi insåg hur stor drinken var, så började vi med en. Hah! Shit vad stark den var! Ojoj, en var enough och när vi var klara på Pet Ò Brians fortsattde vi vårat dansande på gatorna och svepte en massa shotar från sådanna provrör. Det var tjejer som gick runder med dem, och grejen är att man ska ta röret från deras bröst. Ett annat gäng killar som vi träffade gjorde det, och utmanade sedan mig och Sarah till att göra det!
Tillslut vandrade vi hem i den kalla vinden (tidigare på dagen hade det varit as kalas varmt och jag brände mig!)
Innan vi nådde vårat hotell så gick vi in på kasinot! Bara för att liksom. Jag spelade upp en dollar, och sedan gick vi igen.
Tog en duch och liksom natten innan låste jag inte dörren, utifall att Sarah skulle behöva bryta sig in och rädda mig från hala tvålar!





Ett sätt att skydda sig från inträngare.


Och här är ett annat sätt. Glas skärvor!










Sarah´s Gnom Willburt. En sak hon fick av sina kompisar när hon åkte för att ha med på foton på platser hon besöker. Ska med köpa en sån sak, fast inte en gnom, mera en älg eller ngt annat typiskt svensk? ;) Haha, fast jag har ju inte så många resor kvar att göra! Eller ja, i USA iaf ;D


Inne i katedralen. Men det var ash wednsday (Ask onsdag) så de hade en gudstjänst, så vi ville inte riktigt gå in.

Så fint det var! Och jag gillar att hästvagnarna kom med där framför ;) Hela denna delen kändes så hemma, kanske för att det var de Franska kvarteren, vilket är europeiskt ;)


Mississippi floden! :D



Min Födelsedags middag :) Sofia och Lollo

Dricker på gatan. Hur härligt är inte det?

Pet O Brians. Roserna fick vi av någon snubbe på gatan bara sådär, hehe.

Efter dessa shotar bestämde vi oss för att inte dra upp kameran igen. Den var så kladdig redan så, höhö. Spana även in min fina bränna på bröstet... Haha!

//Rebecca

Kommentarer
Postat av: Mamma

Var det frukosten? Det ser ju ut att var en väldigt nyttig sådan...... :) Men god kanske.

2011-03-15 @ 20:47:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0